Přírůstky č. 39


Krásné odpoledne knihomolové!
Dnes tady pro vás mám článek s knihami, které mi v poslední době přistály v knihovničce. Článek vydávám po dlouhé době, jelikož jsem se v nakupování nových knih trochu uklidnila a snažím se spíše číst knihy z vlastních zásob.

Díky tomu, že jsem měla v červenci narozeniny se mi ještě tento měsíc sešly další z narozeninových knih, které mi poslala kamarádka. Také jsem uskutečnila knižní výměnu a v neposlední řadě jsem si doplnila svou elektronickou knihovničku.


S kamarádkou si k narozeninám vždycky posíláme balíček, který obsahuje tři knihy. Nejinak tomu bylo i letos, takže bych vám ráda představila knihy, které se v balíčku ukrývaly. Jako první vám ukážu třetí díl ze série Lesní psychiatrická klinika. Jedná se o knihu Temné šílenství.

Anotace
Kytice růží bez odesílatele. Dárky před domovními dveřmi. Dopisy za stěrači... Neznámá žena zavaluje psychiatra Jana Forstnera milostnými vyznáními. Jan se zpočátku domnívá, že jde o nevinné horování některé z jeho bývalých pacientek. Potom ho však jistý novinář požádá o pomoc v případu psychicky narušené osoby a zanedlouho je publicista zavražděn. Jan poznává, že se dostal do hledáčku nebezpečné šílenkyně. A že jeho pronásledovatelka se nezastaví před ničím...


Další knihou byla druhá kniha ze série s Robertem Hunterem. Dvojitý kříž jsem přečetla a zjistila jsem, že jsem absolutně nadšená. Nevýhodou pro mě je nyní špatná dostupnost Carterových knih a tak jsem byla více než ráda, když se v balíčku objevil Popravčí.


Anotace
Ví, co tě na smrt vyděsí…

 V losangeleském kostele leží na oltářních stupních zkrvavené, bezhlavé tělo kněze. Je pečlivě naaranžované, nohy natažené, paže křížené na hrudi, ale nejhrůznější ze všeho je, že hlavu kněze někdo vyměnil za hlavu psí.

 Ze začátku je detektiv Robert Hunter přesvědčený, že jde o rituální vraždu. Jenže když se objeví další mrtvoly, je nucen situaci přehodnotit. Všechny oběti zemřely způsobem, kterého se bály ze všeho nejvíc. Jejich nejstrašnější sny se staly skutkem. Ale jak o nich mohl vrah vědět? A co spojuje tyto zdánlivě nahodilé oběti?

 Hunter se ocitá na stopě přízračného a sadistického vraha – někoho, kdo má zřejmě schopnost číst myšlenky svých obětí. Někoho, kdo dokáže vycítit, co oběť nejvíc vyděsí. Někoho, kdo se nezastaví před ničím, aby dosáhl svého zvráceného cíle.


No a poslední knihou v balíčku byl další díl ze série Robert Hunter a tentokrát se tedy jednalo o Nočního lovce.



Další knihy, které mi přišly jsem měnila a to s Marcelkou (Zaostřeno na knihy) které tímto ještě jednou děkuji :-)
Dorazily mi dvě knihy od českých autorů a já jsem zvědavá, jak se mi budou líbit.

Jako první vám ukážu již druhý díl od autorky, která své knihy vydává jako soubor statusů z facebooku, jedná se tedy o knihu Deník fejsbukové matky pokračuje.

Anotace
Specifický smysl pro humor, sebeironie a další stovky vtipných příběhů mámy od tří dětí, kterou jste mohli poznat už v prvním díle Deníku fejsbukové matky, tlačí na naši bránici snad s ještě větší silou než předtím. Peripetie, které rodiče, dvojčata Viki a Fandu, jejich malou sestru Bětku a domácí zvěřinec denně potkávají, tentokráte zahrnují statusy z let 2012 – 2014. Jak to dopadne, když se přetížená matka rozhodne ještě kromě plození, rození, kojení a výchovy dětí podnikat? Věřte, že se budete smát od první do poslední stránky. Stejně jako u prvního dílu i zde platí, že knihu můžete začít číst zepředu, zezadu, nebo třeba i odprostřed, a přesto vám nic neuteče. Všude se chytnete a všude se poznáte. V tomto vydání navíc najdete originální bonusový materiál.


A druhá kniha je debutem mladého českého autora Jakuba Trpiše. Ti z vás, kteří již knihu četli jistě tuší, že se jedná o knihu Volba - klíčový okamžik.

Anotace
„Zdá se mi o světě v plamenech. O jaderných bombách, které dopadají jedna za druhou a polykají města jako rakovina. O našem dožívání v podzemním krytu, kde se z nás pomalu stávají zvířata. Ty sny jsou tak živé. Bojím se, že se jednou budu chtít probudit a zjistím, že je pozdě.“ Tomáš je mladý muž v nejlepších letech. Ačkoliv se zdá, že mu nic neschází, upadá do stále větší deprese. V práci to s ním jde od desíti k pěti a po marných pokusech vzdává i snahu o opětovné sblížení se svou ženou Eliškou. Aby toho nebylo málo, pronásledují ho postapokalyptické sny plné beznaděje. Depresivní nálada ho opustí až v okamžiku, kdy se seznámí s podivínským psychologem Kohlem, který mu ukáže, jak být šťastným a lepším člověkem. To je ovšem jen začátek Tomášova příběhu, který nakonec vyústí ve strhující finále.
Kniha Volba je literárním debutem mladého českého autora Jakuba Trpiše. Prolínají se v ní prvky duchovní literatury, sci-fi, detektivky, psychologického i milostného románu. Poprvé vyšla v roce 2012. Příběh v sobě nese silné poselství, které může změnit život jednotlivce i celé společnosti.


Poslední knihou jsem si doplnila e-knihovničku a to knihou Za zavřenými dveřmi, na kterou mě nalákala hlavně Míša (Knižní deníček) svou recenzí.

Anotace
Thriller, který ohromil svět, vás přinutí pozorněji sledovat dokonalé páry kolem vás. Dokonalé manželství, nebo dokonalá lež? Páry, jako jsou Jack a Grace, musíte obdivovat, ať chcete nebo ne. On dobře vypadá a umí vydělat peníze, ona je elegantní a šarmantní. Skoro je vám líto, že se s ní nemůžete spřátelit a poznat ji o trochu víc. Oni dva jsou totiž pořád spolu. Taková láska! Pak si ale uvědomíte, že Grace nikdy nezvedne telefon, že nepřijímá žádná pozvání, pokud není pozván i její manžel. A jejich ložnice má zamřížované okno!


V neposlední řadě se mi také podařilo ulovit skvělé záložky, které nejsou papírové, nýbrž dřevěné. Ulovila jsem je díky výletu do Rožnova pod Radhoštěm, konkrétně do skanzenu a jeho okolí.



Tak to by bylo pro tento článek s novými přírustky již všechno.

Popravčího aktuálně čtu, tak se budete moci brzy těšit na recenzi a poté mám v plánu sáhnout nejspíše po Deníku fejsbukové matky..

Tak jo, mějte se krásně, 
skládejte básně,
a určitě mi napište co na knihy říkáte, jestli jste je četli, nečetli, nebo se chystáte číst.

Budu se těšit na vaše komentáře
Pinky



Na co se můžete v brzké době těšit?
❀ chystám recenzi na knihu Manžel nikdy nespí
❀ chystám recenzi na knihu Dívka ve vlaku

16 komentářů:

  1. Krásné přírůstky :-) Cartera ti upřímně závidím :-) Mám doma Dvojitý kříž, který jsem před časem koupila v LK, ale chybu jsem udělala v tom, že jsem si koupila brožované vydání, ač měli i tvrdou vazbu. Teď toho celkem lituju, ale nedá se nic dělat. Za zavřenými dveřmi na mě kouká z poličky, chci se na knihu vrhnout co nejdřív, takže se budu těšit na recenzi. A záložky, wow, jsou úžasné, ani jsem netušila, že existují i dřevěné :o)
    Jinak já jsem teď nahromadila 9 nových knih (z toho 6 z LK) a vůbec se mi do toho článku o přírůstcích nechce :D A chválím, že si knihy moc nekupuješ, já mám teď nějaké nakupovací období :D
    Ať se knihy líbí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :-) No já jsem koupila taky brožovanou, ale u nás pevnou neměli teda...až na ni jednou natrefím, tak si ji pořídím v pevné, ať mám celou sérii hezky v jedné vazbě.
      Ze záložek jsem byla taky hotová, proto jsem pobrala všechny, co tam měli a celou cestu domů jsem se pak bála, abych je nepolámala :-D

      Jinak doufám, že se do přírustků pustíš co nejdříve, nebo si článek rozdělíš na dvakrát, neboť se na něj těším, vždycky tam nacházím inspiraci a to i v době, kdy se snažím neutrácet a spíše číst z vlastních zásob :-)

      Vymazat
  2. Ahoj Jani, skoro žádná kniha mi nic neříká, jen Za zavřenými dveřmi a Deník fejsbukové matky pokr. Tu první zmíněnou již moje čtečka taky obsahuje, ale ještě jsem do ní nenakoukla. :-D
    Tak ať se Ti knihy líbí budu se těšit na recenze (hlavně na tu Za zavřenými dveřmi).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máš Moni ráda detektivky, které jsou spíše brutálnější a nevadí ti krev, řezání a vyhřezlá střeva, tak se po Carterovi určitě podívej. První díl (dvojitý kříž) mají v levných knihách za pár šupů, pokud by tě zajímala recenze, tak ji najdeš v seznamu recenzí, za sebe určitě doporučuji.

      Za zavřenými dveřmi mám rozečtenou, zatím jsem tedy přečetla jen první kapitolu, ale jsem zvědavá, jaká bude, když si ji všichni tak chválí, no :-)

      Vymazat
    2. Tak Carter nebude můj šálek kávy... (to jsi nemusela tak detailně popisovat) :-D

      Každopádně na ZZD jsem zvědavá, co na ni řekneš! Já ji ulovila v srpnovým akčním newsletteru na eReading.cz :))

      Vymazat
    3. Tak to Carter opravdu asi nebude to pravé ořechové :-D

      ZZD kámoška chválila, tak jsem zvědavá, no... snad s tím brzy pohnu, teď moc po večerech nečtu :-)

      Vymazat
  3. pěkné přírůstky, přeji pěkné čtení :-) koukám, že moc relaxačních knih nemáš :-P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) No to víš, doteď jsem relaxovala u YA dost, teď je potřeba trochu dospělejší literatury :-)

      Vymazat
  4. Cartera jsem ještě nečetla! To je strašný a přitom na jeho knihy čtu opravdu jen pozitivní recenze :/ Je to se mnou strašný. Kterou bych ale měla začít :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem začala Dvojitým křížem, mám ráda věci pěkně od začátku :-D

      Vymazat
  5. Skvělé kousky :) Užij si je všechny :)

    OdpovědětVymazat
  6. Temné šílenství jsem četla, a za mě dobrý :) ty brutální krimi moc nemusím, ale Za zavřenými dveřmi jsem si taky pořídila do čtečky :) tak přeji pěknou zábavu při čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já četla jen ty předchozí dvě od Dorna, ale druhý díl už nebyl tak dobrý, jako první. Tak jsem celkem zvědavá, jaký bude ten třetí :-)

      Vymazat
  7. Temne silenstvi mam doma a dost me to laka. Kdyyz jsem jeste pracovala v knihkupectvi jeden pan to tam desne hledal a nevěděl název jen mi to popisoval a pak kdyz to nasel rovnou sem si to taky koupila pac o tom mluvil děsně dobre :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sama jsem na temné šílenství zvědavá, první dvě knihy jsem četla a Spouštěč mě fakt dostal! :-)

      Vymazat