Přírustky č. 33

Krásné pondělní odpoledne, milí čtenáři,
většinou je u mě zvykem ukázat vám a nalákat vás na knihy co mi přišly, článkem, který vydávám o víkendu. Tentokrát je zde malá změna a článek vydávám až dnes.
Možná vás zajímá proč... Odpověď je velice jednoduchá. Minulý týden pro mě byl poměrně náročný. S přítelem jsme měli spoustu lítání, povedlo se mi pořezat si ruku, takže jsme skončili na úrazovce a další dny jsme se doma taky moc neohřáli.

Nicméně tento týden nemám nic v plánu. Chci jen číst a číst, tak doufám, že se mi bude dařit a hlavně, že se mi bude chtít! :-)
Konečně bychom mohli přistoupit k tomu, proč vůbec tento článek píšu. Minulý týden mi udělaly radost celkem tři knihy. Jedná se o dvě klasické knihy a jednu e-knihu a všechny tři jsou recenzními výtisky.

Tak jdeme na věc :-)

Jako první mi došel balíček z Grady a v něm se ukrývaly dvě knihy. A o jaké knihy jde?
Jelikož jsem byla nadšená z prvního dílu Lásky podle Shakespeara, tak mi Bára udělala radost a poslala mi k recenzi zbývající dva díly.
V balíčku se tedy ukrývala Marná touhy snaha a Sen noci univerzitní.


Anotace
Aubrey Priceová má před sebou posledních pár týdnů studia na Torontské univerzitě. To, co mělo být nejkrásnějším obdobím jejího života, se pro ni ale stává utrpením. Tajný vztah s Danielem Grantem, asistentem na katedře angličtiny, čelí mnoha překážkám. Jeho odhalení by obzvlášt Daniela stálo nejen pověst, ale i celou kariéru. Oba doslova odpočítávají minuty, než budou moci být konečně otevřeně spolu. Mezitím hledají útěchu v tajných vzkazech a tolik výmluvných slovech Shakespearových dramat a sonetů. Dokážou svou zakázanou lásku udržet v tajnosti?




Anotace
Daniel a Aubrey se těší na budování jejich společného života. Bolestivé poznání, že nemůžou budoucnost uchopit do vlastních rukou, dokud se nevyrovnají s minulostí, vede k objevení síly odpuštění a bezpodmínečné lásky.

Stejně jako v prvních dvou knihách série, Sen noci univerzitní je romantický příběh, s vtipným škádlením, s vášní a dramatem. 



Další knihou která mi minulý týden došla, je recenzní e-kniha z nakladatelství Mystery press a jedná se o první díl z nové YA série.
Jedná se o knihu Mé jméno je nikdo, která vypadá opravdu lákavě.
                                                                                                                                                                   
                                                                                                                                                    
Anotace
Sedmnáctiletá Reagan Elizabeth Hillisová je zvyklá přes noc měnit identitu, lhát všem přátelům, které kdy měla, a odehnat každého, kdo by se jí snad dostal příliš blízko k tělu. Reagan je od dětství cvičená v boji na život a na smrt a umí bravurně zacházet s jakoukoli zbraní, protože se od ní očekává, že půjde ve stopách rodičů a rozšíří řady nejmocnější tajné služby na světě, Černých andělů. Zamilovat se do kluka od vedle rozhodně neměla v plánu. Nyní se musí rozhodnout, jestli využije své obrovské předpoklady a vrhne se do života plného nebezpečí, pro který byla vychována, nebo poslechne srdce a zvolí existenci obyčejného člověka, po níž vždycky toužila. Když jí ale nepřátelé unesou rodiče, jde rozhodování stranou. Reagan velice rychle zjistí, jak moc se ostrá akce liší od výcviku, a jestli se může spolehnout na lidi kolem sebe. Zvlášť na ty, kterým dosud musela lhát. Zoufalá a vyděšená v sobě musí najít Černého anděla…  


Tak to by byly mé přírustky pro 23. týden roku 2017.
A co vy? Četli jste některou z výše zmíněných knih? Líbila se vám?

Určitě mi napište, budu se těšit :-)

Mějte se krásně a užívejte 
Pinky 



Na co se můžete v brzké době těšit?
❀ chystám recenzi na knihu Marná touhy snaha
❀ chystám recenzi na knihu Léčivá síla ovoce a zeleniny
❀ chystám recenzi na knihu Lahodně s Ellou a přáteli
❀ chystám recenzi na knihu Dcera čarodějnice

12 komentářů:

  1. Přeji příjemné čtení :) K druhému a třetímu dílu Shakespearea jsem se ještě nedostala, tak sem zvědavá na tvůj názor :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) Druhý díl Shakespeara už mám přečtený, nevydržela jsem to a hned jak mi došel jsem ho začala číst. Recenzi vydám tento týden :-)

      Vymazat
  2. Pokračuješ v sérii? Tak pěkné čtení :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) Druhý díl mám za sebou a přiznám se, že nemám vůbec představu o čem bude závěrečný díl :-)

      Vymazat
  3. Kniha Mé jméno je nikdo vypadá zajímavě, těším se na recenzi. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkné kousky :) Určitě se chystám na knihu Mé jméno je nikdo, tak se těším na tvůj názor :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) Zatím mám za sebou prolog a pokud se kniha ponese ve stejném tempu, tak to bude bomba! :-)

      Vymazat
  5. Láska podle Shakespeara 2 na mě taky čeká, jinak jak jsem četla, takže tys ji přečetla během jednoho dne? To jsi dobrá :-) Takže z toho vyvozuji, že se jedná o super četbu, no těším se o to víc. Trojku mám asi taky v plánu, no uvidím :-) Mé jméno je nikdo vypadá taky zajímavě. Hezké čtení přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jeden den mi přišla a druhý den nebylo co číst. Mně se to prostě líbí tím, jak je to oddechové a fakt se to čte samo. Trojku si zatím šetřím, ale jsem zvědavá, na jak dlouho :-D

      Vymazat
  6. Tu sérii Láska podle S. nemám, ale asi by se mi líbila.
    A na Knihu Mé jméno je nikdo - jsem záludné koukala jít na veletrhu SK. Tak si počkám na tvoje dojmy ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Recenze na druhý díl Shakespeara bude tento týden a mé jméno je nikdo nejspíš příští, tak pak dojdi mrknout ;-)

      Vymazat