Přírustky č. 29

Krásné páteční odpoledne, milí čtenáři,
mám tady pro Vás opět přehled mých týdenních přírustků, které jsou dnes v duchu recenzních výtisků, návštěvy levných knih a v neposlední řadě taky v doplnění mé virtuální knihovničky.

Tento víkend je také v duchu svátku všech knihomolů. Jak jistě všichni víte, tak mluvím o knižním veletrhu, který se koná v Praze. Bohužel, ani tento rok mi nebylo přáno a tak se na něj opět nepodívám, nicméně příští rok už to snad vyjde a já budu ráda, když se s někým z vás potkám ! :-)

Nebudu to déle natahovat a rovnou se půjdeme podívat, jaké knihy mi v 19. týdnu roku 2017 udělaly radost.

Jako první mi došel balíček z nakladatelství Metafora, který obsahoval tři knihy. Všechny knihy už mám přečtené a můžu Vám s čistým svědomím říct, že se jedná o opravdu skvělé kousky.





... první knihou byla pecka Ví o tobě. Tato kniha mě vážně bavila, četla jsem ji jedním dechem a já Vám ji určitě doporučuji k přečtení...


Anotace
LOUISE opustil manžel kvůli jiné, a tak se jediným mužem v jejím životě stal její syn. Proto Louise pracuje na poloviční úvazek, aby je uživila a zároveň mohli být spolu. Všechno se však změní, když se objeví

DAVID, mladý, úspěšný a natolik okouzlující, že Louise nemůže uvěřit, že by o ni muž jako on nejenže mohl zavadit pohledem, ale že ho dokonce snad i přitahuje. To se ovšem dost zkomplikuje v okamžiku, kdy potká jeho ženu

ADELE, překrásnou, elegantní a roztomilou bytost, z níž se rychle stane Louisina nová přítelkyně. Oba aktéři dokonalého páru Louise naprosto uchvátí a každý z nich ji po svém vtahuje do spletité sítě jejich manželství, v němž má Louise zatím netušenou zásadní roli.

A najednou, ve chvíli, kdy je oba trochu víc poznává, zahlédne trhliny. Je David opravdu tím mužem, za něhož ho měla? A je Adele opravdu tak křehká a zranitelná, jak působí? Jaká strašlivá tajemství oba skrývají a jak daleko zajdou, aby je uchránili? 


Nejlevnější cenu knihy Ví o tobě najdete na portále Srovname.cz

Recenzi si můžete přečíst zde.


Další knihy, které se v balíčku ukrývaly věnovalo nakladatelství Metafora do soutěže, kterou pro Vás chystám a jedná se o dva výtisky knihy Malé černé a devět žen.


Anotace
Půvabný, vtipný a neodolatelně hravý román, vynalézavě propojující osudy devíti žen prostřednictvím jedněch malých černých, které každé z nich vstoupí do života a vnesou do něj podmanivé kouzlo.
 
Natalie je prodavačkou v obchodním domě Bloomingdale‘s a hlavu má plnou svého bývalého přítele, právníka, který se po rozchodu zasnoubil s jinou. Felicia dvacet let vskrytu miluje svého šéfa, jenž před časem ovdověl a neví si se svou samotou rady.
Těmto a dalším ženám – například mladé modelce, která čerstvě přijela z farmářské Georgie, hollywoodské divě, která se snaží prosadit na Broadwayi, nebo třeba veleúspěšné absolventce prestižní vysoké, která nemůže najít práci, a tak si na sociálních sítích vytváří báječný život podle svých představ – se jako mávnutím kouzelného proutku začne proměňovat život díky jedněm šatům sezóny, dokonalým malým černým, kterých se každý touží dotknout…


Nejlevnější cenu knihy Malé černé a devět žen najdete na portále Srovname.cz

Recenzi si můžete přečíst zde.


Další kniha, kterou Vám tady chci ukázat je úlovkem z návštěvy Levných knih. Původně jsem si šla pro jiné kousky, které jsem měla vyhlídnuté, nicméně jsem měla smůlu a knihy nebyly. Po prozkoumání terénu mi padla do oka kniha Obchodník se smrtí, kterou napsal Hugh Laurie, který je u nás známý především jako představitel svérázného doktora House.


Anotace
Thomas Lang je úplně obyčejný chlap, který pracuje jako bodyguard, popíjí whisky a projíždí se na motorce. Jednoho dne se ale jeho život obrátí naruby... Osloví ho jakýsi muž a najme si ho na vraždu amerického průmyslníka. Lang napřed nabídku přijme, posléze se však rozhodne svou oběť varovat... Jeho dobrý skutek nezůstane nepotrestán. Proti své vůli se ocitá ve víru dramatických událostí, poněkud nedobrovolně se zaplétá do mezinárodních teroristických aktivit. Střetne se s nejrůznějšími zločinci, násilníky, obchodníky se zbraněmi, vrahy i agenty CIA...

Svěží, napínavý, chytrý, ale především vtipný příběh s prvky thrilleru i detektivky vypráví autor Hugh Laurie s osobitě ironickým nadhledem.


Nejlevnější cenu knihy Obchodník se smrtí najdete na portále Srovname.cz


Další balíček, který mi došel, obsahoval recenzní výtisk z nakladatelství Omega a po prolistování můžu říct, že se opět jedná o velice povedenou knihu.


...v balíčku se ukrývala kuchařka Lahodně s Ellou a přáteli...


Anotace
Přichází velmi očekávané pokračování série kuchařek Lahodně s Ellou, bestsellerů Elly Woodward, která vzala celý kulinářský svět útokem.

Vychutnejte si další várku úžasných a zdravých receptů Elly Woodward spolu s rodinou a přáteli, bez ohledu na to, při jaké příležitosti jste se sešli. Ať už plánujete společný oběd, slavnostní večeři nebo jen odpolední posezení s kamarády, v této kuchařce najdete recepty pro každou příležitost. Všechny dodržují zásady zdravé výživy a autorčinu filozofii zdravých, chutných a vydaných pokrmů.

Kniha je plná nápadů a inspirací pro každou příležitost: slavnostní hostiny, oslavy narozenin, pikniky, firemní večírky i svatby. Kniha je určena každému, kdo preferuje zdravý životní styl a rád jí s přáteli a rodinou.

Recepty od Elly jsou vskutku lahodné! Spolu s její životní filosofií vám mohou změnit život. Zbožňuji její báječné kuchařky, jsou opravdu inspirující.


Nejlevnější cenu knihy Lahodně s Ellou a přáteli najdete na portále Srovname.cz


A poslední kniha, kterou jsem si tento týden pořídila mi doplnila mou e-knihovničku. Jedná se o novinku Posvátné lži Minnow Blyové.

Anotace
Působivý příběh o nebezpečí slepé víry — a síle víry v sebe sama.

Keviniáni připravili sedmnáctiletou Minnow o všechno: o dvanáct let života, o její rodinu, o schopnost důvěřovat. A když se vzepřela, vzali jí i ruce.

Teď je jejich Prorok mrtvý a celá keviniánská osada spálená na popel. Detektivovi z FBI je zřejmé, že o tom Minnow něco ví — ale ona mlčí.

Hrůzné okolnosti ji dovedly do věznice pro mladistvé, kde objevuje nový svět. Učí se číst, nadávat i přemýšlet sama za sebe. Zjišťuje, že kovové mříže nejsou nic proti svazujícím pravidlům její sekty. A že pokud se dokáže rozloučit s děsivým tajemstvím své minulosti, může mít opravdovou svobodu, o níž vždycky snila.

Propracovaný psychologický thriller těží z motivů pohádky bratří Grimmů Bezruká dívka, ale nabízí mnohem víc. Sektu tvrdě trestající neposlušnost, věznici, kde si každý musí vydobýt své místo, aby byl v bezpečí, sympatického detektiva s cukrátky, drzou a nebezpečnou spoluvězeňkyni s pesimistickým pohledem na svět a charismatickou Minnow, která zoufale stojí aspoň o obyčejnou naději na lepší život.


Nejlevnější cenu knihy Posvátné lži Minnow Blyové najdete na portále Srovname.cz


Tak to by byly mé týdenní přírustky. Myslím si, že se opět jedná o povedený výběr a já jsem na knihy opravdu zvědavá. Doufám, že se k nim dostanu co nejdříve, a také doufám, že v tomto článku objevíte inspiraci pro Vaše čtení.

A co vy ? Ulovili jste nějaký zajímavý kousek na který mi chcete dát tip ? Neváhejte a napište, budu se na Vaše komentáře těšit :-)

Mějte se krásně a užívejte 
Pinky 


Na co se můžete v brzké době těšit ?
❀ chystám recenzi na Země příběhů - kouzelné přání

12 komentářů:

  1. Musím říct, že Ví o tobě byla opravdu pecka. taky jsem ji četla a dostala mě :) jsem zvědavá, co v ní ještě objevím, až ji budu číst podruhé. Na Malé černé se taky chystám a Posvátné lži nevypadají vůbec špatně. Těším se na recenzi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem byla nadšená a stejně jako ty jsem zvědavá, jaké pocity budu mít po druhém přečtení.
      Malé černé byly taky skvělé, četla jsem jedním dechem a byla jsem překvapená milým příběhem :-)
      A doufám, že mě posvátné lži nezklamou.

      Vymazat
  2. Tak to je škoda že nejedeš. :-( Myslela jsem že tam potkám co nejvíc mých oblíbených blogerů a najednou mi všichni vypadáváte. Ale na Humbook pojedeš? Jinak přírůstky parádní. :-) Na Ví o tobě se mrknu zítra na veletrhu a možná ukořistim. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ví o tobě doporučuju všemi deseti :-) Jinak humbook mě zajímá, nicméně vůbec netuším, jestli se tam dostanu, aktuálně je to pro mě daleko. Každopádně si svět knihy užij, budu se těšit na Tvé dojmy ;-)

      Vymazat
  3. Parádní přírůstky, ať se ti líbí, i když o některých už to víš :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné přírůstky :-) Ví o tobě si chci určitě koupit a zaujaly mě Posvátné lži Minnow Blyové, tak se budu těšit na recenzi. Kniha má opravdu lákavou anotaci a Host mívá kvalitní knihy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ví o tobě určitě doporučuji, myslím, že tato kniha by tě nemusela zklamat tak jako manželé, ale mohla bys z ní být stejně nadšená jako já :-)
      Posvátné lži doufám nezklamou, uvidíme :-)

      Vymazat
  5. Moc pěkné kousky :) Hlavně mě láká Ví o tobě a Posvátné lži Minnow Blyové :) Hezké čtení a těším se na recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ví o tobě doporučuji všemi deseti ! :-) Měj krásný víkend :-)

      Vymazat
  6. Já jsem se nechala taky nalákat na Posvátné lži. Jsem na ně dost zvědavá. Doufám, že Host nezklame. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No necháme se překvapit :-) Snad se ke knize co nejdříve dostanu :-)

      Vymazat