Přírůstky č. 43



Krásný sobotní den, milí knihomolové,
po neskutečně dlouhé odmlce, kterou jsem měla, konečně přicházím s dalším článkem. Tentokrát bych vám chtěla ukázat přírůstky vánoční, ze kterých jsem měla neskutečnou radost.

Nebudu u všech knih vypisovat anotace, protože jich bylo dost, ale spíše se spolu podíváme, jaké tituly mi Ježíšek nadělil a třeba mezi nimi naleznete i kousky, které vás zaujmou, tak jdeme na věc :-)



Ano! Takovou hromadu knížek jsem dostala k Vánocům hned od několika Ježíšků.

Jako první mi dorazily knihy od kamarádky, se kterou si každoročně posíláme vánoční balíček, ve kterém se ukrývají tři knihy. Od ní jsem tedy dostala Hovor se smrtí a Já jsem smrt od Chrise Cartera, které mi doplnily sbírku jeho knih. Teď si již mohu oddechnout, že mám celou sérii a s klidným srdcem čekat na další knihu, která u nás vyjde.
Třetí knihou, která na mě v balíčku čekala, bylo Divotání od A. G. Howard. Předchozí knihu, tedy Šepotání, jsem ještě nečetla, nicméně letos se hodlám pořádně opřít do domácích zásob a začít je pořádně číst hned, jakmile vyřeším ještě nějaké restíky z loňska.

Gemina mi doplnila sérii akt Illuminae. Z prvního dílu, který mi Ježíšek nečekaně donesl o Vánoce dříve, jsem byla nadšená a tak jsem si Ježíškovi napsala i o pokračování.
Tanečník a Prázdné křeslo jsou druhým a třetím případem Lincolna Rhyma. Jeho první případ jsem dostala taktéž o Vánoce dříve, bohužel jsem jej ještě nečetla, což hodlám letos také změnit. Věřím však, že se mi tato série bude líbit, neboť jsem se naprosto zamilovala do filmu Sběratel kostí, a jak všichni víme, tak kniha bývá lepší, než filmové zpracování.
Danse Macabre je další "Kingovka" do sbírky, takže tady netřeba více psát.

Všechny tyto knihy mi nadělil pod stromečkem partner.

Vánoční říše od Joe Hilla je knihou, kterou jsem si strašně přála. Zaprvé jsem chtěla vyzkoušet něco z tvorby Kingova syna a zadruhé se mi kniha líbila anotací a také samotným názvem. Doufám, že až se k ní dostanu, tak budu ze čtení nadšená a zároveň objevím dalšího svého VIP spisovatele.
Tři týdny...a navždy sbohem od C.J. Boxe jsem také chtěla již delší dobu. Autor si mě získal svými detektivkami s revírníkem Joe Pickettem. Bohužel je velká škoda, že u nás vyšly pouze tři díly a další nejsou v plánu, zvlášť když jsem si tohoto sympatického revírníka a prostředí lesa tolik zamilovala.
Vánoční koleda byla poslední knihou, kterou jsem pod stromečkem našla. Doma už sice jedno vydání mám, ale strašně jsem toužila i po tom ilustrovaném. Už se těším na další Vánoce, až se do této nádhery začtu a naladím se na vánoční atmosféru.

Tyto knihy byly dárkem od rodičů a sestry s jejím partnerem.

Dáreček, který jsem si také strašně přála se týká knih, ale kniha to není :-)


Byla, a stále jsem, nadšená! Hlavně se mi strašně líbí, že mi do ní přítel nahrál mé logo. Čte se v ní báječně a naplno ji vyzkouším již brzy, protože si ji s sebou beru také do nemocnice, abych nemusela v kufru táhnout hromadu knih (samozřejmě ty papírové si beru taky!)

Tak to by byly mé vánoční přírůstky. A co pěkného jste našli pod stromečkem vy?
Určitě se pochlubte, ráda si to přečtu a kdo ví, třeba u vás najdu nějaký tip ke čtení :-)

Mějte se krásně
Pinky 



20 komentářů:

  1. Krásné kousky, gratuluji k bohatému Ježíšku :-) Závidím ti hlavně Deavera a Cartera, jsem zvědavá, co na Deavera řekneš..já od něj četla pár knih a líbily se mi. Taky mám v plánu si jednou sérii s Rhymem koupit.
    Vánoční říši už mám dlouho v seznamu k přečtení, tak se budu těšit na recenzi, třeba mě k něčemu nakopne :D
    A vidím zmínku o nemocnici...tak snad to není nic vážného a ať ti to dobře dopadne :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, no byla jsem vážně nadšená :-) Sama jsem zvědavá, jak se mi knihy budou líbit a to hlavně Vánoční říše a série s Rhymem, jelikož jsem od autorů ještě nic nečetla.
      Nemocnice je plánovaná rehabilitace, takže taková kombinace lázní v nemocničním režimu.. nic moc, no :-D

      Vymazat
  2. Pěkná nadílka :-) Deaver je můj nej autor a doporuřuji číst od prvního dílu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Rozhodně začnu prvním dílem, který tady na mě čeká :-)

      Vymazat
  3. Krásná hromádka! Tanečníka a Prázdné křeslo jsem našla pod stromečkem i já a už se na to čtení těším :) A máte moc pěkný stromeček! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se ti budou knihy líbit :-) Jinak za stromeček děkujeme :-)

      Vymazat
  4. Tak to je parádní hromada! Já dostala čtyři knihy od různých ježíšků, ale jen dvě chtěné (se kterými se ježíšek i trefil). Jedna z těch čtyř je kniha, kterou jsem již četla a ta čtvrtá - s tou se vůbec netrefil žánrem a pošlu ji asi dál.
    Jinak gratuluji ke čtečce. Pocketbook je dobrá volba. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je škoda, že se Ježíšek netrefil se všemi knihami. Já si pro jistotu vždy píšu Ježíškům seznam, ať mají z čeho vybírat :-)

      Vymazat
    2. Já seznam napsala také, a z toho právě zvolili ty dvě chtěné, ale pak jsem dostala dvě knihy od lidí, o kterých jsem to nečekala a bohužel se opravdu netrefili. Od přítelkyně bratra jsem dostala již čtené Okamžiky štěstí a od přítelovy tety nějakou hrůzostrašnou :-D

      Vymazat
    3. Aha, tak to je škoda, no.., zase na druhou stranu, snaha se cení. Buď to někde vyměníš, prodáš nebo dáš do soutěže :-)

      Vymazat
  5. Moc krásné přírůstky Jani :) Vánoční říše mě zajímá, jak se ti bude líbit. Po sérii Šepotání už dlouho pokukuji, nevím ale, jestli by mě bavil ten příběh, ale lákají mě ty knížky, že jsou barevné :) Bude to asi nějaká moje úchylka od červené Hausfrau :) Užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Jani :-) Sama jsem na sérii Šepotání zvědavá a ten barevný text se jim podle mého fakt povedl :-)

      Vymazat
  6. Pěkná hromada. Vánoční koledu a Chrise Cartera bych také brala. King je klasika. A zbytek neznám a ani se nedivím, že jsi ze čtečky měla takovou radost. Já ji tenkrát také měla :) Ať se knihy líbí a budu se těšit na recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Snad se do knih pustím co nejdříve, byla by škoda, kdyby tady ležely moc dlouho :-)

      Vymazat
  7. Skvělá nadílka. :) Teď se za moje dvě knihy normálně stydím. :D Každopádně si užij čtení a nejenom v případě Geminy se máš na co těšit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, rozhodně se těším a jsem ráda, že mám na co! Jinak dvě knihy taky super, lepší "jak drátem do oka" :-D

      Vymazat
  8. Tak koukám Jani ,že se knihoJežuch řádně pochlapil.Chris Carter je velice dobrá volba patří mezi mého nejoblíbenějšího spisovatele thrillerů.Ráda bych ti doporučila i Angelu Marsons a její sérii s Kim Stoneovou ,jelikož vím ,že se ti líbí jak píše Robert Bryndza , tak tohle se ti bude líbit také.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Leni, Chris Carter je můj VIP spisovatel :-) Na Angelu určitě mrknu, už ji mám nachystanou ve čtečce, tak jsem na ni zvědavá :-)

      Vymazat
  9. Super hromádka. Já se rozhodně těším na Geminu :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji :-) taky se na ni těším, Illuminae bylo super! :-)

    OdpovědětVymazat