Rozbalovačka č. 20

Krásné úterní odpoledne,
i když nevím, jestli se dá nazvat krásným. Včera nám tak hezky svítilo sluníčko ale dneska je tedy opravdu ošklivo a sychravo...

Sešly se mi doma zase nějaké balíčky, tak bych Vám ráda ukázala, jaké knihy mi v poslední době udělaly radost. 
Celkem se jedná o tři balíčky a my si je teď postupně představíme.

Jako první mi přišel balíček s recenzními výtisky od nakladatelství Metafora. V poslední době mě od nich zaujaly dvě knihy. Nejedná se o beletrii - jedna kniha patří do žánru Kuchařky a druhá se dá zařadit mezi Zdraví a krásu. 




... první knihou je Polévková mánie, po prolistování musím pochválit opravdovou pastvu pro oči v podobě fotografií, a už se moc těším, až vyzkouším nějaký z receptů :-)...


... druhou knihou, kterou balíček obsahoval byla Krása z přírody.
Opět, jedná se o naprosto luxusní zpracování a spousty skvělých receptů na domácí výrobu kosmetiky...



Anotace
Už naše babičky říkávaly, že polévka je grunt. A nejlepší ze všeho je domácí. Jenže co s tím, když nemáme čas? A po pravdě řečeno, klasické polévky – bramboračka, hrachovka, gulášovka – už nás tak trochu nudí. Chtělo by to něco nového, originálního, dobrého a přitom zdravého. A právě tohle vás v této knize čeká.
Spousta receptů, málo kalorií. Exotické chutě z celého světa. Místo smetany a másla jsou tu výživné oleje z ořechů či semínek, aniž by to ve výsledku nějak ubralo na lahodnosti. A co všechno v knize naleznete?

*Polévky pro vegetariány, vegany i pro ty, kteří dodržují speciální dietu
*Polévky krémové i chlazené, bujóny a consommé
*Patnáctiminutové polévky pro dny, kdy opravdu nestíháte
*Polévky ze superpotravin pro superzdravou vzpruhu
*Nízkokalorické přílohy a snídaňové misky

Ať už potřebujete něco na zahřátí, pro pozvednutí nálady, k zasycení či ke zdravému mlsání, tady si určitě vyberete.




Anotace
Myslíte si, že výroba kosmetiky je složitý proces, který hned tak někdo nezvládne? Máme pro vás tedy skvělou zprávu: Zvládne to každý, kdo umí jenom trošku vařit. 

Nemusíte nakupovat žádné speciální vybavení, většinu potřebného najdete doma v kuchyni. S pomocí této knihy si sami vyrobíte vlastní kosmetickou řadu, od peelingů, po krémy, šampony a další kosmetické přípravky, z čistě přírodních materiálů. Navíc zjistíte, že výroba vlastní kosmetiky je především zábavná. 

V knize naleznete více než třicet výborných receptů na výrobky pro péči o pleť i celé tělo, nezapomeneme ani na vlasy či požitek z koupele. Postupy a návody jsou jednoduché, doplněné názornými fotografiemi, které vás povedou krok za krokem a poradí i s možnými výrobními obtížemi. 

Odličovací přípravky, tonika, balzámy na rty, krémy na vysušené ruce, mléka k hýčkání celého těla, pleťové masky… to všechno a ještě víc si budete umět vyrobit. Přímo ve vaší kuchyni se zrodí krása.




Další balíček, který dorazil byl od samotné spisovatelky Blanky Svobodové. Nedávno totiž pořádala na svém facebookovém profilu Valentýnskou soutěž a já jsem měla kliku a byla jsem vylosována.
Výběr knihy jsem nechala na samotné spisovatelce a tak pro mě byl balíček do poslední chvíle opravdu tajemný.


... v balíčku se ukrývala kniha "Tohle nevyžehlíš" spolu se šátkem (nebo šálou ?)...



Anotace
Miluji Tomáše. A Tomáš miluje mě. Vím to, jasná věc! Tak proč se teď válí se svou dcerou a ex někde u moře, zatímco já trčím doma a společnost mi dělá maximálně sedmička červeného? Po jeho návratu z dovolené je rázem všechno jinak. A ex mi to dává sežrat. Pohádka končí a začíná život připomínající jízdu na horské dráze.


No a jako poslední mi přišel balíček od nakladatelství Omega. Jedná se o fantasy s naprosto úžasnou obálkou a já jsem knihu získala díky recenznímu konkurzu. 
Doufám, že se mi kniha bude líbit a nebudu moc zmatená z děje, přeci jen jsem ve světě fantasy nováčkem a teprve se otrkávám :-)


... v balíčku se ukrývala Neviditelná knihovna, 
první díl ze série 
a já jsem na tuto knihu více než zvědavá :-)...



Anotace
Trilogie Neviditelná knihovna – kniha první.
Pro fanoušky Bena Aaronovitche je tu román z pera britské autorky Genevieve Cogman. Příběh pokračuje v knihách THE MASKED CITY a THE BURNING PAGE, na které se také můžete těšit. 

Sbírání knih může být někdy nebezpečné... Skutečností je, že pravda může být mnohem podivnější než fikce... Irene je profesionální špionka záhadné knihovny, stínové organizace, která sbírá důležitá beletristická díla ze všech časových období. Nyní byla ona a její tajemný asistent Kai vysláni do Londýna. Jejich mise: získání zvláště nebezpečné knihy. Problém: v době, kdy dorazí, je už kniha ukradena. Různé frakce londýnského podsvětí jsou připraveny bojovat na život a na smrt, aby tuto knihu získaly dříve než Irene a kai. Dalším problémem je, že zákony přírody v tomto světě jaksi neplatí. Londýn je plný nadpřirozených bytostí a kouzelníků. A aby toho nebylo málo: Kai něco skrývá – tajemství, které by mohlo zničit celou naši realitu. Irene je chycena v záhadné síti smrtelného nebezpečí, protichůdných vodítek a zlověstných tajných společenství. A neúspěch není řešením, protože v sázce není jen Irenina pověst, ale povaha reality sama.


Tak to by bylo z dnešních přírustků úplně všechno. Ze všech knih mám opět obrovskou radost a všechny mě tak lákají, že vůbec nevím, kterou začít dříve. Však ten pocit taky určitě znáte :-)

Budu ráda, když mi napíšete co říkáte na tyto kousky. Jestli jste četli - nečetli, nebo některou z nich třeba zrovna čtete a jak se Vám líbí. 


Na co se můžete v brzké době těšit ?
 chystám recenzi na Scarlet Marissy Meyerové
také se můžete těšit na soutěž, kterou vyhlásím ještě tento týden


To už by bylo doopravdy všechno.
Mějte se krásně 
Pinky 

22 komentářů:

  1. Parádní kousky, jako vždy. Ať se líbí, Jani :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Míšo, jsem strašně zvědavá, jak se mi bude líbit ta knihovna :-)

      Vymazat
  2. Nádhera :) Moc se mi líbí Neviditelná knihovna, jak vzhledem, tak anotací :) Mám v plánu si jí brzy splašit a přečíst ;)
    Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi vzhledově moc líbí, doufám, že i z obsahu budu stejně nadšená :-)

      Vymazat
  3. Na Neviditelnou knihovnu si taky brousím zoubky. Má úžasnou obálku . Trochu mi připomíná vzhledem Stránky světa. Doufám ,že ji přečteš brzy a napíšeš recenzi ,abych věděla jestli si ji mám pořídit =).

    OdpovědětVymazat
  4. Neviditelnou knihovnu mám také doma a dnes se konečně pustím do čtení. :) Ať se ti knihy líbí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Budu se na tvou recenzi těšit, ať se kniha líbí :-)

      Vymazat
  5. Hezké kousky :-) Přeji pěkné čtení.

    OdpovědětVymazat
  6. to muselo byt radosti, tolik balicku :-D

    OdpovědětVymazat
  7. Moc pěkné kousky! Krása z přírody vypadá strašně dobře! :) Budu se těšit na recenze! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Pekne kousky. Ja si vzala k recenzi Krasu z přírody a ta kniha je uzasna. Ale celkem jsem zklamana z toho,ze jsem ocekavala vice recepty,ktere si udelam hned a nemusim vetsinu suplementů jeste dokupovat :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, je to úchvatná kniha. S tím dokupováním suplementů jsem tak nějak počítala, tak mě to nijak nezklamalo

      Vymazat
  9. TO bylo skutečně bohaté rozbalování.
    První kniha by mi asi moc neřekla, já nejsem polévkový typ, ale ostatní vypadají dobře :)

    OdpovědětVymazat
  10. Jéé, mnoho zaujímavých titulov. Osobne ma najviac upútala posledná kniha - Neviditeľná knihovna. Čítala som na ňu pochvalné recenzie, tak snáď sa bude páčiť aj tebe. Uži si čítanie :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji, dnes jsem si začala číst, no zatím jsem trochu zmatená :-)

      Vymazat
  11. Na Neviditelnou knihovnu už mám dlouho spadeno, tak bych se taky konečně mohla rozhoupat :))

    OdpovědětVymazat