Přírustky č. 35

Krásné odpoledne, milí čtenáři,
posledním příspěvkem na blogu jsou přírustky z minulého týdne, a to díky tomu, že jsem neměla čas ani na čtení ani na blogování. S přítelem jsme se připravovali na dlouho očekávaný víkend na Moravě, na který jsme se velice těšili.

Víkend je již za námi, opravdu se celá akce podařila a s přítelem jsme si parádně odpočinuli. Jelikož nejsem typickým knihomolem a na takovéto akce si knihy sebou opravdu nevozím, a i když mám pro všechny případy alespoň v mobilu e-knihu, tak mi jistě odpustíte, že jsem se na čtení ani nepodívala a raději si užívala volna s přáteli :-)

Dnes bych vám chtěla ukázat dvě knihy, které mi opět doplnily knihovničku. Jedná se o jednu klasickou, která je recenzním výtiskem a druhou e-knihu, kterou jsem si pořídila, protože mě prostě zaujala.


Jako první vám ukážu recenzní výtisk z nakladatelství Jota. Jedná se o knihu Šílená z pera Chloé Espositové. Jedná se o velice lákavý thriller a já doufám, že budu spokojená!


Anotace
Beth a Alvina jsou jednovaječná dvojčata, ovšem kromě podoby nemohou být rozdílnější. Beth, od dětství vzorná a cílevědomá dívka, se provdala za bohatého italského krasavce a žije na Sicílii ve vile snů. Její život je plný přepychu a blahobytu a není nic, co by si nemohla dopřát. Luxusní bydlení, značkové šaty, drahé šperky. Je to záviděníhodný život. Alvinin život nestojí za nic. Bydlí v Londýně v levném společném podnájmu a vydělává si prodejem pofidérních inzerátů v bulvárních novinách. Nenávidí svou práci, nenávidí své spolubydlící a dělá vše pro to, aby i oni nenáviděli ji. Když Beth pozve Alvinu do vily na Sicílii a pošle jí letenku první třídy, Alvie zprvu váhá. Se sestrou opravdu nejsou kamarádky. Lépe řečeno upřímně se nenávidí. Jenže ve chvíli, kdy Alvina dostane výpověď z práce a spolubydlící ji vyhodí z bytu, se představa luxusní dovolené nezdá tak marná. Ovšem po příjezdu na Sicílii naberou události nečekaný spád. Alvina zjistí, že ji sestra nepozvala na návštěvu jen tak nezištně. Beth osnuje podezřelý plán a Alvina se má stát součástí komplotu jako sestřina dvojnice. Když Alvie okusí život v luxusu, chopí se příležitosti a bez skrupulí začne odstraňovat všechny, kteří jí stojí v cestě.



Druhá kniha, která mi tentokrát doplnila mou elektronickou knihovničku je novinka z nakladatelství Domino a jedná se o psychothriller Zmizelý z pera C. L. Taylor.



Anotace
Pouto mezi matkou a dítětem je neprolomitelné. Co když ale matka cosi děsivého skrývá?

Čtrnáctiletý Billy uprostřed noci záhadně zmizel z domu. Každý člen rodiny to klade za vinu sobě samému. Wilkinsonovi jsou zkrátka tajnůstkáři, a tak nění divu, že trvá celý rok, než díky veřejné prosbě o pomoc začne vyvstávat na povrch děsivá pravda. Billyho matka Claire je na pokraji šílenství. V podivném stavu mysli se ocitá v omšelých hotelových pokojích nebo bloumá neznámými ulicemi, aniž by tušila, jak se tam vlastně dostala. V její kabelce se objeví předměty, které nikdy předtím neviděla. Claire ztrácí vědomí vlastní identity. Když se to stane poprvé, lékař to připisuje neobvykle silné reakci na stress. Když se ale jednoho dne Claire probudí s krví na rukách, nikdo nechápe, jak se to mohlo stát. A nejméně ze všech tomu rozumí právě Claire...



Tak to by bylo pro tento článek nejspíš všechno. Zajímá mě, jestli jste nějaké z výše zmíněných knih četli a jak se vám líbily, ať vím, na co se mám těšit :-)

Mějte se krásně, užívejte sluníčka, čtěte a hlavně se nespalte!

Pinky 



Na co se můžete v brzké době těšit?
❀ chystám recenzi na Lahodně s Ellou a přáteli
❀ chystám recenzi na Mé jméno je nikdo
❀ chystám recenzi na Do vody

18 komentářů:

  1. Samé pěkné kousky :-) Jsem zvědavá,co na ně řekneš :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Taky jsem zvědavá, jak se mi budou líbit :-)

      Vymazat
  2. Nečetla jsem zatím žádnou, ale chystám se na obě. Zmizelý by mi snad měl přijít od Domina a Šílenou už netrpělivě vyhlížím v knihovně. Doufám, že se mi ji podaří ulovit dřív, než na ni zas bude xx rezervací. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad na ni nebudeš muset čekat věky :-) Ať se líbí :-)

      Vymazat
  3. Šílená má úžasnou obálku a uvnitř bude doufám stejně úžasná. Ať se obě knihy líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jediné, co mi tak trochu něco říká je Zmizelý, protože je mi ten text povědomý, určitě jsem viděla jiný díl :-D Ale jinak neznám :-P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, určitě je od vidění znáš, ty obálky jsou si pokaždé poměrně podobné :-)

      Vymazat
  5. Tak to musel být parádní víkend :) Šílená i Zmizelý jsou pěkné kousky, obě knihy mě celkem lákají, takže se těším na tvoji recenzi :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víkend byl boží! Už teď se těším na příští rok :-) Jinak děkuji, snad se ke knihám dostanu co nejdříve :-)

      Vymazat
  6. Zmizelý vypadá velice dobře. Tak jsem moc zvědavá co na něj řekneš. Už se těším na recenzi ,abych věděla jestli do toho jít nebo ne . Takže šup šup neflákáme se =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě zaujal, nicméně začalo léto, tak to bude opět se čtením slabší, no :-)

      Vymazat
  7. Koukám,ze nejsem jediná v tom nestíhani :D ale ja uz se konečně pomalu vracím :D
    Psychothriller mě láká dej pak vědět :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě je to vždy spíš mrtvé přes léto, tak uvidíme, jak to bude vypadat letos... Sama jsem na zmizelého fakt zvědavá, pak dám určitě vědět :-)

      Vymazat
  8. Silena a psychothriller? Mass dobrej vkus :D o sileny ted slysim doocela castoo. Ale vic me laka ta druha knizka to psycho :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oooo, díky :-) očekávám od obou více než slušný příběh, tak jsem vážně zvědavá :-)

      Vymazat
  9. Hmmm, tak Šílená vypadá dobře :)

    OdpovědětVymazat