Měsíční shrnutí za ÚNOR

Hezký den všem mým čtenářům,
další měsíc je za námi a tak je nejvyšší čas sepsat knižní shrnutí. V únoru jsem, stejně jako v lednu, měla štěstí na vybrané knižní tituly. Se žádným jsem nešlápla vyloženě vedle, za což jsem ráda. Vždy totiž trpím, když mne kniha nebaví a já se musím do čtení nutit, jelikož nejsem typ člověka, co by knihu jednoduše odložil. 
Za svou poměrně krátkou "čtecí kariéru" jsem knihu, která mě nebavila dokázala odložit jen 2x.


No, nebudu se tady déle vykecávat, raději se spolu půjdeme podívat, jaké knihy jsem v únoru vlastně přečetla.


V únoru jsem přečetla, stejně jako v lednu, sedm knih a to : V pasti, kterou napsala Lilja Sigurðardóttir, Život po tobě což je pokračování románu Než jsem tě poznala od Jojo Moyesové, po milém shledání s Louisou Clarkovou jsem sáhla po české tvorbě, konkrétně to byla Nebezpečná láska Kateřiny Petrusové, následovali Lovci duchů Neila Springa, Zázrak v plechovce C.D. Payna, následovala úžasná Scarlet Marissy Meyerové a měsíc jsem zakončila Dívkou v ledu Roberta Bryndzy.


V pasti | Lilja Sigurðardóttir
- v pasti je kniha, která chytne a nepustí. Krátké kapitoly a doopravdy čtivý příběh pašeračky Sonji je prvním dílem ze série.

Recenzi na tuto knihu naleznete zde.
Hodnocení




Anotace
Jednatřicetileté Sonje se rozpadlo manželství – po dramatickém rozvodu se ocitla prakticky bez prostředků… a bez syna. V islandské krizi je Sonja bez práce a síly jí docházejí. Její rozvodový advokát jí nabídne pracovní cestu do ciziny a Sonja si pozdě uvědomí nebezpečí…Banka, kde pracoval její bývalý manžel, zkrachovala a jeho vyšetřují kvůli účasti na rozsáhlých finančních machinacích. Sonja celou dobu nic netušila – co všechno ještě před ní skrýval? Domyslí si to, když jí syn náhodně ukáže jednu fotografii… Pod hrozbou, že jí gang unese syna, je schopna vymýšlet nové a nové způsoby, jak uniknout pozornosti celníků, nakonec ji ale jeden z nich zastaví. Znamená to pro Sonju definitivní konec, anebo naopak naději na únik z pasti? 







Život po tobě | Jojo Moyesová
- volné pokračování románu Než jsem tě poznala nás zavádí za Lousiou, která se vrátila zpátky do Londýna a tak nějak neví, co si se svým životem počít a pořád si stýská za Willem.
Já jsem byla s touto knihou spokojená, díky stylu Jojo Moyesové se četla téměř sama.

Recenzi na tuto knihu naleznete zde.
Hodnocení




Anotace
Kdybyste ztratili někoho, koho jste moc milovali, jak moc by to změnilo váš pohled na svět? V pokračování světového bestselleru Jojo Moyesové Než jsem tě poznala najdeme Louisu Clarkovou v přesně takové situaci. Po intenzivním půlročním vztahu s ochrnutým Willem Traynorem, který se rozhodl ukončit svůj život asistovanou sebevraždou, zůstává Louisa sama, zmítána smutkem a výčitkami svědomí. Po vážném úrazu se navíc musí vrátit domů k rodičům. Jako by byla najednou zpátky na začátku cesty – život po Willově smrti totiž znamená učit se leccos znovu, stavět na nových základech. Záchranář Sam Fielding, pro něhož je kontakt se smrtí každodenní náplní práce, by snad mohl být právě tím, kdo Louise pomůže se zase vrátit do života, jenomže pak se z Willovy minulosti nečekaně jako uragán vynoří Lily – jeho šestnáctiletá nezvladatelná dcera. A všechno je rázem jinak… 






Nebezpečná láska | Kateřina Petrusová
- nebezpečná láska je více než čtivý kousek z pera Kateřiny Petrusové, který je psaný s lehkostí a humorem. Příběh je zasazen do mafiánského New Yorku, což celkově hodnotím, jako skvělý nápad.

Recenzi na tuto knihu naleznete zde.
Hodnocení




Anotace
Na doporučení posledního zaměstnavatele získá mladá newyorská ošetřovatelka Paige práci v rodině Bavettových, bohatých podnikatelů pocházejících z Itálie. Má se starat o jejich syna Michaela, mladého muže, který se po autonehodě duševně vrátil do období svého dětství. Paige si k němu postupně nachází cestu a Michael si ji velice oblíbí. Postupem času Paige přichází na to, že se dostala do newyorského podsvětí a její zaměstnavatelé jsou součástí mafie. Co se stane, až se jednou Michael probere? Dostane se Paige ze spárů Bavettových, když odhalila jejich tajemství?










Lovci duchů | Neil Spring
- lovci duchů jsou založeni na skutečných faktech a jedná se o mapování Harryho Price a jeho vyvracení paranormálních jevů, hlavně na Faře v Borley.

Recenzi na tuto knihu naleznete zde.
Hodnocení





Anotace
Vítejte na Borley Rectory nejstrašidelnějším sídle v Anglii. Píše se rok 1926 a Sarah Grey získala novou, naprosto neuvěřitelnou práci – stala se osobní asistentkou Harryho Pricea, nechvalně známého londýnského lovce duchů. Na jedné straně skvělý a okouzlující, neurotický a manipulativní na straně druhé, Harry zasvětil svůj život tomu, aby odhalil pravdu o mnoha anglických "falešných lovcích", a nikdy neustane, dokud případ nevyřeší a podvodníky neodhalí.

Takže když se Harry a Sarah usídlí v Borley Rectory – domě, kde prý neznámá individua často jen tak létají vzduchem a místní obyvatelé mají strach, neboť se povídá, že se zde prochází duch jeptišky –, myslí si, že tento případ bude jako každý jiný. Ale když padne noc a žádné neobvyklé věcí se nedějí, lovci duchů jsou nuceni čelit nepříjemné možnosti: duch Borley Rectory může být skutečný. A jestli ano, ti dva se s ním touží seznámit! 





Zázrak v plechovce | C.D. Payne
- lehká oddechovka po náročném dni v práci. Člověk si sedne, uvaří si kávu, udělá si pohodlí a vezme do ruky Zázrak v plechovce.

Recenzi na tuto knihu naleznete zde.
Hodnocení






Anotace
Je léto 1949. Studená válka pomalu nabírá na intenzitě, televize postupně zaplavuje americké domácnosti, dělníci stávkují a  obyčejní lidé se protloukají, jak se dá. Wilder S. Flint, čerstvý absolvent jedné ohijské střední školy, si balí kufr a vyráží na dobrodružnou cestu, po stopách záhadného obchodníka, jenž slibuje zázraky na počkání. Vydejte se společně s Wilderem na cestu plnou nečekaných překvapení, vtipných situací až k pochopení, že život se jen výjimečně odvíjí tak, jak si plánujeme.
Nejnovější kniha autora legendárního Mládí v hajzlu, která obsahuje i bonusový materiál v podobě krátkého příběhu o projektu na dokonalou recyklaci.











Scarlet | Marissa Meyerová
- druhý díl Měsíčních kronik byl ještě lepší než ten první ! Děj už nebyl tolik předvídavý a přibylo nám i více akce. 
Druhý díl nám rovněž představuje Červenou Karkulku v novém kabátku.

Recenzi na tuto knihu naleznete zde.
Hodnocení




Anotace
Když Byla Scarlet Benoitová malá, opustili ji oba rodiče a byla poslána na vychovávání k babičce. Nyní je jí osmnáct a je přesvědčena, že se o sebe dokáže postarat sama. Nepotřebuje a ani nechce si nikoho pustit do života. Výjimkou je její babička Michelle, žena, která Scarlet naučila všechno, co umí: pilotovat raketu, oškubat kachnu, ignorovat názor většiny a udělat si svůj. Celých jedenáct let byla babička pro Scarlet jedinou blízkou bytostí na světě.
Až do dne, kdy babička náhle zmizí a Scarletin život se obrátí vzhůru nohama. O dva týdny později se Scarlet snaží vydělat si na živobytí na jejich malé farmě, když vtom se objeví její ztracený otec, zbitý a blouznící. Scarlet se od něj dozví, že ho mučil jakýsi gang samozvaných strážců pořádku... který dosud stále drží v zajetí Scarletinu babičku. Jediný, kdo o tomto gangu něco ví, je Vlk, pouliční rváč, který navštěvuje místní hospodu. Ačkoli se Scarlet je nerada svěřuje cizím lidem, zvláště pokud jde o muže, z něhož čpí potíže na sto honů, ví, že potřebuje Vlkovu pomoc, aby našla únosce své babičky. To ale ještě Scarlet netuší, jakou roli hrála před lety její babička při záchraně princezny Selene, nebo kdo Vlk vlastně je a jaké jsou jeho skryté úmysly... 



Dívka v ledu | Robert Bryndza
- dívka v ledu vás chytne a nepustí. Je to jedna z knih kdy děj přirozeně plyne a čtenář nevnímá čas. Já jsem byla s touto knihou doopravdy spokojena.

Recenzi na tuto knihu naleznete zde.
Hodnocení





Anotace
Poté co je v parku v jižním Londýně pod vrstvou ledu nalezeno tělo mladé ženy, na místo přijíždí detektiv šéfinspektor Erika Fosterová. Oběť, krásná dívka z mocné a bohaté rodiny, měla podle všeho dokonalý život.
Když Erika začne pátrat hlouběji, vynoří se souvislosti mezi její vraždou a smrtí tří prostitutek, které někdo uškrtil, svázal jim ruce a hodil do vodních ploch po Londýně.
Jaká je spojitost mezi dcerou vlivného lobbisty, který si myslí, že může ovlivňovat i vyšetřování, a mrtvými imigrantkami? Jaké temné tajemství dívka v ledu skrývala?
Čím více se Erika přibližuje k odhalení pravdy, tím více se vrah blíží k Erice. Poslední případ detektiva šéfinspektora Fosterové skončil katastrofou a smrtí pěti policistů včetně jejího manžela. Eričina kariéra visí na vlásku, musí bojovat s vlastními démony i s vrahem, který je hrůznější než kdokoliv, komu čelila v minulosti.
Dopadne ho dříve, než udeří znovu?



Kniha měsíce - tady nemám jednoznačného vítěze, ale na první příčku bych dosadila Scarlet 
spolu s Dívkou v ledu.

Obálka měsíce - obálky u mě také vedou dvě a to opět Scarlet 
spolu s Dívkou v ledu.

Nejrychleji přečtená kniha - tou se stala již zmiňovaná Scarlet, kterou jsem přečetla za den.

Překvapení měsíce - překvapením měsíce se pro mě stala Nebezpečná láska. Vůbec jsem nečekala, že se u ní tak skvěle pobavím.

Zklamání měsíce - tady bohužel zvolím Zázrak v plechovce, čekala jsem opravdu více.


Přírustky do knihovničky
V únoru mi do knihovničky přibylo celkem osm kousků, tak se pojďme podívat jaké.

Pan Mercedes - Stephen King
Zázrak v plechovce - C.D. Payne
Psí poslání - W. Bruce Cameron
Dívka v ledu - Robert Bryndza
Polévková mánie - Kathryn Brutonová
Krása z přírody - Juliette Gogginová, Abi Rightonová
Tohle nevyžehlíš - Blanka Svobodová
Neviditelná knihovna - Genevieve Cogman



A jaký byl Váš knižní únor ?
Jaké zajímavé kousky jste přečetli a jaké knihy vás v nadchly ? 
Určitě mi dejte vědět - inspirace není nikdy dost :-)

Mějte se krásně 
Pinky 



Na co se můžete v brzké době těšit ?
 chystám recenzi na Krásu z přírody
 chystám vyhlášení téměř březnové soutěže









12 komentářů:

  1. Pěkné knihy! Já teď dočetla Noční lov, tedy dvojku Dívky v ledu a máš se na co těšit!! :))

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné shrnutí a přečetla jsi hodně knížek. K takovému číslu se nedoberu :) Já jsem četla celý únor Zahradu, tři díly, ale skvěle jsem se u ní bavila. Z těch tvých jsem četla jen Scarlet, a ta byla skvělá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) ono i tři knihy jsou fajn, hlavně když čtení baví a knihy se líbí :-)
      Jinak máš pravdu, Scarlet byla skvělá, už se těším na Cress.

      Vymazat
  3. nad Divkou v ledu dumam, protoze jsou z ni snad vsichni nadseni... ale zatim si nejsem jista...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona má své kouzlo v tom, že opravdu čtenáře polapí a nepustí nehledě na lehkost se kterou je psaná. Zkus si třeba sehnat ukázku, uvidíš jestli ti sedne ;-)

      Vymazat
  4. Krásné knihy a krásný počet! ;-) Měsíční kroniky mě lákají a ono vůbec máš v shrnutí knížky, které bych si ráda přečetla!
    Ať máš březen také tak vydařený, Jani :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Soni neváhej, měsíční kroniky můžu zatím doporučit všemi deseti :-)
      Jinak děkuji, doufám, že se poštěstí :-)

      Vymazat
  5. Sedm přečtených knih? Gratuluji :-) Krásné kousky

    OdpovědětVymazat
  6. Super kousky, Jani. Už se taky konečně musím dostat k Životu po tobě. A na Petrusovou mám také zálusk. Další takový měsíc :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že toho máš víc Míšo, ale s tvým čtecím tempem opravdu nemám obavy, že by ses k nim v brzké době nedostala :-)

      Vymazat