RECENZE: Mamince se budeš líbit | Jaroslav Konvička

Novela z pera českého autora,
kterou si nesmíte nechat ujít!


Alenka je učitelka. Tato „diagnóza“ jí na sebevědomí nepřidává. Večery tráví s knihami nad sklenkou červeného, protože kouzlo její osobnosti se patrně zatoulalo k někomu jinému.

Nemá moc přátel a rozhodně nepatří mezi ženy, za kterými se každý otočí. Navíc ji maminka neustále kritizuje a srovnává s úspěšnější sestrou.

A je to tady. Vánoce zasraný, říkala si Alenka, když si doma před zrcadlem dodělávala make-up. Chystala se na štědrovečerní večeři u rodičů, které se měla jako jediná z pozvaných zúčastnit bez partnera.
Rodinná idylka.

Vše ale od základu změní náhodné setkání s elegantním gentlemanem Kristiánem, do kterého se Alenka bezhlavě zamiluje. Je až neobvykle zdvořilý, sečtělý a taky vzdělaný. Navíc má lukrativní zaměstnání, které však zůstává opředeno tajemstvím.

Co když ale Kristián není tím, za koho se vydává? Může se za jeho jekyllovskou uhlazeností skrývat bezpáteřnost pana Hyda? Zatímco Kristián postupem času odhaluje svou pravou tvář, Alenka se mění…


Mamince se budeš líbit je knihou z pera Jaroslava Konvičky a nebýt toho, že mi knihu nabídl k recenzi, tak bych si jí asi těžko všimla a ještě méně pravděpodobnější je, že bych ji vůbec četla. Je velká škoda, že o této novele není nikde slyšet, protože se jedná o opravdu povedený kousek.

Obálka knihy je nenápadná, a na první pohled ve mně evokuje nějaký typický ženský román.

Uvnitř se ukrývá celkem 26 kapitol, včetně závěrečného epilogu.

Tato malá a nenápadná knížka vás rozhodně dostane, za to dám ruku do ohně. I když se ze začátku tváří jako humorný román na způsob Bridget Jones - šedá myška Alenka, která je v práci za podivínku a žádný partner s ní nevydrží. Nejen rodina, ale také okolí, i sama Alena se smiřují se statusem "stará panna", dokud Alena nepotká pana Dokonalého.

Muže, který je galantní, vnímavý, milý, vtipný a v neposlední řadě taky sexy. Všechno to však má jeden velký háček. Díky své práci hodně cestuje a tak si Alena nemůže být jistá, kdy si na ni opět udělá čas.

Mamince se budeš líbit je novela, která vás chytne od začátku a nepustí dříve než s přečtením poslední stránky. Autorův styl psaní je opravdu čtivý a rozhodně si vás získá. Až mne mrzelo, že je kniha tak krátká a jeho příjemné vyprávění za chvíli skončí.

I když příběh, jako takový, svým námětem působí podobně, jako každý druhý román pro ženy, úplně tomu tak není a časem se ukáže, že může být až mrazivě reálný. Ale to už zacházím trochu daleko a nerada bych vám prozradila víc než je nutné.

Opravdu se jedná o jednohubku, kterou zvládnete přečíst za chvilku. Příjemný font, i čtivý děj jsou mixem, díky kterému se nebudete nudit a zároveň si knihu můžete vzít i s sebou do kabelky. 

Rozhodně doporučuji tento zajímavý příběh o jedné osamělé učitelce k přečtení. Zvlášť teď, pro letní dny je tato novela ideálním parťákem, na zpříjemnění volných chvil na sluníčku. 


Za zaslání recenzního výtisku mnohokrát děkuji Jaroslavu Konvičkovi,
knihu Mamince se budeš líbit si můžete zakoupit na stránkách nakladatelství MaHa.



Název: Mamince se budeš líbit
Autor: Jaroslav Konvička
Nakladatelství: MaHa
Počet stran: 152
Rok vydání: 2020

4 komentáře:

  1. Celé mi to přijde až moc basic, nic co by zaujalo nebo vybočovalo z řady, prostě další easy románek :-(((

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si to ze začátku myslela, ale úplně tomu tak není :-)

      Vymazat
  2. Kniha nevypadá vůbec špatně. Souhlasím, že vidět moc není, já ji zaregistrovala jen jednou, kdy byla, tak jako u teď, kladně hodnocena. :) Přesto, že bych se s hlavní postavou nedokázala plně ztotožnit, kniha mě docela láká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud budeš mít možnost, tak ji rozhodně vyzkoušej, myslím, že by tě mohla bavit :-)

      Vymazat