Přírustky č. 31

Krásné sobotní odpoledne všem mým čtenářům,
venku máme konečně krásné počasí, ale já jsem opět zalezlá v pohodlí domova a píšu pro vás přírustky za 21. týden roku 2017.
Jaké plány máte na odpoledne vy ? Vyrazíte někam na výlet nebo do přírody? Já to vidím na odpočinek doma, jelikož se nemůžu poslední dobou zbavit neskutečné únavy. Nic se mi nechce, nic mě nebaví a pořád bych jen spala a spala.

Trošku jsem odbočila od tématu, tak zase zpátky ke knihám :-) Tento týden jsem neutrácela a přesto si ke mně našly cestu tři knihy a dvě záložky. Jedná se o jeden recenzní výtisk a dva knižní přírustky od kamarádky.

Tak jdeme na to :-)

Jako první vám ukážu dvě záložky. Jelikož jsem se stala milovnicí knih relativně nedávno, stejná "nemoc" mě postihla i ohledně záložek. Dříve jsem byla celkem lajdák a knihy zakládala vším, co mi přišlo pod ruku.
V dnešní době tomu tak není a já jsem propadla nejen knihám, ale také záložkám. Doma už mám takovou menší hromádku a neustále přibývají další a další. Z každé záložky mám ohromnou radost, a doma vědí, že mi ke štěstí stačí tento malý potištěný kousek papíru :-)

Jelikož jsem již delší dobu obdivovala neskutečné kousky u Markéty na blogu (Markéta čte), tak jsem se rozhodla jí napsat abych vysondovala, jestli záložky prodává i dál.
Dovolte, abych vám nyní ukázala záložky, o které jsem Markétu požádala :-)



První záložka je klasický knihomol v růžové barvě a druhá je na míru ke druhému dílu Illuminae - Gemina.



Druhý balíček mi přišel od kamarádky. Máme spolu takovou tradici, že si posíláme knihy nejen k narozeninám a Vánocům, ale také ke svátku, a ten jsem měla tento týden. Ke svátku si vždy posíláme jednu knihu, nicméně kamarádka mi ulovila jeden titul, který marně sháním už delší dobu, jako knihu vyřazenou z knihovny a tak byly v balíčku knihy dvě.

Jako první vám představím knihu, která byla vyřazena z knihovny. Jedná se o 15 minus z pera Tomáše Zářeckého. Na knihu se nesmírně těším a i když se mi kamarádka omlouvala za stav knihy, tak si myslím, že na to, že byla původně v knihovně vypadá dobře.


Anotace
15 minus je zdánlivě nevinná televizní show. Skupina odvážlivců se snaží dostat skrz neznámé území na smluvené místo, kde na ně čeká odměna 60 milionů eur. Situaci ale komplikují dvě pravidla. Podle prvního se peníze rozdělí rovným dílem mezi všechny v cíli. Podle druhého soutěžící během hry nepodléhají žádným zákonům. Mají absolutní svobodu konání... Když se tyhle věci spojí dohromady, vznikne smrtící koktejl. Don přichází do soutěže s mladistvou naivitou. Záhy však pozná, že se musí mít ve střehu nejen před nebezpečnou krajinou, ale hlavně před ostatními soutěžícími. V atmosféře všudypřítomného strachu, kdy smrt hrozí odkudkoliv a kdykoliv, nemůže věřit nikomu. Brzy pochopí, že se v Patnáct mínus nehraje o peníze, ale o to, kdo koho dřív zabije. Jestli se chce vrátit domů živý, musí v sobě objevit zvíře... 


Druhou knihou, ze které jsem měla velkou radost a která byla ještě hezčí než na obrázku byl první díl ze série. Po knize jsem dlouho toužila, jedná se o Šepotání od A. G. Howard.


Anotace
Alyssa slyší šepotání květin a hmyzu, je to dar, který připravil o rozum už její matku. Pocházejí totiž z rodiny Aleny Liddelové, lépe známé coby Alenky z Říše divů, skutečné inspirace Lewise Carrolla, podle níž stvořil svůj proslulý fantaskní svět.

Když se matčin stav zhorší, nemůže už Alyssa své dědictví dál popírat a zjistí, že na těch fantastických pohádkách, které zná z dětství, je víc pravdy, než by se mohlo zdát. Vydává se na útěk, který zavinila už kdysi dávno právě Alice. Trhlinou v zrcadle se dostane do Říše divů, jež je mnohem ponurejší, než jak ji zná z knížek a stáhne s sebou i svého nejlepšího kamaráda a tajnou lásku Zacha. Na druhé straně už na ně čeká podezřelý, ale svůdný Morpheus a provází je při jejich hledání. Ale dá se mu opravdu věřit? 


Poslední knihou, která mi tento týden přišla je hodně zajímavý kousek z produkce nakladatelství Metafora. Myslím si, že tato kniha se v naší rodině stane neodmyslitelným pomocníkem, jelikož je v ní spousta cenných rad. I když se jedná o knihu, která zapadá do sekce zdraví/ezoterika, které běžně nevyhledávám, tak jí listuji už druhý den a jsem nadšená. 
Jedná se o knihu Mystický léčitel - Léčivá síla ovoce a zeleniny.


Anotace
ANTHONY WILLIAM coby Mystický léčitel pomohl tisícům lidí uzdravit se z nemocí, které byly buď chybně diagnostikovány, neúčinně léčeny nebo považovány za nevyléčitelné. Božský hlas mu přímo sděluje, co je pravou příčinou bolesti či nemoci konkrétního člověka a co pro své uzdravení každý může udělat. Léčivá síla ovoce a zeleniny pojednává naprosto nově o léčivém potenciálu více než 50 druhů ovoce, zeleniny a bylinek z volné přírody. Díky informacím, které jinde nenajdete, porozumíte vlastnímu zdraví a ochráníte tak sebe a své blízké před utrpením a nemocemi. Odkryjte skrytou sílu ovoce a zeleniny a proměňte svůj život.

OBJEVÍTE:
•Proč jsou borůvky ovocem vzkříšení, chřest zřídlem mládí a citrony vás pozvednou, kdykoli se dozvíte něco špatného
•Nejlepší potraviny pro úlevu od žlučových kamenů, hypertenze, psychické otupělosti, onemocnění štítné žlázy, migrény a stovek dalších symptomů a nemocí
•Konkrétní léčivou sílu kiwi, okurek, manga, ředkviček a mnoha dalších
•Nahlédnete do mechanismu nezvladatelných chutí, pochopíte, jak využít stres ve váš prospěch a jak klíčovou roli hraje ovoce v otázce plodnosti.

Většina informací v knize se dramaticky liší od názorů konvenční medicíny, takže neočekávejte stále stejně omílaná doporučení. Připravte se na nový pohled na potraviny jako na účinné nástroje, které vás uzdraví a přinesou vám pohodu i dobrou kondici. 



Tak to by bylo pro tento článek všechno. Myslím si, že se opět jedná o více než povedené kousky. Mystickým léčitelem doma listujeme už od včerejška a na zbytek se snad dostane řada taky brzy. Chtěla bych se teď také začít více věnovat knihám, které mám doma v knihovničce. Při pohledu na ty hromady nepřečtených knih mi začínají šedivět vlasy v přímém přenosu.

A co vy ? Ulovili jste nějaký zajímavý kousek na který mi chcete dát tip ? Neváhejte a napište, budu se na Vaše komentáře těšit :-)

Mějte se krásně a užívejte
Pinky
                                                                                                                                                                                             

26 komentářů:

  1. Také jsem z léčitele nadšená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super! Určitě budu testovat vlivy ovoce na zdraví, nicméně to do recenze asi nestihnu vysledovat nějaké změny :-D
      Budu se těšit na tvou recenzi :-)

      Vymazat
    2. Já jsem zvědavá, jestli mi to pomůže na mé migrény. Mívám často, tak že třeba bude i test. Ono i něco ukuchtit z těch receptů tam bude zábava. Skoro všechny bylinky mám doma, co jsou v knize.

      Vymazat
    3. Jo ty recepty vypadají taky dobře. No tak snad ti z tama něco pomůže zmírnit ty migrény.
      Já jsem zvědavá, jestli mi taky něco pomůže zmírnit příznaky RA. O vynechání mléčných výrobků a masa vím, ale ani jednoho jsem se nikdy nevzdala :-D

      Vymazat
  2. krasne knihy a jeste krasnejsi zalozky, ty musim opravdu obdivovat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Lucy :-) Doporučuju Markétě napsat, určitě ti vyhoví s nějakou záložkou ;-)

      Vymazat
  3. Ty záložky jsou bezvadný a Léčivá síla ovoce a zeleniny vypadá hodně dobře. Na tu se budu muset podívat blíž. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upozorňuji, že jsou v knize taky rozmluvy o tom, jakým způsobem ovoce působí i na duchovní zdraví, abys pak nebyla překvapená. Nicméně i přes to, musím říct, že je v knize spousta užitečných informací :-)

      Vymazat
  4. Krásné knihy a parádní záložky :)
    Já dneska kupodivu doma nelenoším - výletila jsem, byla jsem v Průhonickém parku. Krásná prochazka a báječně strávené odpoledne ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Moni :-)
      Je fajn, že jsi vyrazila na procházku, já čekám, až budeme mít doma auto ze servisu, abysme mohli s přítelem vyrazit výletit :-)

      Vymazat
  5. Och, ty obálky chci taky, jsou nádherné! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Záložky jsou moc pěkné. Hned bych je také brala :D A Šepotání mě docela láká. Ať se knihy líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šepotání mě taky láká strašně dlouho, doufám že nezklame.
      Na záložky doporučuju napsat Markétě, určitě se nějak domluvíte :-)

      Vymazat
  7. Moc pěkné přírůstky :) Mě láká už dlouho Šepotání, tak jsem zvědavá na recenzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Jani :) Souhlasím, Šepotání mám na seznamu už dlouho, tak už fakt bylo na čase, doufám že nezklame :)

      Vymazat
  8. Záložky jsou opravdu nádherné :)
    Závidím 15 mínus, protože knihu nikde nemohu sehnat méně než za milion :D
    Užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) Je pravdou, že 15 minus se opravdu za normální peníz sehnat nedá. Jedině nějaký antikvariát, nebo vyřazenou z knihovny...

      Vymazat
  9. Zajímavé knihy, ale ty záložky jasně vedou!! :D

    OdpovědětVymazat
  10. Nádherné záložky! Jsou fakt parádní! ♥ A do Šepotání bych také ráda nahlédla! Užij si čtení! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Na to Šepotání mám také zálusk. :)

    OdpovědětVymazat