RECENZE: Sexy mlékař | Alice Claytonová

Pikantní,
vtipná
a bláznivá!


Natalie Graysonová má všechno. Je krásná, žije na Manhattanu a pracuje jako top manažerka přední reklamní agentury, jejíž kampaně se nebojí provokovat. 
Má spoustu přátel, milující rodinu a v adresáři samé pěkné svobodné mládence. Co víc by si mohla moderní holka z velkoměsta přát? 

Odpovědí je, samozřejmě… sýr. Nataliinou oblíbenou činností je trávit sobotní rána na Union Square, kde se každý týden koná farmářský trh, na němž se může naplno oddat své vášni pro všechno mléčné. Nataliin oblíbený stánek navíc uspokojuje i její vášeň pro všechno sexy. 

Měla jsem za to, že jsem narazila na nový zdroj dobroučkých lokálních mléčných pochoutek. Zamířila jsem tedy směrem ke stánku, k němuž mě lákal křídový nápis slibující máslo, mléko, smetanu a… ach!
Za pultem stál ten nejkrásnější muž, jakého jsem kdy v životě viděla. Metr devadesát naprosté nádhery. Jeho pleť byla temně nazlátlá, opálená, ale s nádechem světlejšího karamelu. Husté kaštanově hnědé vlasy byly stažené něčím, co vypadalo jako kožený řemínek, ale několik neposlušných vln rámovalo ostře řezanou tvář. Dokonale ležérní účes by v každém slušném holičství stál čtyřicet dolarů, ale chápete, on si jen ráno vlasy stáhl do culíku a šel.
Hluboko posazené šedomodré oči zářily pod hustým obočím, z nichž jedno uprostřed protínala jizva. Připomínal Dylana McKaye. Až na to, že by Dylana McKaye hravě porazil svým culíkem. Jeho tmavé rysy v kombinaci se zlatavou pletí připomínaly sluncem zalité ostrovní pláže a vlny Jižního Pacifiku. Chtěla jsem na nich surfovat.
A tetování! Svatá matko všech jehel, to tetování! Přes celý trh jsem mohla vidět vír červené, zelené, oranžové a černé. Kérky vytvářely na pažích rukávy, které končily akorát nad zápěstím.

Oscar Mendoza, majitel mlékárny Bailey Falls a dodavatel těch nejlepších farmářských sýrů, jaké může Hudson Valley nabídnout, je vysoký, snědý, záhadný… a vypadá to, že nejeví zájem. Nebo to si alespoň Natalie myslí – ačkoli jí to nezabrání snít o velikosti jeho, ehm, bandasky na mléko. Romantika bublá, vášeň pění, a něco neuvěřitelného vyplouvá na povrch. 

Mohla by to být…láska? 


Tento rok nakladatelství Mladá fronta vydalo druhý díl ze série Hudson Valley s názvem Sexy mlékař. Osobně bych tuto knihu nejspíš přešla, ale všimla jsem si na facebooku poměrně velkého množství diskuzí, které se netýkaly pouze děje, ale také obálky a tak jsem po knize zvědavě sáhla.

Obálka této knihy, se dle mého soudu, moc nevyvedla a působí spíše lacině, což je docela škoda. Sama jsem viděla i druhou verzi a také originální obálku, která  je rozhodně lepší, než tento pokus o "sexy pasáčka krav".

Kniha má dohromady jednadvacet kapitol, které jsou zakončeny epilogem. Nechybí zde ani autorčino poděkování a pár slov o ní.

Natalie není typickou hlavní hrdinkou, která váží padesát kilo i s postelí, ale jedná se o korpulentní dámu, která je se svými proporcemi spokojená a dokáže sbalit každého chlapa, na kterého se jen podívá.
Na tom by nebylo nic špatného, když je hlavní hrdinka vykreslena jako sebevědomá žena. Ovšem Natalie svým chováním působí jako arogantní panička z velkoměsta, která si potrpí na luxusní módu, díky čemuž jsem se s hlavní hrdinkou nedokázala ztotožnit, což byla velká škoda.

Také Oscar nebyl úplně mužem. ze kterého by si měly ženy sednout na zadek. Ano, co se týče vzhledu, vysoký, statný, potetovaný mladý muž, který farmaří a vyrábí úžasné domácí sýry. No dámy, která z nás se teď nezasnila, že?
Jenže! Oscar toho zrovna moc nenamluví, díky čemuž působí trochu jednodušeji, nehledě na neskrývaný obdiv Nataliiny "velké prdele," což byl jeho nejčastější "kompliment," který, nevím, jak vás, ale mě do kolen rozhodně nedostal, tak jako hlavní hrdinku.
Jeho vztah s bývalou manželkou už byl jen takovou třešničkou, na pomyslném dortu.

Musím se vám přiznat, že jsem měla u čtení Sexy mlékaře velice často chuť na sýr, jelikož Oscarovou hlavní náplní je jeho výroba. Čtení mě však nebavilo tak, jak jsem si myslela, že mě bavit bude.
Čas od času si ráda přečtu nějaký erotický román, však proč ne, že?

Tady mi však chybělo to, co mám na těchto knihách tak ráda, to vzrušení, sexuální napětí, ta jiskra mezi hlavními hrdiny. Celé mi to přišlo takové ploché, nijaké. Vůbec jsem hlavním hrdinům tu jejich vzájemnou přitažlivost nevěřila.
Ano, byly zde sexuální scény, ale neměly tu pomyslnou jiskru, kdy tomu co čtete pomalu věříte. Zde to bylo napsáno. Tečka.

Nejsem si úplně jistá, jestli se svým názorem nebudu plavat proti proudu, ale myslím si, že tato kniha byla krokem vedle. Jedná se o průměrný román, který rozhodně nenadchne, ale také neurazí. Bohužel nezaujal tak, jak jsem si představovala, což je škoda.

Přesto věřím, že si kniha své spokojené čtenářky jistě najde, o čemž jsem se přesvědčila i v diskuzích na facebooku.

Teď hodně přemýšlím, jestli dát autorce ještě jednu šanci, se Sexy farmářem. Co myslíte?


Za zaslání recenzní e-knihy mockrát děkuji serveru Palmknihy,
kde si můžete knihu Sexy mlékař zakoupit.




Název: Sexy mlékař
Série: Hudson Valley
Autor: Alice Claytonová
Překlad: Alžběta Vargová
Nakladatelství: Mladá fronta
Rok vydání: 2019


4 komentáře:

  1. Ta obálka je vážně hodně extrémní, zajímalo by mě, co je vedlo k takové volbě... Je škoda, že nebyla propracovaná právě ta sexuální jiskřivost a chemie mezi postavami - proto přece po takových knížkách saháme! Díky za recenzi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Té obálky je vážně škoda, zvlášť při tom, jak je onen mlékař v knize popsaný :-)

      Vymazat
  2. Kniha nevypadá špatně, ale ta obálka je dost děsivá. :) Na první pohled mě vyloženě odrazuje. :))

    OdpovědětVymazat