Nebezpečná láska | Kateřina Petrusová

První díl ze série Bavettovi.

Paige je mladá žena, která pracuje jako ošetřovatelka. Setkáváme se s ní právě ve chvíli kdy její svěřenec, pan Luca pomalu umírá.
Po jeho úmrtí se ocitá zpátky nezaměstnaná a snaží se v agentuře sehnat nějakou další práci. Nejlépe však jako ošetřovatelka nějakého dítěte, které potřebuje asistenci. Odchod starého pána, kterého si moc oblíbila totiž nesla těžce.

Nakonec netrvá dlouho a Paige se může těšit z nové práce. Na doporučení syna starého pana Lucy se ocitá u velice bohatých podnikatelů původem z Itálie - Bavettových.
Její starostí bude postarat se o Michaela. Ten měl ošklivou autohavárii a po probuzení z komatu byly všechny testy v pořádku, až na malý zádrhel, Michael se totiž mentálně ocitl na úrovni malého chlapce.
Bývalé právnické eso, jemuž klepe třicítka pomalu na dveře se nyní zajímá o hasičská auta, o to, co bude papat a jeho největší láskou je Spiderman.

...„Ukážeš mi ještě jednou, jak se jezdí s těmi hasiči, Mikee?"
Zvedl oči a popotáhl. Odolala jsem nutkání vytáhnout papírový kapesníček a utřít mu nos. Na to bylo vážně brzy. Přikývl a sehnul se, aby sebral upuštěné ovládání. Pak mi ho strčil před obličej a zadrmolil:„Tady dopředu, tady dozadu, takhlenc tam a takhlenc tam.“
„Doprava a doleva," opravila jsem ho automaticky. Zopakoval to po mně....

Paige se Michaelovi zalíbí hned při první schůzce a tak je rozhodnuto. Robert, Michaelův bratr spolu s jejich otcem jsou ochotni udělat cokoliv, aby byl Michael v pořádku a šťastný a tak Paige okamžitě dostává ono místo ošetřovatelky. 
Jediné, co je ve hvězdách je, jak dlouho vlastně bude Paige tuto práci vykonávat, jelikož podle lékařů se může Michael vrátit do stavu před nehodou prakticky kdykoliv.

Jednoho dne za Paige přijde Robert s tím, že si má sbalit věci na pár dní a spolu s Michaelem odjede do bezpečí osamělého letního sídla za New Yorkem. Důvodem, proč mají takto na rychlo odjet je, že se vynořil nějaký problém a vyřešit jej chvíli potrvá. 

...„To je nějaká chata! Jsi si jistý, že jsme tu správně?” křikla jsem za Johnnym. Už to, že se jeho hlas ozval zevnitř, mě mohlo ujistit.
„Není to chata, je to srub. Cos čekala?”
Robert říkal, že je to letní sídlo! Já nevím, malovala jsem si to jinak ”...

Z pár dní se stávají týdny a Paige se po jednom víkendu zpátky doma dovídá, že Bavettovi nejsou jen bohatí podnikatelé, ale že má tu čest s mafiánskou rodinou.

Jak to bude vypadat, až se Michael vrátí zase k sobě ? Bude si Paige pamatovat ?
Hrozí jí nějaké nebezpečí ? 
Bude se moci v klidu vrátit ke svému starému životu ?

Po přečtení knihy S hlavou v oblacích (pejru) mi byla doporučována i tato autorčina série. Byla jsem tedy na knihu velmi zvědavá.

Obálka se nese v jednoduchém stylu a ne každého nejspíš zaujme. Newyorská ulice a tváře hlavních aktérů spolu s červeným názvem knihy mi k samotnému příběhu hezky sedí.
Kniha obsahuje celkem 38 kapitol o průměrné délce a je zakončena Epilogem.

I u téhle knihy mě Kateřina přesvědčila, že psát doopravdy umí. Ta lehkost se kterou je celý příběh vyprávěný je úžasná. Čtení opravdu rychle ubíhá a já jsem se moc hezky pobavila.

Paige je slečna, která si nedokáže udržet profesionální odstup od svých pacientů a o to hůře snáší veškeré negativní změny. Když zemře její milovaný svěřenec tak si je jistá, že další úmrtí svého svěřence už nezvládne.
Je to sympatická mladá žena, starostlivá a já si myslím, že by bylo malou výhrou narazit na takovou pečovatelku i v reálném životě.

Vykreslení samotného Michaela bylo také více než vydařené. Barvité popisy jeho chování v mé mysli skutečně vytvářely obraz malého dítěte, až jsem musela sama sebe přesvědčovat, že se jedná o dospělého muže. Mikee byl jako malý pacient prostě kouzelný. 
Jeho bratr to byl opravdu oříšek. Chvíli vlídný a chvíli rozkazovačný, nicméně se mi líbilo, že se tak zajímal o zdravotní stav svého bratra. Těžko říct, jestli je v dnešní době stále normální, aby se členové rodiny o sebe navzájem starali v těžkých chvílích.
Nejvíce se mi ovšem líbila postava Johnnyho. Osobní strážce, nebezpečný muž, který se nebojí násilí s velkým srdcem na dlani. Z toho jsem byla opravdu "hotová" a mrzelo mě, že neměl trošku větší prostor v celém příběhu.

Celkově se jedná o velice povedený příběh ve kterém nechybí napětí, vzrušení, ale také pořádná dávka humoru (já se místy smála i nahlas), romantika, překvapení a Newyorské podsvětí.
Určitě se nejedná o drsnou knihu, ale je to takové milé čtení pro chvíle holčičí pohody.

Jednu chybu přece jen kniha má. Pro mě velká škoda, že neměla o trochu více stránek.
Už teď se těším na další díly a všem doporučuji k přečtení.


Název : Nebezpečná láska - série Bavettovi (1.díl)
Autor : Kateřina Petrusová
Nakladatelství : Fragment
Počet stran : 376


A co vy ? Četli jste tuto knihu, nebo Vás zaujala ? 
Máte v plánu si ji přečíst ? 
Neváhejte a o svůj názor se podělte v komentářích :-)


16 komentářů:

  1. Skvělá recenze :) Knihu jsem četla a byla jsem nadšená :) K dalším dílům jsem se zatím nedostala, ale Nebezpečná láska byla vážně vynikající :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Taky mě kniha neskutečně bavila. Doufám, že se k dalším dílům dostanu brzy a tobě přeji ať se ti další díly líbí stejně jako ten první :-)

      Vymazat
  2. U téhle autorky snad vždycky člověk lituje, když dočte :) ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím je to druhá kniha, kterou jsem měla možnost si přečíst, nicméně s tebou souhlasím a pevně doufám, že stejný pocit budu mít i u jejich dalších knih :-)

      Vymazat
  3. Tak, teď jsi mě na knihu hodně nalákala :D Podívám se po ní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se podívej, třeba na megaknihach mají celou sérii za pár kaček :-)

      Vymazat
  4. Teda to zní opravdu skvěle. Vůbec bych neřekla, že to píše česká autorka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla jsem mile překvapena, určitě stojí za přečtení :-)

      Vymazat
  5. Knihu jsem četla na doporučení kamarádky. Vznikala totiž tak, že autorka některé pasáže konzultovala na internetu a čtenáři příběh doplňovali. Myslím, že na konci knihy je autorka dokonce uvedla. Už je to docela dlouho co jsem jí četla, ale právě proto mi uvízla v paměti. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, myslím že to bylo na nějakém literárním webu.

      Vymazat
  6. Už dlouho nad touto sérií uvažuji, asi už je to jasné :-) Pěkná recenze :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec neváhej Míšo :-) mě osobně se první díl doopravdy líbil :-)

      Vymazat
  7. Recenze zní víc než zajímavě. O téhle sérii slyším prvně, ale budu se po ní muset poohlédnout :-)
    Moc povedená recenze :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Je to taková povedená holčičí knížka, určitě doporučuji Soni ;-)

      Vymazat
  8. Kdysi jsem nad knihami přemýšlela, ale četla jsem Pekáč buchet, to mě nijak extra nenadchlo, tak jsem raději od autorky upustila :) Nicméně je super, že jsi byla spokojená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že je to škoda Šárko. Kamarádka četla všechny autorčiny knihy a říkala, že pekáč buchet byl bezkonkurenčně nejslabší.
      Sama jsem ho ještě nečetla, vrhnu se na něj až přečtu sérii Bavettových :-)

      Vymazat