Pozvánka na ostravský knižní veletrh


Krásný podvečer, milí knihomolové,

dnes bych Vás ráda pozvala na již osmý ostravský knižní veletrh, který se bude konat v období 2. - 4. března a to od 10.00 hodin na výstavišti Černá louka.

Na koho ze známých osobností se můžete těšit?
Budou zde například Michal Viewegh, Ivona Březinová, Karin Babinská, Barbara Nesvatbová, Arnošt Vašíček, Tereza Salte a mnoho dalších.

A kdo zde vlastně bude vystavovat?
Největším lákadlem bude Albatros media, pod které patří tyto nakladatelství:
Nakladatelství Albatros, spolu s nakladatelstvími CooBoo, Fragment, BizBooks, Computer Press, CPress, Kniha Zlín, Management Press, Edika, Motto, Plus, XYZ, Egmont Publishing, Edice ČT a B4U, a prodejci elektronických knih eReading a PalmKnihy.
Prezentovat se zde ovšem budou další nakladatelství, vydavatelství a kulturní organizace města Ostravy jako je Knihovna města Ostrava, Moravskoslezská vědecká knihovna a Česká televize.

Jaké je vlastně téma tohoto ročníku?


DĚTSKÁ KNIHA!

Svůj stánek zde bude mít také nezisková organizace Celé Česko čte dětem, která se zaměřuje především na podporu čtenářské gramotnosti dětí a mládeže, ale také na propagaci hodnotné literatury a budování pevných vazeb v rodině prostřednictvím společného čtení.

Bude zde také probíhat sbírka dětských knih, které budou následně předány do ostravských nemocnic a ambulancí dětských lékařů, kde budou malým pacientům alespoň trochu zpříjemňovat čas trávený v nemocničním prostředí.

Celou tuto akci můžete sledovat na facebookových stránkách a nebo přímo na webových stránkách, kde se dozvíte další užitečné informace.


Pevně doufám, že se na této akci potkáme :-)

9 komentářů:

  1. Škoda, že je to tak daleko... veletrh vypadá zajímavě. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Bohužel i pro mne je to moc daleko .Jani ty sama se zůčastníš?

    OdpovědětVymazat
  3. Tak doufám ,že se podělíš o zážitky.

    OdpovědětVymazat
  4. Loni to byla docela hruza a celkove ma veletrh bohuzel sestupnou tendenci. :-( Ale jako spravny ctenar a Ostravak pujdu, to zase jo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? Já jsem ho loni registrovala, ale nešla jsem. Letos se chystám, tak jsem zvědavá, jaký bude.

      Vymazat
    2. Já byla zatím každý rok a ...bývalo to super, loni hrůza, shodly jsme se na tom s více lidmi, nestálo to za cenu vstupenky. Tak doufejme, že letos se pochlapí!

      Vymazat
    3. Tak to jsem zvědavá, jaké budou mé pocity! :-)

      Vymazat