RECENZE: Matčina hra | Sandie Jonesová

Pro svého syna udělá cokoliv!


Emily se seznámí s Adamem a v podstatě hned si padnou do oka. Po vztahu, který jí nevyšel byla dlouho sama a teď je opravdu šťastná.

Adam je sympatický, milý, pozorný... Dalo by se říct, že ideální partner. Přesto je tady něco, s čím Emily opravdu nepočítala. Adam je své matce, Pammie, bližší než by bylo zdrávo.

Adam by si opravdu přál, aby si ty dvě rozuměly, aby se z nich staly kamarádky. Dokonce i Emily by se nebránila nějakému bližšímu vztahu, než jen zdvořilostním frázím. Ale Pammie to vidí jinak. 

Ve svatebních šatech vypadá nádherně. Dokonale jí sedí a jsou přesně takové, jaké si v mých představách vybrala: elegantní, decentní a jedinečné – prostě jako ona. Srdce mi usedá, když mi dojde, že se svého velkého dne nikdy nedočká. Ona to však ještě vědět nemusí.
Myslím na hosty, kteří nikdy nepřijdou, na prázdné rámečky bez fotografií, první společný tanec, jehož tóny nikdo neuslyší, dort, který nikdo neokusí, a cítím, že moje odhodlání slábne. Zarazím se. Na pochybnosti teď není čas. Ještě mě čeká spousta práce, ještě musím způsobit tolik bolesti, ale nenechám se odradit. Jednou už jsem selhala, ale tentokrát to nedopustím.
V sázce je příliš mnoho.

Nejen, že Emily docela opovrhuje, ale rozhodla se, že se stůj co stůj postará o to, aby si nová láska jejího milovaného syna, zažila opravdové peklo na zemi.


Nakladatelství Cosmopolis vydalo knihu, která rozhodně upoutá a to nejen na první pohled. Jedna pochvalná recenze stíhá druhou a tak nebylo pochyb, že se knize na zoubek budu chtít podívat i já.

Jak jsem již říkala, obálka na první pohled vypadá opravdu úžasně. Svatební šaty, které jsou evidentně potřísněné krví, dávají tušit, že se na stránkách knihy rozhodně nebude odehrávat jen nějaká "dívčí" válka.

Uvnitř na čtenáře čeká celkem čtyřicet šest kapitol, které jsou zakončeny epilogem.

Autorka má opravdu cit a stvořila příběh, který chytne a nepustí. Hlavní postavy jsou vykresleny opravdu věrohodně, hlavně samotná Pammie. 
Ta je totiž na první pohled sympatická žena, která ráda pomůže nejen svým dětem, ale je oblíbená i v kolektivu přátel a známých.

Málokdo by si dokázal představit, že v ní dřímá pořádná ďáblice, která své budoucí snaše nenechá nic zadarmo. Vlastně je pevně rozhodnutá rozdělit Adama s Emily, a to stůj co stůj.
Díky jejímu chování si k ní jistě během čtení vypěstujete značné antipatie a vsadím se, že se přidáte do "fanklubu" k Emily!

Pammiino chování ve mně dokázalo vyvolat notnou dávku emocí, ať už to byl údiv, vztek nebo úzkost. Při představě, že někde v mém okolí běhá žena, která takto dusí nastávající svého syna, se cítím opravdu nesvá, naštěstí se toho u sebe obávat opravdu nemusím.

Nejsem si úplně jistá, zda je kniha čistým psychothrillerem, ale rozhodně jsem si jistá, že zaujme a nejen, že od knihy nebudete chtít za žádnou cenu odejít, ale rozhodně budete u čtení zvědaví, kam celá situace nakonec vyeskaluje. Zda se podaří Pammie to, o co jí celou dobu šlo a nebo nakonec vyhraje Emily.

A nenechte se zmýlit, vaše tušení ohledně toho, jak to celé dopadne, je mylné. Můžete se přesvědčit sami. Přeji příjemnou zábavu.


Za zaslání recenzního výtisku mnohokrát děkuji nakladatelství Cosmopolis,
knihu Matčina hra si můžete zakoupit na stránkách nakladatelského domu Grada.




Název: Matčina hra
Autor: Sandie Jonesová
Překlad: Michaela Martinová
Nakladatelství: Cosmopolis
Počet stran: 352
Rok vydání: 2019

6 komentářů:

  1. Kurnik. Všichni jsou z knihy nadšení, jen já ji ještě nečetla. Anotace zní lákavě a ano, obálka je naprosto úžasná :) Díky za připomenutí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Také jsem byla z knihy nadšená !! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělá kniha a ten konec! Povedla se :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To každopádně! Vážně jsem nečekala, že to dopadne zrovna tak, jak to autorka vymyslela :-)

      Vymazat