Přírustky č. 27

Krásné sobotní odpoledne milí čtenáři,
opět jsem tady se shrnutím knih, které mi došly v průběhu týdne a udělaly mi tak obrovskou radost. Dnes si ukážeme celkem čtyři klasické knihy a jednu eknihu. 
Nebudu to dnes zbytečně okecávat, proto půjdeme rovnou na věc.



Jako první bych vám ráda ukázala zmíněnou eknihu. Ta mi přišla jako recenzní a mám z ní velkou radost,  a proč je kniha tak výjimečná ? Díky tomu, odkud pochází ! Oslovil mě totiž šéfredaktor portálu Chrudimka.cz s tím, že se mu líbí mé recenze a zdali bych nechtěla recenzovat knihy taky pro ně. 
No co vám budu povídat, radost neskutečná :-)
Z nabízených knih jsem si tedy vybrala knihu české autorky a to Manžel, který štěká taky kouše.


Anotace
Když šestnáctiletá Sonja otěhotní, převrátí jí to život naruby. Rodiče se za její poklesek stydí, takže ji jednak odklidí k tetě do jiného města a jednak ji přinutí, aby dala dítě k adopci. Sonja jim to nikdy neodpustí...


Knihu můžete sehnat již od 199 korun, stačí se podívat zde.







Jako další mi dorazil úlovek z bazaru knih na facebooku. Měla jsem velké štěstí, neboť jsem natrefila na skvělý vyprodej knih z pera Stephena Kinga. Bohužel, knihu, kterou jsem si chtěla ukořistit mi někdo vyfouknul.


... nakonec jsem si tedy vybrala Bazar zlých snů. Na knihu jsem zvědavá, doufám, že nebude dlouho na čekací listině :-)...



Anotace
Nová povídková kniha slavného mistra napětí obsahuje i texty, které ještě nikdy knižně nevyšly! Každý příběh je navíc opatřen úvodem o tom, kdy a jak vznikal a co vedlo Stephena Kinga k tomu, aby ho vytvořil. 
Povídky spojuje téma morálky, viny a posmrtného života – při čtení máme možnost si klást řadu závažných otázek, například co bychom udělali jinak, kdybychom viděli do budoucnosti nebo kdybychom mohli napravit minulost. „Ty povídky jsem napsal pro vás,“ říká King. „Zkoumejte je po libosti, ale buďte opatrní. Ty nejlepší mají zuby.“



Knihu můžete sehnat již od 293 korun, stačí se podívat zde.


Jako další mi dorazil balíček z Moby, kde se ukrývaly dva recenzní výtisky. Tentokrát se mi nabídka zdála pestřejší než naposledy a tak jsem nemusela tolik váhat. 
Zvítězila u mě tvorba českých autorek, pojďme se tedy podívat, o jaké knihy se jedná.


... jako první jsem si vybrala knihu z pera Aleny Jakoubkové - Manžel nikdy nespí...


Anotace
Erika, tak jako řada maturantů, dostane od svých rodičů za úspěšně složené zkoušky dárek - zájezd do Paříže. Když ve městě nad Seinou potká šarmantního vysokoškoláka, okamžitě se do něj zamiluje a prožije s ním neopakovatelné chvíle… Pro Pierra je ale jen příjemnou letní epizodou, což jí při loučení beze studu přizná. Když Erika po návratu domů zjistí, že je těhotná, rozhodne se, že to, kdo je otcem dítěte, nikomu neprozradí. Vidina nemanželského vnoučete je však pro Eričinu matku zcela nepřijatelná, a tak dělá dceři ze života peklo.


Knihu můžete sehnat již od 199 korun, stačí se podívat zde.




Jako další byla v balíčku také kniha od české autorky. Kniha má opravdu nádhernou obálku, která mě zaujala na první pohled. Navíc je moc příjemná na dotek, taková semišová :-)
Jedná se o knihu Hledám tě z pera Zuzany Petráčkové


Anotace
Čtyři silné příběhy o tom, že najít spřízněnou duši nebylo nikdy jednoduché. I když dnes slovo láska může znít pro mnoho lidí jako klišé, každá žena ve skrytu duše touží najít toho pravého. Takové hledání není vůbec snadné, ta pravá láska obvykle nepřichází sama a je potřeba o ni bojovat všemi dostupnými zbraněmi.


Knihu můžete sehnat již od 239 korun, stačí se podívat zde.


No a poslední knihu jsem ukořistila v rámci velkého výprodeje u Arary. Knihu jsem měla v hledáčku již delší dobu a čekala jsem, kdy na ni narazím v nějaké akci. 
Existuje také film, který jsem již viděla, nicméně v tomto případě si myslím, že se o moc velký prohřešek nejedná. Ve filmu má hlavní roli Matt Damon a vy již jistě tušíte, jaká kniha mi doplní knihovničku.


... Ano uhádli jste správně, že se jedná o knihu "Marťan".
Kniha mi ale bohužel přišla poškozená, natržený přebal v pravém dolním rohu a celkově takový pomačkaný. Netušila jsem, že jsou knihy ve zmíněném výprodeji takto poškozené, takže mě tento fakt poněkud zamrzel...


Anotace
Je nejslavnějším mužem na Zemi. Má to však háček: není na Zemi…

Před šesti dny se Mark Watney jako jeden z prvních lidí prošel po Marsu. Teď je přesvědčený, že bude prvním člověkem, který tam zemře. Málem zahynul v prašné bouři a zbytek jeho posádky odletěl v domnění, že je mrtvý. Mark nemá jak odeslat zprávu, že přežil. A i kdyby se s lidmi na Zemi spojit dokázal, zásoby mu dojdou mnohem dřív, než by stačila dorazit pomoc. Mark se však nevzdává. Vyzbrojen pouze svým důvtipem, technickými dovednostmi a nevyčerpatelným smyslem pro humor, který se pro něj stane nejcennějším zdrojem síly, se pouští do tvrdošíjného boje o přežití.

Jak zdolává jednu zdánlivě nepřekonatelnou překážku za druhou, začíná věřit, že by na cizí planetě přece jen mohl obstát. Jenže Mars mu ještě přichystá nejedno překvapení…

Strhující, podmanivý a přesvědčivý příběh o lidské nezdolnosti a vynalézavosti tváří v tvář beznadějné situaci obletěl celý čtenářský svět a ve všech zemích, kde vychází, sklízí nadšený ohlas.


Knihu můžete sehnat již od 279 korun, stačí se podívat zde.


Tak to by byly mé přírustky pro 17. týden roku 2017. Doufám, že se ke knihám dostanu co nejdříve a při jejich čtení budu spokojená :-)
A co vy ? Zaujaly vás některé z výše zmíněných knih ? 
Nebo jste sami ulovili nějaký zajímavý kousek na který mi chcete dát tip ? Neváhejte a napište, budu se na Vaše komentáře těšit :-)

Mějte se krásně a užívejte 
Pinky 


Na co se můžete v brzké době těšit ?
❀ chystám recenzi na Dvůr trnů a růží
❀ chystám recenzi na Dřív než ji najde
❀ chystám recenzi na Lahodně s Ellou : Džusy a smoothies pro každý den

16 komentářů:

  1. Marťan mě láká zkusit, ale zatím jsem se neodhodlala. Od Aleny Jakoubkové jsem četla dvě knížky a tak nějak stačilo. Oddechovky, ale až moc, opravdu jednoduché čtení. Užij si knihy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No sama jsem na Jakoubkovou zvědavá, tak doufám, že mě knihy budou bavit :-)
      No a co se týče Marťana, tak třeba se k němu někdy odhodláš :-)

      Vymazat
    2. Možná ano. Škoda, že je kniha poničená. Štve mě, že Arara inzeruje výprodej, ale nenapíše, že jsou knihy s poškozením. Loni jsem vracela celou objednávku, snad sedm knih. Byly i uvnitř potrhané. Takže jsem si řekla, že po tomto už tam neobjednám.

      Vymazat
    3. Tak to s tebou souhlasím, kdyby bylo u knih napsáno, že se jedná o poškozené knihy, bylo by vše ok, ale takhle jsem byla zklamaná a i když má kniha jen poničený obal, tak už u arary ve výprodeji nic nekoupím.
      Celkem si zakládám na to, aby mě knihy vypadaly pořád jako nové, pokud nakupuji knihu z druhé ruky, tak je to něco jiného, než když koupím knihu ve výprodeji a dorazí salát.

      Vymazat
  2. jeeee, Martan, ten byl naprosto skvely :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Marťana som čítala a je to výborná kniha, poškodenie našťastie nie je veľké a pod prebalom je kniha snáď v poriadku :-) Uži si čítanie všetkých nových titulov a gratulujem k novej spolupráci :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji :-)
      No kniha není zas až tak poškozená, vlastně to schytal jen obal, ale i tak to zamrzelo.

      Vymazat
  4. Krásné přírůstky ☺ u arary jsem si taky mj. objednala Marťana. Knihu už jsem četla a je skvělá. A gratuluji k nové spolupráci🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-)
      Byla jsem ráda, že ho tam měli za takový hezký peníz :-)

      Vymazat
  5. Nad knihou Hledám tě jsem také uvažovala,ale nakonec jsem si vybrala čuníka :-) Zajímavé knihy tu máš .-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :-) někde už jsem na ni četla chválu, tak jsem zvědavá :-)

      Vymazat
  6. Z uvedených jsem zatím nečetla žádnou, ale u Moby mě zaujala Hledám tě. Obálka mi padla hned do oka a jestli je semišová, jak píšeš, tak... to je jedna z těch nejvíc muchlovacích. :D Jinak gratuluju k navázání nový spolupráce! Jsem zvědavá, co na knížky od Aleny Jakoubkový řekneš. Při pohledu na Bazar zlých snů mě napadá, že bych už konečně mohla dočíst tu x měsíců rozečtenou Misery...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na hledám tě jsem už četla kladné postřehy, tak jsem na ni zvědavá a ta obálka je úžasná a jak říkáš, správně muchlovací :-)
      Jinak děkuji, strašně si nové spolupráce vážím, tak jako všech ostatních. Manžel, který štěká jsem teď začala číst, tak uvidíme :-)

      Vymazat
  7. Pěkné kousky !! Já tentokrát u MOBY nic nevzala, protože jsem na to zapomněla a jediná kniha, která mě zaujala byl Robotham a ten byl hned pryč :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) No já si právě říkala, že tentokrát pojedu na české vlně :-)

      Vymazat