Přírustky č. 34

Krásné odpoledne, milí čtenáři,
tak jsem tady se slíbeným článkem s knižními přírustky. Minulý týden byl poměrně plodný, jelikož se mi povedlo vyhrát soutěž o pořádný balík knih na ČBDB a také jsem měla štěstí a vyhrála jsem úžasnou záložku u Terky (Zápisník spisovatelky). Rovnou se Vám také pochlubím knihou, která mi dorazila dnes dopoledne a jedná se o recenzní výtisk.

Nebudu to déle natahovat, jelikož se chystám ke čtení na sluníčku :-)

Velká výhra u ČBDB obsahovala celkem pět knih a byla to soutěž s jejich úžasnou aplikací Booxy. Jednalo se vlastně o to, vyjádřit jak jste s danou aplikací spokojení nebo co vám na ní naopak chybí. Když mi přišel email s tím, že jsem se stala vítězem, tak jsem tomu vůbec nechtěla uvěřit :-)

Nejprve Vám napíšu seznam a poté knihy blíže představím pomocí anotací.


  1. Terapie v noci - Iva Frühlingová
  2. Čtyři dohody - Don Miguel Ruiz
  3. Jmenuji se Lucy Bartonová - Elizabeth Stroutová
  4. Dívka v červeném kabátku - Kate Hamer
  5. Tom Jones: Znovu na vrcholu - Tom Jones



Anotace
Otevřená výpověď známé české zpěvačky Ivy Frühlingové.

Malé dítě bývá zátěžovým testem nejen pro psychiku, ale hlavně pro partnerský vztah. A právě to se stane i hrdince knihy, která otěhotněla a vdala se brzy po seznámení. Ustojí tuhle krizi? Miluje svého manžela i dítě, přesto má pocit, že jí něco schází. Začne se na sebe dívat jinou optikou a hledá pravé hodnoty života. Zkouší nové sexuální praktiky, najde si milence… Nic z toho jí ale nedává, po čem touží doopravdy: zdravé pouto v rodině a klid v duši. Někdy je totiž největší výhrou najít a přijmout sebe sama!

Život je houpačka. Nahoru – dolů a tak stále dokola. Takhle to chodí – a nehrajte si na to, že ne! Tohle je realita. Tohle je život...




Anotace
Ve Čtyřech dohodách odhaluje don Miguel Ruiz zdroj omezujících názorů, které nás připravují o radost a vedou k zbytečnému utrpení. Čtyři dohody, založené na staré toltécké moudrosti, nabízejí silný kód chování, který dokáže rychle proměnit náš život v nový prožitek svobody, opravdového štěstí a lásky.



Anotace
Jsou pouta, která nepřetrháte, ať se snažíte sebevíc... Působivý román od autorky, která dostala Pulitzerovu cenu. Osamělost byla to první, co poznala… Lucy vyrůstala v chudobě s milující matkou a násilnickým otcem. Mezi dětmi byla terčem posměšků a jejím jediným přítelem byl strom v poli. Získala ale stipendium a věřila, že díky studiu unikne drsnému okolí i své minulosti. Po letech, kdy zdánlivě na svou rodinu zapomněla, se ocitla na delší dobu v nemocnici. Nečekaně se ale objevila matka a Lucy s překvapením zjistila, že některá pouta se nepřetrhnou nikdy.



Anotace
Carmel Wakefordová se ztratí své matce na místní dětské slavnosti. Najde ji muž, který o sobě tvrdí, že je její dědeček, jenž se s rodinou v minulosti přestal stýkat.

Tvrdí, že její matka měla nehodu a že Carmel s ním nyní bude muset žít. Když se pak z několika dnů života v nové rodině stávají celé týdny, Carmel zjišťuje, že tento muž věří, že má jakýsi zvláštní dar.

A zatímco se matka zoufale snaží najít svou dceru, Carmel se vydává na neobvyklou pouť – během, níž je nucena položit si otázku, kdo je, a kým by se mohla stát.


Tato kniha je více než jen obyčejným thrillerem. Tím hlavním v celém příběhu není, kdo nebo proč něco udělal, ale to, jak matka i dcera svádějí boj se vzájemným odloučením a jak v sobě hledají sílu, aby to vše dokázaly snést.



Anotace
Kariéra sira Toma Jonese v riskantním a nestabilním oboru, notoricky známém krátkými uměleckými životy, trvá už přes padesát let. Ale jak se klukovi z velšské hornické rodiny podařilo dosáhnout světového úspěchu? A jak přežil zvraty slávy a bohatství a zůstal nejen stále zajímavý, ale ve skutečnosti se s věkem stal ještě důvěryhodnějším a zajímavějším? Ve své vůbec první autobiografi i se Tom vrací k minulosti a cestě z válečného Pontypriddu do Los Angeles a dál. Vypráví historky o vzestupech a pádech svého fascinujícího a pozoruhodného života, od počátečního rozkvětu k následným neplodným létům až po pozdější období uměleckého znovuzrození. Syrová a upřímná autobiografie jednoho z největších světových pěveckých talentů všech dob.


Byla jsem velice ráda, že se mi podařilo vyhrát taky záložku, o kterou jsem soutěžila na facebookových stránkách zápisníku spisovatelky. Udělalo mi to nesmírnou radost a záložka je již v provozu :-)



No a poslední knihou, kterou vám dneska ukážu je horká novinka s naprosto úchvatnou obálkou. Jedná se o knihu Do vody autorky Pauly Hawkins. Na knihu se neskutečně těším a proto se do ní ještě dnes začtu. Jedná se tedy o recenzní výtisk z eshopu Dobré knihy.


Anotace
Vyhýbejte se tichým vodám, nikdy nevíte, co se skrývá pod hladinou…

Na dně řeky se najde tělo svobodné matky – a zrovna na místě, kde bylo toho léta objevena mrtvola mladého děvčete. V historii malého městečka Beckford to sice nejsou první ženy, jejichž osud se na onom místě uzavřel, jsou to však právě ony dvě, jejichž smrt rozčeří nejen hladinu řeky, ale i poklidné životy místních obyvatel. A z temných vod začínají najednou na světlo dne vyplouvat dlouho zamlčovaná tajemství…


Druhý román Pauly Hawkinsové, jejíž předloňský debut Dívka ve vlaku se stal fenoménem, když pobořil všechny možné rekordy v rychlosti prodeje (doposud se ho po celém světě prodalo přes 18 milionů výtisků), 79 týdnů se držel na prestižním žebříčků bestsellerů New York Times a na jeho motivy byl natočen film. Není pochyb – tohle je knižní událost roku!



Tak to by bylo pro tento článek nejspíš všechno. Zajímá mě, jestli jste nějaké z výše zmíněných knih četli a jak se vám líbily, ať vím, na co se mám těšit :-)

Mějte se krásně, užívejte sluníčka, čtěte a hlavně se nespalte!

Pinky

23 komentářů:

  1. Krásné přírůstky, Jani. ☺️ Dívku v červeném kabátku mám také doma. A na DP vody se chystám přes léto...
    Užij si čtení 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Soni :-) Sama jsem na dívku zvědavá, anotace zní lákavě, nicméně hodnocení na databázi nic moc..
      No a Do vody jsem nechtěla nechat jen tak ležet a hned jsem se do ní pustila :-)

      Vymazat
  2. Zajímavý výběr, já bych brala poslední knížku Do vody! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, už jsem se začetla, tak jsem zvědavá jak se to vyvrbí :-)

      Vymazat
  3. Pěkné knížky - a ta záložka je šíleně roztomilá. :)
    http://jaderna-knihomolka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Gratuluji k výhře, samé zajímavé knihy :-) No a Do vody, tu ti závidím, musím si ji také pořídit. Budu se těšit na recenzi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) obálka je nádherná a zatím to nevypadá vůbec marně :-)

      Vymazat
  5. K výhrám gratuluju. Všechny knihy vypadají moc zajímavě, takže přeju příjemné čtení. :))

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkné kousky, jsem zvědavá, jak se ti bude líbit Do vody a i Dívka v červ. kabátku :) Na tu jsem jednu dobu měla zálusk, ale zatím odolávám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sama jsem na ni zvědavá,vsnad se k ní dostanu co nejdříve :-)

      Vymazat
  7. Čtyři dohody jsme kdysi četla, když si to pořídila před nějakým tím rokem babička, ale nakonec jsem knihu nedočetla do konce, i když byla svým způsobem zajímavá. Nedočetla jsem ji proto, že jsem nedokázala číst to jak se v textu stále objevovala zmínka o bohu. Ne že bych proti němu něco měla, ale nějak mi to nesedlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upřímně zrovna čtyři dohody určitě číst nebudu, není to zrovna něco, co by mě zajímalo.

      Vymazat
  8. Tak znam jen Do vody a prave o tom uvazuji.... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Včera jsem rozečetla, tak uvidím, jak dlouho mi bude trvat ji přečíst :-)

      Vymazat
  9. Do vody závidím, ostatní jde tak nějak mimo mě :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Gratuluji k výhrám! :)
    Jinak Čtyři dohody... Dokonalá kniha. Opravdu ve mně zanechala mnoho. Je i "zfilmovaná".

    Gabux

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Upřímně mě čtyři dohody moc nelákájí, ale uvidím :-)

      Vymazat
  11. Gratuluji ke krásným výhrám :) Nejlákavjěíš přírůstek je kniha Do vody, těším se na recenzi :) Dívku v červeném kabátku jsem četla a nakonec z ní byla celkem zklamaná, tak snad se ti bude líbit více :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Do vody mám rozečtenou, tak uvidíme. Na dívku v červeném kabátku je na databázi takové vlažnější hodnocení, tak jsem zvědavá, jak se mi bude líbit.

      Vymazat