Přírůstky č. 40


Krásný podvečer, knihomolové,
dnes tady mám opět jeden ze článků ve kterém vám představím své nejnovější přírustky v knihovničce. Stále se držím toho, že moc neutrácím, takže žádná z knih, které vám dnes představím není mnou kupovaná, ale najdou se zde recenzní výtisky, kniha z výměny nebo třeba knižní výhra. Tak jdeme na to.


Jako první mi došel balíček, resp. dva balíčky od nakladatelství Omega, kde jsem se nechala zlákat anotacemi a zúčastnila se recenzních konkurzů, které mi kupodivu vyšly.
Jedná se o knihy Maminčin mazánek, Se záští a Snaž se nedýchat.

Anotace
Sleduje... Vyčkává... Kdo je na řadě?

Tento thriller o precizním sériovém vrahovi není pro slabé povahy. Musíte být připraveni na šok! Ideální pro fanoušky Angely Marsons. V hrobě v lese jsou pohřbeny matka s dítětem. Ale jeden z nich je naživu, druhý je mrtvý. Detektiv Charlie Stafford je přiřazena ke svému šéfovi Geoffreymu Hunterovi, aby mu pomáhala s tímto případem, kde matky a jejich děti beze stopy mizí. Ztrácí se čím dál více párů a tlak na oba sílí. Podezřelý je dopaden, ale je to skutečně on? Dokáže Charlie zastavit sadistického vraha, jehož jediným přáním je potrestat ty, kteří udělali chybu? Nebo se ona sama nevědomky stala obětí?
Nová série s členkou Londýnské metropolitní policie Charlotte Charlie Stafford v hlavní roli je tu!

"Knihu jsem přečetla na jeden zátah a srdce mi bušilo až v krku."
PENNY HANCOCK


Anotace
Osmnáctiletá Jill Charron vyráží na výlet do Itálie. Má to být dobrodružství na celý život. Ale dochází k nehodě. Jill se probouzí v nemocnici, nohu v sádře, stehy v obličeji, a místo paměti z posledních 6 týdnů jen jedno velké nic. Jill zjistí, že se připletla do nehody se smrtelnými následky. Její otec jí nechá převézt domů, aby měla kvalitní péči. Včetně právníka a houfu novinářů... Zdá se, že nehoda nebyla nehoda... Jill se snaží dát dohromady události posledních šesti týdnů, než její dosud pohodlný a bezproblémový život zmizí v nenávratnu.


Anotace
Nezapomeňte dýchat.. Amy Stevenson byla největší novinová zpráva z roku 1995. Teprve patnáctiletá Amy zmizela, když se vracela ze školy, a o tři dny později byla nalezena v bezvědomí. Její útočník nebyl nikdy dopaden a její andělská tvář se objevila ve všech novinách i televizních zpravodajstvích.
O patnáct let později Amy stále leží v nemocnici, obklopena plakáty zpěváků z 90. Let. Jednoho dne ji objeví reportérka Alex Dale, když píše nudný článek o lidech ve vegetativním stadiu. Vzpomene si na Amyin příběh a napadne jí, že by jí mohla pomoct obnovit zašlou novinářskou slávu. Jediný problém je, že Alex je stejně ztracena jako Amy, protože její alkoholismus jí o vše připravil, včetně manžela a pověsti dobré novinářky. Doufá, že když najde pachatele, postaví se zase na nohy, a tak se pouští do nebezpečného vyšetřování.


Další kniha mi došla díky knižní výměně a jedná se o knihu Nebezpečné lži.

Anotace
Napínavý příběh sedmnáctileté Stelly, která se ukrývá před svými pronásledovateli. Poté, co se stane svědkyní vraždy, je středoškolačka Stella Gordonová v zájmu své bezpečnosti poslána do Nebrasky, což se jí ani trochu nezamlouvá. Najednou je pro ni těžké být neustále ve střehu a brzy si musí poradit s opravdovou hrozbou. Její nepřátelé jsou blíž, než si myslí.


Něco víc je kniha, kterou jsem vyhrála u Marcelky (Zaostřeno na knihy) na blogu.

Anotace
KSeth se topí, zoufalý a osamělý v posledních okamžicích svého zápasu s rozběsněným mořem. Pak ale procitne. Nahý, hladový a žíznivý, ale při vědomí. Jak je to možné? Vybavuje si přece, jak se mu lámaly kosti, jak mu pukla lebka při nárazu o skalisko. Jakto, že je teď tady? A co je tohle vlastně za podivné místo? Seth začíná pátrat po odpovědích, v naději, že možná není úplně sám, že se neocitl ve svém soukromém pekle, kterého se tolik bojí, že tu možná je... něco víc.


No a poslední knihou, která mi došla je novinka z nakladatelství Leda, která vyjde již za čtyři dny. Jedná se o psychothriller s názvem (M)učednice.


Anotace
Její matka už ve svém domě spáchala několik vražd a nejenom to – v záchvatech pomatení mučí svoji dceru, aby se hrůz účastnila. Matka předtím taková nebyla a měla svoje děti ráda, a Annie matku ji přese všechno ještě pořád miluje, ale jediný způsob, jak může strašlivým událostem udělat konec, je udat ji na policii. Annie pak dostává v životě druhou šanci. Má novou identitu, jmenuje se teď Milly, a žije v nové, zámožné pěstounské rodině, díky které dokonce začne chodit do prestižní soukromé školy. Jenomže pokračující vyšetřování jí dalšími a dalšími výslechy připomíná tragickou minulost. Milly má být hlavním svědkem obžaloby v soudním procesu s její matkou, který se neúprosně blíží. Otřesená Milly se trápí pochybami – převažují u ní zděděné předpoklady, nebo ji víc ovlivňuje to, co dobrého i hrozného dosud zažila? Dokonce i v novém domově Milly potkávají nesnesitelné chvíle, když ji šikanují její vrstevnice. Napětí se už nedá unést, svědomí v ní bojuje se smrtelným vábením a ona se musí definitivně rozhodnout. Dokáže zapřít matčinu krev a uniknout běsům? Vzepře se našeptávání démonů a zaplatí za to, anebo se stane učednicí své matky?


Tak to by bylo z mých týdenních přírustků všechno. Vy mi určitě napište, jestli vás některá z knih zaujala, popřípadě, jestli jste nějakou již četli.
Budu se na vaše komentáře těšit.

Mějte se krásně!
Pinky 

21 komentářů:

  1. Super kousky :-) Jsem zvědavá, jestli se shodneme u Omegy :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné přírůstky :) Mučednice a Maminčin mazánek, to už by na mě asi bylo moc :) Ale jsem zvědavá na Něco víc, to mě hodně zaujalo :) Užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Jani :-) Zrovna mučednici a mazánka čtu a obě jsou super, recenze budou tento týden. K Něco víc se snad dostanu co nejdříve :-)

      Vymazat
  3. Krásné přírůstky Jani. Docela jsem zvědavá co řekneš na knihu od Patricka Nesse .

    OdpovědětVymazat
  4. Parádní kousky :) Těším se na recenze knih od Omegy :) A Nebezpečné lži byly vynikající , přeji hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, tak to se na ně těším! :-) Na mazánka bude recenze ještě tento týden :-)

      Vymazat
  5. Super novinky! První tři mám od Omegy k recenzi také, zatím mám za sebou Se záští a paráda, jsem nadšená. Ve zbylých dvou jsem na začátku, tak zatím nemohu moc soudit :) (M)učednice vpadá zajímavě, budu se těšit na dojmy. Užij si čtení a měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ráda slyším a jsem na tvé recenze zvědavá. Ať se ti i zbylé knihy líbí! :-)

      Vymazat
  6. Gratuluji ke krásným přírůstkům :-) Já ty své snad konečně sepíšu zítra, už mám dočtené Šváby a vrhám se na Maminčina mazánka :-) Pak asi přečtu (M)Učednici. Budu zvědavá na recenze :-) Jo a ty Nebezpečné lži mě taky lákají už celkem dlouho, tak doufám, že je přečteš co nejdřív a sepíšeš recenzi :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem na tvé přírůstky zvědavá, určitě nakouknu :-) Nebezpečné lži bych chtěla číst v nejbližší době, celkem mě lákají :-)

      Vymazat
  7. Nebezpečné lži. Ty chci taky :-D Tak jsem zvědavá na názor. Černý led se mi od ní moc líbil...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se k nim asi budu muset co nejdříve propracovat, neboť mě lákají čím dál více :-)

      Vymazat
  8. Mučednice, Mazánek a Nedýchat máme stejné, zbytek tiše závidím. Užij si knihy, Jani :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Míšo, jsem zvědavá na tvůj názor na knihy, třeba se zase shodneme :-)

      Vymazat
  9. Nebezpečně lži a Něco víc ti teda moooc závidím! :)

    OdpovědětVymazat