Manželka mezi námi | Greer Hendricks, Sarah Pekkanen

Která je ta druhá?
Psychologický thriller o manželství, zradě a nebezpečných pravdách!


Vanessa Thompsonová je bývalou manželkou Richarda. Dříve měla všechno, atraktivního muže, dobré postavení, peníze. Nyní žije se svou tetou, pracuje v obchodě s luxusním oblečením a sama nemá peněz nazbyt. 

Už je to dávno, co měla kolem sebe kamarádky a žila bezstarostným životem. Musí se otáčet, i když se jí to moc nedaří. Do práce chodí pravidelně pozdě, díky čemuž se na ni vedoucí nedívá zrovna přívětivě. Oblečení, které nosí, má svá nejlepší léta za sebou a ještě je tady jeden háček - je přímo posedlá Richardovou snoubenkou.

V té chvíli mi teprve všechno dochází. Pokud se Richard rozhodl pro jinou ženu, třeba se mi nakonec podaří vybudovat si nový život. Mohla bych zůstat u tety Charlotte a našetřit si na nájem vlastního bytu. Anebo bych se mohla přestěhovat do jiného města, kde mi nic nebude připomínat minulost. Mohla bych si vzít z útulku nějaké zvíře. A možná časem, až zase spatřím tmavovlasého obchodníka v dobře střiženém obleku, jemuž se od slunečních brýlí odráží slunce, tak se mi nezastaví srdce, než mi dojde, že to není on.
Ale dokud bude s ní – se ženou, která tak lehkovážně vstoupila do mého života, aby se ucházela o roli nové paní Thompsonové, zatímco já se tvářila, že o ničem nevím –, nebudu mít klid.

Nellie je krásná, mladá žena, která je učitelkou v mateřské škole. Svou práci nadevše miluje, s Richardem má báječný vztah. Přesto se však dovídá jisté skutečnosti, které jí na klidu moc nepřidají a podezření se začíná pomalu prohlubovat...


Ještě předtím, než Manželka mezi námi vyšla, jsem věděla, že si ji prostě musím přečíst. První ohlasy na knihu byly kladné a já jsem byla napnutá, jestli se jedná vážně o tak čtivou knihu, jak slibuje. Tak se na to pojďme podívat.

Obálka knihy působí přesně tak, jak působit má. Temně, ale přitom zajímavě díky použité ženě na obálce. Obálka je doplněna plackou TOP thriller, která v tomto případě opravdu nelže.
Uvnitř se nachází celkem 42 kapitol, kterým předchází prolog a které zakončuje epilog. V samotném závěru nechybí poděkování autorek.

Tato kniha je nejen čtivá, ale také pěkně zamotaná. Při čtení budete mít spousty tipů, jak, kdo a proč, ale všechny tyto návrhy a předpoklady budou stejně úplně špatně. 

Autorky stvořily psychothriller, který je opravdu báječně promyšlený. Vše co se zde odehrává nemusí být úplně tak, jak to zrovna vypadá. Je to vlastně takový hon na kočku a na myš, my se jen musíme rozhodnout, jestli budeme tou myší anebo kočkou.

Knize se nedá upřít nejen skvělý námět, ale také čtivost. Bez zbytečných protahů a nudných pasáží se řítíme napříč příběhem a přemýšlíme, kde je vlastně pravda. Scénáře se vám v hlavě budou střídat asi jako aprílové počasí, což je zajisté dalším z plusů.

Jako dalším velkým lákadlem bych uvedla, že se vyprávění odehrává ze dvou pohledů, a to z pohledu Vanessy, která se prodírá životem a zároveň se, naprosto posedlá, snaží promluvit se snoubenkou svého bývalého manžela. 
Na druhé straně zde máme Nellie, která vzpomíná na to, jak se seznámila s Richardem a zároveň nám popisuje jejich společné soužití. 
Díky dvěma pohledům, které se střídají, je příběh ještě atraktivnější a plastičtější.

Osobně jsem měla problém od knihy odcházet, tolik mě její četba pohltila. Jedná se o příběh, který nám ukazuje, jaké manželství také dokáže být. Navenek může být jako krásné červené jablíčko, které se leskne do všech stran, ale uvnitř může být nedobré a shnilé. 

Žádná krev, laciné triky nebo zbytečné scény, přesně taková je Manželka mezi námi. Pozor na to, v této knize nemůžete věřit nikomu a ničemu, mějte proto oči na stopkách. 


Za zaslání recenzní e-knihy mnohokrát děkuji e-knihkupectví Palmknihy
kde si knihu Manželka mezi námi můžete zakoupit.


Název: Manželka mezi námi
Autor: Greer Hendricks, Sarah Pekkanen
Překlad: Kristýna Kučerová
Nakladatelství: Motto
Edice: TOP thriller
Počet stran: 368
Rok vydání 2018


6 komentářů:

  1. Psychothrillery objevuji pomalu a postupně. Ale většinou se mi dost líbí a Manželka mezi námi vypadá dost zajímavě, takže se na ni asi jednou taky dostanu! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně doporučuji, Betty. Příběh je krásně zamotaný a neskutečně čtivý :-)

      Vymazat
  2. O knížce jsem už několikrát slyšela, ale nějak ve mě neupoutala zájem. Ale po tvé recenzi mě trochu zajímat začíná :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobře! Pokud máš ráda psychothrillery, tak si ji rozhodně nenech ujít :-)

      Vymazat
  3. Vypadá to na velice poutavou a povedenou knihu. Přesně ten šálek nejistoty.
    Díky tvé recenzi si ji určitě píšu na seznam a uvidí se, zda se k ní dostanu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně doporučuji, myslím si, že by se ti mohla líbit :-)

      Vymazat