Přírustky č. 24

Krásné sobotní odpoledne milí čtenáři,
venku nám začalo nefalšované jaro, všechno krásně květe, sluníčko nám hezky svítí a člověk má hned lepší náladu, že ? Konečně začalo to příjemné období, kdy si můžeme s knihou sednout na zahrádku, balkon, nebo na lavičku v parku a užívat si nejen čtení, ale také krásného počasí.

Jako každou sobotu, i tuto tady mám shrnutí knižních přírustků za třináctý týden roku 2017. Dnes Vám tady ukážu celkem sedm knih které mi doplnily knihovničku. Jedná se o dva recenzní výtisky, čtyři bazarové kousky a jednu e-knihu.
Tak jdeme na to :-)

Jako první mi přišel balíček s úlovkama z databáze knih. Jsem velice ráda, že jsem knihy ukořistila, jelikož je mám již delší dobu na svém seznamu. Od autora jsem četla jeho prvotinu, která se mi opravdu líbila a tak jsem byla logicky zvědavá na jeho další tvorbu.





... balíček byl opravdu skvěle zabalený a jako první jsem z něj vytáhla knihu "Babička pozdravuje a omlouvá se" z pera Fredrika Backmana ...




Anotace
Zábavný a napínavý příběh plný nečekaných setkání, nepravděpodobných přátelství a obrovské síly pohádek a fantazie. Else je sedm, vlastně skoro osm. Její babičce je sedmdesát sedm, vlastně skoro sedmdesát osm. O Else dospělí říkají, že je na svůj věk vyspělá, ale ve skutečnosti jim připadá otravná. O babičce tvrdí, že je čiperná, i když tím myslí, že jim připadá bláznivá. Elsa je jiná, než ostatní. Nemá jiné kamarády, než babičku, ale jí to nevadí. babička jí totiž vypráví úžasné příběhy o kouzelné říši, kde není normální nikdo a nic a být jiný je tam největší výhodou.

..."Tady byla Britt-Marie" byla další knihou, která na mě v balíčku čekala...


Anotace
Román o tom, jak se lidé ztrácejí, zamilovávají a kopou do všeho, co je kulaté.

Nejhezčí věc, kterou můžete o vesnici Borg říct, je to, že leží u silnice. O Britt-Marii zase někdo řekl, že je pasivně agresivní, zpomalená a ukňouraná bába. A to není hezké vůbec – i když možná ne úplně nepravdivé. Britt-Marie po čtyřiceti letech manželství opustila město a manžela, který ji podváděl, a přijela do Borgu. Borg zasáhla finanční krize a nechala po sobě jen cedule s nápisem „Na prodej“ a pizzerii, která je cítit pivem. Britt-Marie nesnáší fotbal. Fotbal je to jediné, co v Borgu zůstalo. Tohle nevypadá na začátek krásného přátelství, to rozhodně ne. Ale když děti z fotbalového týmu v Borgu potřebují trenéra tak zoufale, že se nakonec rozhodnou přijmout kohokoliv, tak je detaily jako třeba ten, že ona opravdu, ale opravdu dělat kouče nechce, nezajímají. Tady byla Britt-Marie je román o tom, jaké to je mít předsudky (ne že by Britt-Marie nějaké měla, to samozřejmě ne), o ukládání příborů ve správném pořadí (vidličky, nože, lžíce, v tomhle pořadí, ale Britt-Marie na tom přece netrvá!) a o přírodě vedle silnice. Je to příběh o druhých šancích, prvních výkopech a o tom, že jedlá soda vyčistí skoro všechno.


Další balíček, který mi v týdnu dorazil byl z Grady. Tato spolupráce mě doopravdy baví. V balíčku mi dorazily celkem dvě knihy. 


...první knihou, která na mě z balíčku vykoukla byla "Láska podle Shakespeara" na kterou se moc těším :-)...


Anotace
„Milovat, či nemilovat svou studentku, to je, oč tu běží...“
I v 21. století může na univerzitě vzkvétat zakázaná láska jako ze Shakespearova dramatu 
Aubrey Priceové začíná poslední semestr jejího bakalářského studia na torontské univerzitě. Zdá se, že už brzy v poklidu dokončí svá studia Shakespearových děl. Pak se ale na katedře objeví nový asistent Daniel a Aubrey se do něj zamiluje. Ani jemu není chytrá, vtipná a nezávislá dívka lhostejná. Ale je tu přísný zákaz vztahů mezi učitelem a studentkou na univerzitě, fakt, že je Daniel děkanovým synem, a také jeho temné tajemství z minulosti… 

...Další knihou je méně "profláknutá" kniha, která má naprosto růžově růžovou obálku a jedná se o knihu "Ženich na zabití"...


Anotace
Nick a Pippa jsou ideální pár, jen na jejich manželství zatím nedošlo. Pak je však jednoho večera smete síla romantického okamžiku a zasnoubí se…
Pippa však rozhodně není žádná bridezilla – svatební přípravy jdou zcela mimo ni a návštěvu svatebního salonu považuje za největší pomstu. Zato Nick se nechá plánováním zcela unést. Založí si svatební blog, kde chatuje s nevěstami o barevném schématu svatby, a stane se z něj monstrum posedlé květinovou výzdobou a barevně sladěnými doplňky. 
Když se navíc do svatebních příprav zapojí ještě Nickova matka Erica, která Pippě pije krev i mimo svatební přípravy, vypluje na povrch dávné Pippino tajemství a jejich velký den se dostává do ohrožení…


No a posledním balíčkem, který mi udělal radost, byla koupě z bazaru na facebooku. Objevily se tam první dva díly ze série Metro, které byly mírně poškozené. Cenově téměř za hubičku a jelikož po této sérii už dlouho toužím, tak jsem neodolala a knihy koupila :-)





Anotace
Arťom žije se svým pěstounem ve spletitém labyrintu moskevského metra, na jediném místě na světě, kde je lidstvo po jaderné válce schopné alespoň zčásti přežívat. Jednotlivá lidská společenství živoří v šachtách metra, kde co stanice, to zvláštní komunita, jakýsi mikrostát se všemi svými ctnostmi a nešvary, které známe z každodenního života na zemském povrchu.
Arťom se nachází na stanici, která je sice pokládána za jedno z bezpečnějších míst v obrovské síti tunelů, avšak tuto jistotu narušuje temná moc, jež hrozí zničit nejen chlapcovo útočiště, ale celé metro. Mladík, jenž kdysi porušil jedno ze základních přikázání života v metru, je nucen – aby odčinil svou vinu – putovat od jedné stanice ke druhé, projít celým moskevským metrem až do poslední stanice, kde žijí v ideálním společenském zřízení kazatelé. Ti údajně vlastní záhadný předmět, který Arťom musí získat, aby zachránil metro před zkázou, jež hrozí nejen zevnitř podzemního mikrosvěta, ale proniká sem i z povrchu v podobě temných sil...


Posledním kouskem, který mi přibyl do knihovničky, byť do té elektronické je horká novinka z Knižního klubu. 

Anotace
Vaše sousedka nechce, abyste vzali své šestiměsíční dítě na slavnostní večeři. Nic osobního, ale rušilo by pláčem. Váš manžel prohlásí, že to nevadí. Bydlíme přece hned vedle. Zapneme dětskou chůvičku a každou půl hodinu ho přijdeme zkontrolovat. 
Vaše dcerka spala, když jste ji viděli naposledy. Teď stoupáte po schodech do svého mrtvolně tichého domu a vaše nejhorší noční můry se naplnily. Je pryč.
Nikdy předtím u vás nebyla policie. Teď prohlížejí celý váš dům a kdoví, co tam všechno najdou…


Knihu už mám přečtenou a pokud Vás zajímá můj názor, tak recenzi najdete zde.


Tak to by byly knihy, které mi tento týden udělaly radost :-) Doufám, že jsem Vás třeba nějakým titulem inspirovala, i když se jedná spíše o známější kousky.
A co vy ? Ulovili jste v poslední době nějaký zajímavý kousek ? Klidně mi dejte vědět do komentářů, ráda se nechám inspirovat :-)


Mějte se krásně a užívejte sluníčka
Pinky 


Na co se můžete v brzké době těšit ?
-resty přečtených knih za březen
  chystám recenzi na Gejšu
 chystám recenzi na Štvanici
 chystám recenzi na Tohle nevyžehlíš 

16 komentářů:

  1. Krásné přírůstky. :) Jsem zvědavá na recenzi Ženicha na zabití o knize také uvažuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Ženicha na zabití mám v plánu číst hned, jak dočtu aktuálně rozečtenou knihu :-)

      Vymazat
  2. Od Backmana jsem se pokoušela číst pouze Muž jménem Ove, ale nedostala jsem se moc daleko, vůbec mi nesedl ten styl, takže tyto knihy pro mě asi nebudou, ale závidím Metro :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se právě Ove strašně líbil, tak jsem nelenila a koupila si jeho zbývající knihy najednou :-) No a Metro jsem měla na seznamu fakt dlouho, tak jsem ráda, že jsem ho našla za luxusní cenu a sama jsem na něj velmi zvědavá :-)

      Vymazat
  3. Samé zajímavé kousky. Mě nejvíc asi láká Metro... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem na něj zvědavá Lucy :-) Snad se k němu dostanu co nejdříve :-)

      Vymazat
  4. Tak za mě Backman jasná jednička. Já jeho knížky četla v pořadí: Babička - Ove - Britt-Marie a nelituju. A na Manželé odvedle, jak víš mám spadeno. Takže se budu těšit na recenzi.
    Hezký večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Recenzi jsem už objevila - nějak jsem si nevšimla té poslední věty :-))

      Vymazat
    2. Právě, Backmanův Ove mě dostal a to opravdu hodně, tak se těším i na další knihy :-) A manželé byli super ! :-)

      Vymazat
  5. Už se moc těším na recenzi na Metro. Jinak krásé nové přírůstky Jani

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné přírůstky :-) Už mě delší dobu láká Láska podle Shakespeara, tak se budu těšit na recenzi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na lásku jsem hodně zvědavá, doufám, že nezklame :-)

      Vymazat
  7. To je velká hromada knih! Všechny vypadají lákavě :)

    OdpovědětVymazat
  8. Bylo to jako filmový trik, když mi doktor Edede vrátil mého manžela do 24 hodin, vyzkoušel jsem mnoho způsobů, jak dostat mého muže zpět, ale vždy se setkávám se špatnými lidmi, dokud jsem nemyslel doktora Ededeho radu každému, kdo má stejný problém kontaktujte ho na Ededetemple@gmail.com nebo Whatsapp +233235887825 Slibuji, že vás nikdy neodradíme.

    OdpovědětVymazat