Měsíční shrnutí - listopad

Krásný, i když sychravý podvečer všem,

jelikož je dneska druhý prosincový den, je tady shrnutí knih, které jsem v listopadu přečetla.




Co se týká počtu knih, tak jsem si v listopadu zas až tak špatně nevedla. Nicméně když se podíváme na počet přečtených stran, tak bych řekla, že jsem tak nějak u svého průměru, který poslední dobou mám.

Celkem jsem tedy v listopadu přečetla šest knih a to : Nepřátelé a milenci od Simony Ahrnstedtové, následovalo Ahoj z nebe Laurie Frankelové, poté jsem sáhla po knize V mlze Caroline Erikssonové, jako další jsem přečetla Moudré z nebe Richarda Skolka a pokračovala jsem v českých autorech, konkrétně Kateřinou Petrusovou a její knihou S hlavou v oblacích (pejru) a měsíc jsem zakončila Padesátkou Olivera Buriana.




Nepřátelé a milenci | Simona Ahrnstedtová

- tato kniha pro mě byla velkým překvapením. I když mě moc nebavil začátek, který se mi zdál poměrně rozvleklý a zmatečný, tak později mě kniha naprosto pohltila a já jsem si její čtení skvěle užívala.

Recenzi na tuto knihu naleznete zde.
Hodnocení 

                                                  

 Anotace

Důvěra je nejcennější komodita… Švédský román o pomstě, intrikách ve světě byznysu a zakázané lásce.



V nelítostném světě švédských financí se nevyzná nikdo lépe než David Hammar. I přes svůj dělnický původ se vypracoval na pozici jednoho z nejbohatších švédských finančníků. Nemilosrdný a nezastavitelný hráč už roky pase po jediném, urvat pro sebe Investum, obchodní společnost aristokratické rodiny De la Grip. K získání impéria potřebuje ještě poslední krok – přetáhnout na svou stranu někoho z vysoce postavené rodiny. Nejvhodnější kandidátem se zdá být Natalia.

Natalia De la Grip je jednou z nejtalentovanějších firemních poradkyň švédského finančního světa. Čeká se od ní, že se usadí a provdá za někoho ze svých společenských kruhů. Natalia však vždy kráčela proti proudu a jejím jediným snem je dokázat svému otci, nemilosrdnému patriarchovi, že dokáže víc než jen čekat doma na manžela. Když ji pozve David na oběd, je nedůvěřivá, ale postupně podlehne jeho kouzlu. Z jiskry, která mezi nimi přeskočí, vzplane vášnivý, nezapomenutelný večer.

Byla to ale jen aféra na jednu noc nebo ne? Vztah mezi Davidem a Natalií je nemyslitelný, protože jejich rodiny jsou nesmiřitelnými nepřáteli.Na světlo navíc vyjdou tajemství, pohřbená hluboko v minulosti. Oba stojí před nelehkým rozhodnutím. Je pro Davida přednější pomsta, nebo láska milované ženy? A zvolí Natalia správně mezi pýchou a touhou svého srdce?


Nepřátelé a milenci jsou švédský román skvělé autorky s českými kořeny, jenž se dočkal již mnoha překladů. Zahřeje a rozpálí jako oheň z krbu uprostřed chladné švédské zimy. 



Ahoj z nebe | Laurie Frankelová

- tato kniha měla podle mě velký potenciál, nicméně díky samotnému zpracování mě až tak moc neoslovila, i když se nečetla zas až tak špatně

Recenzi na tuto knihu naleznete zde.

Hodnocení




Anotace
Sam Elling vymyslí algoritmus, s jehož pomocí vám počítač naprosto neomylně najde vhodného partnera. Mysleli byste, že se za to dočká mimořádné prémie? Kdepak! Sam za to dostane výpověď – ukáže se totiž, že jeho program je tak geniální, že páry, které se díky němu seznámili, se nerozcházejí – a firma tak přichází o klienty. 

Sam se díky svému programu seznámí s Meredith a když jeho milované zemře babička, s níž se nestačila rozloučit, vymyslí pro ni algoritmus, s jehož pomocí může s babičkou dál chatovat, e-mailovat skypovat… Ukazuje se, že jeho nový program je zlatý důl… Přinese však vítězství nad smrtí lidem opravdu štěstí? 



V mlze | Caroline Erikssonová

- tato kniha pro mě byla velkým překvapením a já jsem z ní byla naprosto nadšená. Její čtení mě úplně pohltilo a já jsem si ho skvěle užívala

Recenzi na tuto knihu naleznete zde.

Hodnocení


Anotace
Z VÝLETU NA OPOUŠTĚNÝ OSTROV…
Prázdninový výlet zavede Gretu, Alexe a čtyřletou Smillu přes jezero Maran (Přízrak) – opředené mýty a záhadami – na malý opuštěný ostrov. Alex s dcerou se vydají mezi stromy, Greta se v zasněné náladě zdrží na pobřeží…, a když se manžel s dcerou nevracejí, vydá se za nimi: určitě se zabrali do hry a zapomněli na čas. Volá je a horečně prohledává ostrov, je to ale marné.
…SE VRÁTILA JENOM ONA
Greta se zoufale potřebuje dovolat Alexovi, aby se ujistila, že jsou se Smillou v pořádku, a kdyby se neozval, musí zavolat policii. Jenomže její mobil v loďce není. Až po návratu do chaty ho najde schovaný pod pokrývkou. Dala ho tam ona, nebo někdo jiný? Ale kdo a proč? Během policejního pátrání před ní vyvstávají naléhavé výjevy z minulosti a začne ji trápit otázka, jestli to, co dosud považovala za skutečnost, není jen obratně vymyšlená lež. A jakou roli v celém dramatu hraje ona sama? Existuje souvislost mezi zmizením Alexe a Smilly a tím, co se stalo onoho večera před mnoha lety, kdy přišel o život Gretin otec? Kdo byla neznámá žena, která se zjevila u jejich chaty tu noc před zmizením?
A najdou vůbec Alexe a Smillu?
V mlze je psychologický thriller, kde nikdo není tím, za koho jej zprvu pokládáme, a nic není tak, jak se to zpočátku jeví.
Temné tóny atmosféry románu, charakteristické pro severské thrillery, se snoubí s pronikavou psychologií v dokonalé podobě, která předjímá velký úspěch.


Moudré z nebe | Richard Skolek

- velké překvapení pro mě byla i tato útlá knížečka z pera českého spisovatele. Formou deníkových zápisků malého hocha jsem se pobavila a zároveň zavzpomínala na své dětství.

Recenzi na tuto knihu naleznete zde.

Hodnocení 


Anotace
Kniha Moudré z nebe je dětským deníčkem, který je však určen dospělým čtenářům. Nenajdete zde žádnou literární uhlazenost, žádný vysoký styl, jen vyprávění malého kluka, který si nebere servítky, často odbíhá od tématu a plete páté přes deváté.




S hlavou v oblacích (pejru) | Kateřina Petrusová


- další z knih, jenž mě přesvědčila o tom, že řeči o tom, jak jsou knihy českých autorů špatné jsou opravdu jen řeči. Navzdory chování hlavní hrdinky jsem si čtení užívala a po dalších knihách spisovatelky sáhnu co nejdříve.

Recenzi na tuto knihu naleznete zde.

Hodnocení
Anotace
Když se Markéta vybourá v autě v jakémsi zapadákově a je nucena přečkat víkend ve společnosti velkého a děsivého vidláka Marvina, rozhodně nečeká, že se během dvou dnů do toho samého velkého a děsivého Marvina - vlastně Pavla - dokáže zamilovat. A když odjíždí, vůbec nečeká, že by Marvin mohl mít zájem o něco víc, než příjemný úlet. Ale po nějakém čase zjišťuje, že se jí velký zlý Marvin zapsal do života víc, než jedním úletem... 


Padesátka | Oliver Burian


- tato kniha byla vydána jako podpora ke stejnojmennému filmu. Poměrně lehčí čtení, ale svůj účel splnila - pobavila a na film mě také nalákala

Recenzi na tuto knihu naleznete zde.

Hodnocení

Anotace
Knižní zpracování úspěšné situační komedie Vojty Kotka.

„Co se stane na horách, zůstane na horách, a dole ať si dělej, co chtěj.“ 
Opravdovým kořením Krkonoš jsou místní horalé – lyžařka s jednou nohou, rolbař, jenž na Tři krále nepije, legendární lovec žen ozdobený neplodností, barman se zálibou ve věštění. A také Pavka, nejstarší žijící člen tradiční běžkařské rodiny Bulánů, který nechal svého syna Juru porodit na Sněžce ve vysoké nadmořské výšce, aby se rychleji okysličoval. Jenže jeho syn Jura mu dělá starosti, místo běžkování totiž nahání úplně jiné padesátky. Je závislý na svádění zralých žen, jimž vyhání mráz z duší. Na závod, který Jura asi znovu nedokončí, přijíždí se svou matkou Jan Hilský a vedle skvělého času má i jeden osobní cíl. Za jeho splněním se vydává do zasněženého světa horských chat, kde spustí lavinu událostí a vzpomínek a taky se naučí, jak se proflusává mlha.
Co se stane na horách, zůstane na horách, a dole ať si dělaj, co chtěj.
S Padesátkou se přenesete na zasněžené hřebeny, příkré svahy a vyhřáté chaty nádherných Krkonoš. 




Celkem jsem v měsíci listopadu měla na knihy poměrně štěstí, pouze jedna z výše zmíněných mě moc nenadchla.

Kniha měsíce - tou pro mě byla jednoznačně kniha Caroline Erikssonové V mlze.

Zklamání měsíce - tady se nemusím dlouho rozmýšlet. Velkým zklamáním se pro mě stala kniha Ahoj z nebe z pera Laurie Frankelové.

Obálka měsíce - moc se mi líbila jak obálka Nepřátel a milenců, tak i s hlavou v oblacích. Nakonec u mě zvítězila kniha S hlavou v oblacích (pejru).


A jaký byl Váš knižní listopad ? Jaké zajímavé kousky jste přečetli a jaké knihy vás v nadchly ? Určitě mi dejte vědět - inspirace není nikdy dost :-)

Mějte se krásně
Pinky :-)


42 komentářů:

  1. Nepřátelé a Milenci a V mlze máme stejný názor :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
  2. Nektere znam od pohledu, ale jinak mi to moc nerika... Ja jsem na jiny zanr :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to má být, sto lidí, sto chutí :-)

      Vymazat
    2. Ale jinak jsi toho stihla opravdu hodne :-)

      Vymazat
    3. Děkuji, ale pár těch knih bylo jen s pár stránkama tak to šlo samo :-)

      Vymazat
  3. Taky jsem přečetla za měsíc listopad 6 knih. Stejně jako tobě mi prošla rukou kniha S hlavou v oblacích (pejru).Těch 6 knih při dobré konstalaci hvězd bude asi průměr většiny z nás. Já přečetla , už zmíněnou Hlavu v oblacich (pejru),Ptáčníka,První kniha snů,Žhavý hrob, 15minus,Dům ozvěn.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ja precetla v listopadu prekvapive 6 knih :-)A nejlepsi listopadova kniha pro mne byla "Zimni more. " Z tvych mne zaujala kniha "V mlze ."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zimní moře - kniha, které si nešlo nevšimnout, třeba po ní taky někdy sáhnu :-)

      Vymazat
  5. Zdravím, zatím si nevedu jako "knihomolka" moc dobře - v listopadu jsem přečetla tři knihy, ale z toho jednu jsem měla rozečtenou už od října, a čtvrtou jsem ke konci listopadu rozečetla.
    "Ahoj z nebe" jsem kdysi četla jako e-knihu a také mě nijak zvlášť neoslovila. Jinak mám spadeno na knihu "V Mlze".

    Mermaidka z Koutku U Dvou kočiček .-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to v podstatě jedno jestli jedna nebo víc, hlavní je, že čtení baví :-)

      Vymazat
  6. Pěkné knihy. :o) S hlavou v oblacích... no, Wish to má ráda, já z hlavní hrdinky šílela. Strašná hysterka od druhé poloviny. Od Petrusové doporučuji druhý díl Bavettů, rozhodně velmi kreativní a lákavá knížečka. Myslím, že to oceníš. ,o) To Ahoj z nebe Wish četla, taky ji to zklamalo. Já se do toho pak ani nepouštěla.
    Ta mlha mě moooc láká, ale jsem srab první třídy a jak to zavání něčím děsuplným, tak to vzdávám. :o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že mlhy se bát nemusíš, však uvidíš :-) Jinak na zbytek knih Petrusové mám zálusk, tak snad se k nim brzy dostanu, už na mě čeká Pekáč buchet :-)

      Vymazat
  7. Kniha Nepřátelé a milenci mě taky mile překvapila, Petrusovou mám moc ráda. A nalákala jsi mě na V mlze. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem tě nalákala :) Snad se ti bude kniha líbit, pokud se k ní dostaneš :-)

      Vymazat
  8. Knížka Nepřátelé a milenci mě hodně zaujala a strašně ráda bych si ji přečetla. Zařadila jsem si ji do svého knižního seznamu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla to taková příjemná kniha pro ženy. Pokud se k ní dostaneš, tak přeju, ať se líbí :-)

      Vymazat
  9. Dobrý den, přátelé, jsem Adrea Maria ze Štokholmu. Jsem tu na tomto blogu, nemám opravdu moc vědět, jak to funguje, ale já jsem četl dobré svědectví o tom, jak obnovit ztracené vztahy a dělat práci s partnery blogu blogu a také chci přidat trochu moje vlastní životní zkušenost to bude užitečné pro mnoho z nás tady, kteří hledají odpovědi a řešení problémů se vztahem, jako je návrat s ex láskou partner, jak zachránit rozbité manželství a jak zastavit rozvod.
    Přečtěte si můj příběh o skutečném manželském životě. Poté, co jsem byl ženatý s mým manželem Andersonem, po devíti letech nemáme vlastní dítě, nemohla jsem otěhotnět po tolika letech manželství. To byl velký problém, který jsem měl s mým manželem Andersonem, věří, že veškerá naděje je pryč a chyba byla moje, že ne otěhotněla, rozloučil se se mnou kvůli tomu stejnému problému, že nemohl otěhotnět, vysvětlil jsem mu a udělal vše pro to, aby ho pochopil, že ho přivede zpátky domů, navštívil jsem lékaře pro osobní poradenství, chci svého manžela zpět do mého života, že ho tak moc miluji. Modlil jsem se, aby se se všem vrátil, slíbil jsem mu a členové rodiny s ním mluvili, že problém není mým, že nemám dítě, ale odmítl. Vysvětlil jsem svému manželskému problému svému nejlepšímu příteli, kolegu v pracovním úřadě, a navrhla, že bych se spíše obrátil na spirituální láskyplné kouzlo, abych vrátil mého manžela domů a žehnal mi s plodem lůna. Už jsem četl tolik online o tom samém spellcasterovi, že moji přátelé mi radili, abych kontaktoval Dr. Oduduwu, skvělou bylinku z tropické oblasti Sahary afrikana, která mi pomůže spustit kouzlo lásky, aby mě dostal zpět domů. Jsem ten druh, který nikdy nechtěl věřit v duchovní sílu nebo kouzla, neměl jsem jinou možnost, že jsem to zkusil, posílám zprávu soukromé kontaktní adrese Oduduwa pravopisnému kanálu. Oduduwa mi řekl, že mi může pomoct, ujišťuje mě, že s mnou není žádný problém, že všechno bude v pohodě během 7 dnů od hláskování a okouzlujících modliteb, věřím a trpělivě čekalo na sedmý den, který přijde, protože nemůžu čekat, moje srdce touží splnit. Oduduwa duchovního pravopisce hodil hláskování do vzduchu a udělal v mé noci v chrámu všechny ostatní kouzla hláskování.
    Překvapivě byl druhý den kolem 16.00 hodin. Dostal jsem telefonát z neznámého čísla. Hle Anderson můj manžel, který mě volal po telefonu, byl jsem tak šťastně ohromen, odpověděl jsem na můj telefonát, hle, to byl hlas mého manžela, měli jsme dlouhý rozhovor a omluvili se mi. vrátí se domů do 7 dnů, jak to řekl Oduduwa. Dva měsíce poté, co jsem se cítil jaksi horečnatě, navštívil jsem rodinného lékaře na vyšetření, hle, tři týdny jsem těhotná poté, co se můj manžel vrátil domů.
    Dneska jsem tak šťastná, protože minulý měsíc jsem porodila chlapečka, po tolika letech v manželství bez toho, abych měla dítě, Oduduwa obědl kouzlo kouzla, aby mi vrátil mého manžela domů a on připravil bylinné tradiční otrasy lék na podání těhotenství, abych měl dítě.
    Radost a štěstí srdce je příliš mnoho, už jsem slíbil Oduduwovi, aby se podělil o mé dobré svědecké svědectví o jeho dobré práci poté, co byl výsledek úspěšný, bylo velmi snadné a jednoduché pro mě pracovat a následovat instrukce Dr.oduduwa. Dokonale pracuje pro mě bez jakéhokoli vedlejšího účinku. Mám tento dobrý úmysl sdílet tuto dobrou zprávu zde, tak, aby někdo s podobnou krizí manželství / vztahu kontaktovat
    (dr.oduduwaspellcaster @ gmail.com) Co: +2348135842629
    Bipolární porucha u mužů a žen
    Aarskogův syndrom.
    Syndrom Aase Smith.
    ABCD syndrom.
    Abderhalden Kaufmann Lignacův syndrom.
    Aneurysma břišní aorty.
    Abdominální chemodektomy s kožními angiolipómy.
    Břišní cystický lymfangiom.
    * Láska kouzla Win-Back Ex milovník
    * Úspěšná a propagační kouzla
    * proklínání, duchovní čištění od zlého ducha.
    * Tradiční kořeny a bylinky k léčbě nemoci, léčba rakovinových onemocnění, léčba HIV
    * plodnost kouzlo - ovoce žen mají děti.
    * vyhlášené magie, SPELL LOTTERY & WIN-GAMES SPELL
    (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) Co je číslo č .: +2348135842629

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj přátelé, tohle je moje svědectví. jsme manželé 5 let a společně 9 let. byli jsme odděleni 4 měsíce. Chce ven a nechce naše manželství zachránit. Byli jsme skvělý pár (alespoň tomu jsem věřil) a zřídka se hádáme. Měsíce předtím, než odešel z domova, byl tak neaktivní a hodně spal. Uvědomil jsem si, že s někým měl emoční vztah a potvrdil, že je přitahován k ní. Pak řekl, že se ke mně už nemiluje a nemůže se mnou žít. Prosil jsem, plakal atd. Měsíce. Potřeboval jsem tolik pomoci a já chci, aby se můj manžel vrátil ke mně, procházel jsem internet, když jsem viděl svědectví dámy o tom, jak dr. Ajayi, velká kouzelnice, která pomohla vyléčit myomy, dokázala mít své vlastní dítě, které v otočte obnovený mír v domácnosti. upustí od kontaktu a já to zkopíroval, zpočátku jsem byl skeptický ohledně kontaktování, ale opravdu potřebuji trvalé řešení svého problému, takže mu pošlu zprávu vysvětlující moji situaci, řekl mu, abych byl ujištěn, že můj manžel přijde zpět ke mně, kdybych měl dělat, co sám nařídil, udělal jsem všechno, co mi řekl, abych udělal, a čtvrtého dne jsem dostal od něj omluvný text, který říká, že neví, co se nad ním stalo, toho večera se vrátil domů a prosil za všechna jeho špatná jednání a od té doby byla naše láska a manželství silnější. Chtěl bych zvlášť poděkovat velkému kouzlovému kouzelníkovi Dr. Ajayaiovi za jeho dobrou práci a za to, že jsem v životě opět šťastný. Pokud máte stejný manželský problém nebo máte jiné problémy, které vás tlačí dolů, kontaktujte Dr. Ajayi dnes na e-mailu: Drajayi1990@gmail.com nebo Whatsapp number: +2347084887094. Je schopen vykonávat jakékoli kouzlo, na které si vzpomenete, jsem živé svědectví.

    OdpovědětVymazat
  11. Mé jméno je Merival. Chci poděkovat Dr. Ajayimu za skvělé kouzlo, které mi pomohlo zachránit mé 10leté manželství. můj manžel byl vždy dobrý člověk, dokud se náhle změnil a začal mě podvádět s lady jménem Anna. Můj manžel se přestal vracet domů do té míry, že opustil mě a naše 3 děti. Šel jsem do jeho rodiny, aby mi pomohl s ním mluvit, ale on odmítl, v tuto chvíli jsem nevěděl, co jiného dělat. dokud jsem neslyšel o Dr. Ajayimu, kontaktoval jsem ho a ujistil mě, že se můj manžel vrátí ke mně a dětem po splnění některých kouzel, tak jsem se rozhodl to zkusit. Po několika týdnech odnikud se můj manžel nevrátil domů, byl tak střízlivý a omluvil se za všechno, co udělal mně a dětem. Děkuji dr. Ajayimu za kouzlo za záchranu mého manželství. pokud potřebujete nějakou duchovní pomoc, kontaktujte ho na Viber / whatsapp: +2347084887094 nebo email: drajayi1990@gmail.com, je stoprocentně spolehlivý.

    OdpovědětVymazat
  12. Bylo to jako filmový trik, když mi doktor Edede vrátil mého manžela do 24 hodin, vyzkoušel jsem mnoho způsobů, jak dostat mého muže zpět, ale vždy se setkávám se špatnými lidmi, dokud jsem nemyslel doktora Ededeho radu každému, kdo má stejný problém kontaktujte ho na Ededetemple@gmail.com nebo Whatsapp +233235887825 Slibuji, že vás nikdy neodradíme.

    OdpovědětVymazat
  13. Máte nedorozumění se svým milencem, které vedlo k rozchodu, a pokusili jste se s ním smířit, ale nedává vám pozitivní odezvu a máte pocit, že se ve vašem vztahu něco nedaří a potřebujete rychlé řešení , kontaktujte Dr. Ajayi ještě dnes a postarejte se o to, aby se váš milostný život vrátil k tomu nejlepšímu s vaší bývalou, Dr. Ajayi mi pomohl obnovit mír v mém domě, protože můj manžel mě opustil po dobu 9 měsíců a žil s jinou ženou a nikdy Vraťte se domů, ale s pomocí sesilatele kouzel Dr. Ajayiho se vrátil domů po 3 dnech poté, co Dr. Ajayi provedl silné kouzlo obnovy. Pokud tedy potřebujete rychlé řešení ve vztahu nebo manželství pomocí kouzelníka, kontaktujte Dr. Ajayiho nyní na e-mailu: drajayi1990@gmail.com nebo Viber / Whatsapp: +2347084887094

    Může také provést následující kouzlo níže
    1. Loterie kouzlo
    2 Kouzlo štěstí
    3. Kouzlo k výhře u soudu
    4. těhotenství kouzlo
    atd..

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj všichni, jsem tak nadšený, že můj manžel je zpět poté, co mě opustil pro jinou ženu. Můj manžel měl poměr se spolupracovníkem a já miluji svého manžela tak moc, ale podváděl mě se svým spolupracovníkem a touto dívkou, myslím, že používá čarodějnictví nebo černou magii na mého manžela, aby mě nenáviděl a tohle bylo tak kritické a nepožadované, protože celý den a noc brečím, aby mi Bůh poslal pomocníka, který mi přivede zpět mého manžela! Byl jsem opravdu rozrušený a potřeboval jsem pomoc, takže jsem hledal pomoc online a narazil jsem na web, který navrhl, že Dr.Wealthy může pomoci rychle získat bývalého přítele. Cítil jsem tedy, že bych ho měl zkusit. Kontaktoval jsem ho a on mi řekl, co mám dělat, a udělal jsem to, pak pro mě udělal kouzlo lásky. O 22 hodin později mi můj manžel opravdu zavolal a řekl mi, že mi tolik chyběl, Bože můj! Byl jsem tak šťastný a dnes jsem opět šťastný se svým mužem a radostně žijeme společně a děkuji mocnému kouzelníkovi Dr.Wealthymu, je tak silný a rozhodl jsem se zde sdílet svůj příběh. pokud jste zde a váš milenec vás odmítá, nebo se váš manžel přestěhoval k jiné ženě, už neplačte, kontaktujte Dr.Wealthy o pomoc hned teď ... Zde je jeho e-mail, wealthylovespell@gmail.com
    Udělá také následující kouzlo
    Těhotenské kouzlo
    Kouzlo lásky
    Kouzlo zvětšení penisu
    opar
    Vítězné kouzlo
    Jeho WhatsApp +2348105150446
    Blog: wealthylovespell.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  15. WOW!! Toto je ta nejúžasnější věc, jakou jsem kdy zažil, a potřebuji se podělit o toto skvělé svědectví .. Navštívil jsem fórum zde na internetu 10. ZÁPASU 2021 a viděl jsem úžasné svědectví tohoto mocného a skvělého sesilatele kouzel zvaného Dr. Bohatý na fóru ... Nikdy jsem tomu nevěřil, protože jsem nikdy předtím neslyšel nic nenaučeného o magii .. Žádné tělo by mě nedokázalo přesvědčit o kouzelných kouzlech, dokud mi Dr. manželství na 6 let zpět ke mně a přivedlo mého manžela zpět ke mně za stejných 48 hodin, jak jsem četl na internetu .. byl jsem opravdu nadšený a šokovaný, když můj manžel poklekl a prosil o odpuštění a abych ho přijal zpět. „Opravdu mi chybí slova a radost, a nevím, jak moc bych vám chtěl vyjádřit své uznání, doktore Bohatý, vy jste Bůh poslaný mně a celé mé rodině .. A teď jsem znovu radostná žena. . zde jeho e -mail wealthylovespell@gmail.com. Jeho telefonní číslo +234 810 515 0446

    OdpovědětVymazat

  16. Když jsem viděl příspěvek na internetu, který jí říkal, jak jí pomohl doktor Ilekhojie, rozhodl jsem se také kontaktovat jej s žádostí o pomoc, protože jsem neměl na výběr, jediné, co jsem chtěl, bylo, abych získal svého manžela zpět a štěstí. Pohrával si se spoustou žen a opravdu mi ublížil. Bez ohledu na to, co Henry dělal, jsem ho stále miloval a nechtěl jsem ho ztratit. K mému největšímu překvapení můj manžel přišel domů na kolenou, že bych měl najít místo v mém srdci, abych mu odpustil. Opravdu mi chybí výrazy a nevím, jak moc vám mám vyjádřit své uznání, doktore Ilekhojie. Jsi Bůh poslaný obnovit narušený vztah, a teď jsem radostná žena. jeho kontaktní údaje jsou číslo Whatsapp +2348147400259) nebo e -mail; gethelp05@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  17. Jmenuji se Lilian N. Je to velmi radostný den v mém životě díky pomoci, kterou mi Dr. Saguru poskytl tím, že mi pomohl získat zpět svého bývalého manžela jeho kouzlem a kouzlem lásky. Byl jsem ženatý 6 let a bylo to tak hrozné, protože můj manžel mě opravdu podváděl a hledal rozvod, ale když jsem na internetu narazil na e -mail Dr.saguru o tom, jak pomohl tolik lidem získat zpět jejich ex a pomůže napravit vztah. a aby byli lidé ve svém vztahu šťastní. Vysvětlil jsem mu svou situaci a poté vyhledal jeho pomoc, ale k mému překvapení mi řekl, že mi pomůže s mým případem, a tady teď slavím, protože můj manžel se navždy nadobro změnil. Vždy chce být u mě a nemůže nic dělat bez mého daru. Opravdu si užívám své manželství, je to skvělá oslava. Budu nadále svědčit na internetu, protože Dr.saguru je skutečně skutečný kouzelník. POTŘEBUJETE POMOC POTOM KONTAKTOVAT DOKTORA SAGURU NYNÍ PŘES EMAIL: drsagurusolutions@gmail.com nebo WhatsApp +12098373537 Je jedinou odpovědí na váš problém a ve vašem vztahu se cítíte šťastní. a je také dokonalý v
    1 LÁSKA KOUZLA
    2 VYHRAJTE EX ZPĚT
    3 OVOCE ŽENY
    4 SPELL PROMOTION
    5 OCHRANA PROTI KOUZLU
    6 OBCHODNÍ KOUZLO
    7 DOBRÉ KOUZLO PRÁCE
    8 KOUZLO V LOTERII a SOUDNÍ PŘÍPAD

    OdpovědětVymazat
  18. Kenny hrozí, že se se mnou rozejde, pokud se ho odvážím zeptat na jeho vztah s jinými dívkami, byl jsem úplně zničený a zmatený, dokud mi můj starý přítel neřekl o kouzelníkovi na internetu, doktoru Ilekhojie, kteří pomáhají lidem s jejich vztahem a manželstvím problém mocností lásky Kouzla, Nejprve jsem pochyboval, jestli taková věc někdy existuje, ale rozhodl jsem se to zkusit. Když jsem ho kontaktoval, řekl mi o tom, jak se to dělá, a zajistil, že jsem v pořádku se všemi procesy a ujistil mě o mé touze. Wiithin 28 Hours Kenny mi zavolal a začal se omlouvat, že se probudil a přemýšlel o všem, co mi udělal. Byl jsem velmi šokován, protože Kenny není vždy ten typ, kterého by cokoli mrzelo, ale od té doby se stal milujícím a starostlivým. Pokud potřebujete podobnou pomoc, zde je jeho kontakt .. Whasapp/Viber/Telegram: +2348147400259 nebo e -mail; (gethelp05@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  19. Byl jsem ženatý 16 let s milující matkou a manželkou. Měli jsme spolu 2 děti, kterým je nyní 11 a 13. Znovu jsem se spojil se starou přítelkyní z vysoké školy na Facebooku a začali jsme si románek a opustil jsem svoji manželku. Žena, se kterou jsem měl poměr, je úžasná žena a já ji také miluji a naše děti začaly situaci akceptovat a moje žena se nějak posunula, ale ne zamilovaná do muže, kterého vidí. Myslel jsem, že jsem se zamiloval do své ženy, a cítil jsem se hrozně z toho, co jsem jí udělal - je to dobrá žena a nevím, co mě to napadlo. Rozhodl jsem se zkusit ji získat zpět a byl jsem doporučen doktoru Ilekhojiemu, aby mi pomohl se znovu setkat s mojí manželkou, a do 48 hodin poté, co jsem navázal kontakt s doktorem Ilekhojiem, se moje žena rozhodla, že to se mnou vyřeší a teď jsme zase spolu s našimi dětmi žijícími jako jedna šťastná rodina. Opravdu neznám slova, která bych měl použít k ocenění toho, co pro mě doktor Ilekhojie udělal, ale řeknu vám děkuji, pane, že jste mě a moji rodinu znovu spojili. Pro ty, kteří se pokoušejí o manželství nebo vztah, může WhatsApp Dr. Ilekhojie požádat o pomoc s tímto číslem +2348147400259 nebo mu můžete poslat e -mail na adresu gethelp05@gmail.com

    OdpovědětVymazat

  20. Když jsem viděl příspěvek na internetu, který říkal, jak jí pomohl doktor Ilekhojie, rozhodl jsem se také kontaktovat jej s žádostí o pomoc, protože jsem neměl na výběr, chtěl jsem jen to, abych získal manžela zpět a štěstí. Pohrával si se spoustou žen a vážně mi ublížil. Bez ohledu na to, co Henry dělal, jsem ho stále miloval a nechtěl jsem ho ztratit. K mému největšímu překvapení můj manžel přišel domů na kolenou, že bych měl najít místo v mém srdci, abych mu odpustil. Opravdu mi chybí výrazy a nevím, jak moc vám mám vyjádřit své uznání, doktore Ilekhojie. Jsi Bůh poslaný obnovit narušený vztah, a teď jsem radostná žena. jeho kontaktní údaje jsou Whatsapp číslo +2348147400259) nebo e -mail; gethelp05@gmail.com

    OdpovědětVymazat

  21. LGBT komunita. MŮJ PŘÍBĚH JE SKUTEČNÝ A SKUTEČNÝ. Jsem tu, abych svědčil o tom, jak se dr. Ilekhojie, který přivedl mého muže ke mně, rozešel se mnou kvůli jinému muži, kterého potkal na svém pracovišti. DR Ilekhojie je velmi silný, skutečný a jedinečný muž se zvláštními schopnostmi. Snažil jsem se získat pomoc z mnoha míst a zdrojů, abych přivedl zpět svého muže, ale nic nefungovalo, ale když jsem kontaktoval DR Ilekhojie, řekl mi, že všechno bude v pořádku a měl bych být optimistický, že se můj muž vrátí. dal mi pokyny, abych je následoval, a já je následoval. k mému největšímu překvapení mi můj muž zavolal další den a začal mě prosit a plakat do telefonu, abych mu odpustil, odpustil jsem mu a přijal svého muže zpět a nyní žijeme jako rodina velmi šťastní, DR Ilekhojie mě znovu rozesmál můj muž zpět ke mně se svými zvláštními schopnostmi do 24 hodin ... Pokud máte problémy s manželstvím, vztahem a máte podobný problém, kontaktujte DR Ilekhojie, který vám nyní pomůže. Zde je kontakt DR Ilekhojie: EMAIL na :: (gethelp05@gmail.com) WHATSAPP A VOLEJTE: +2348147400259

    OdpovědětVymazat
  22. Velký respekt k doktorovi Ilekhojiemu za obnovení mého manželství po mnoha letech. Od listopadu loňského roku jsme s manželkou u soudu kvůli opatrovnictví mé holčičky. Hluboko v sobě jsem chtěl svou rodinu zpět, protože mi dávala tolik radosti, a od té doby, co tyto problémy začaly, jsem se nemohl soustředit na práci, protože jsem byl emocionálně na dně. Diskutoval jsem s přítelem, který mě seznámil s doktorem Ilekhojiem, a měl jsem od srdce rozhovor s ním, kde mě ujistil, že jeho kouzlo usmíření urovná spor mezi mnou a mou manželkou. Udělal jsem vše, co požadoval, tím, že jsem poskytl tu malou částku na nákup všech, o které mě předkové požádali, abych nabídl obnovení spojení mezi mnou a mojí ženou. Poté, co bylo hotovo, se moje žena jednoho rána probudila a vyzvala nás k rozhovoru, který později po tolika letech skončil nezapomenutelným sexem a od té doby byl v mé rodině a našich přátelích a sousedech klid .
    Ačkoli to doktor Ilekhojie možná nevidí, ale dlužím mnoha lidem najít řešení s doktorem Ilekhojiem a usnadnit vám život a manželství. Můžete ho kontaktovat pomocí jeho přímého čísla na WhatsApp nebo Viber (+2348147400259) nebo na jeho e -mailu: (gethelp05@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  23. Moje 19leté manželství požehnané třemi dětmi bylo o rozpadu, protože můj milující manžel řekl, že je unavený z našeho svazku a chce se bezdůvodně rozvést, věděl jsem, že je někde něco špatně, a tak jsem po 4 měsících šel hledat pomoc hledání a mnoha zklamáními od ostatních lidí jsem konečně potkal doktora Ajayiho, duchovního muže požehnaného svými bohy nadpřirozenou schopností řešit různé životní problémy. Vysvětlil jsem mu svou situaci a on se mě zeptal na několik otázek, na které jsem upřímně odpověděl, doktor AJAYI mi řekl, jaký je problém a řekl mi, co je třeba udělat, řídil jsem se všemi jeho pokyny a po týdnu se můj manžel vrátil domů. dva měsíce venku a roztrhal rozvodový papír a dnes žijeme v klidu doma. Pokud vás něco trápí v životě a chcete rychlé a spolehlivé řešení, kontaktujte Dr. Ajayi a budete mít důvod podělit se o své svědectví jako já. Kontaktujte Whatsapp / Viber: +2347084887094

    OdpovědětVymazat
  24. Prožíváte bolestivý rozchod nebo rozvod? Vyhrajte nad svým bývalým přítelem, bývalou přítelkyní, exmanželem, bývalou manželkou a nechte si je natrvalo. Můj manžel mě opustil kvůli jiné ženě před 6 měsíci a od té doby je můj život plný bolesti, smutku a žalu, protože to byla moje první láska, se kterou jsem strávila celý svůj život. Přítel mi řekl, že viděl nějaké posudky od kouzelníka jménem DR SUNNY, který může za pár dní přivést svého milence zpět, zasmál jsem se a řekl, že mě to nezajímá, ale kvůli lásce, kterou ke mně můj přítel choval, . Poradila jsem se za sebe s veleknězem ak mému největšímu překvapení mi po 2 dnech manžel poprvé po 6 měsících zavolal, že se mu stýskám a že lituje všeho, čím mě provázel. pro mě a teď jsme spolu šťastní. Pořád tomu nemůžu uvěřit, protože je to tak úžasné. Děkuji DR SUNNY za přivedení zpět mého milence a také mého rozkošného přítele, který se za mě přimlouval, pro každého, kdo by mohl potřebovat pomoc tohoto skvělého doktora. Zde je e-mail: drsunnydsolution1@gmail.com Můžete jej také poslat přes WhatsApp na +2348082943805

    OdpovědětVymazat
  25. Můj manžel mě a mého syna opustil a nikdy se nevrátil, dokud nezasáhl DR ISIKOLO. Můj příběh se neliší od ostatních, kteří si našli čas na to, aby se o něm podělili se světem. Měla jsem manželské problémy s manželem, kvůli kterému mě opustil a odcestoval do jiného města. V určitém okamžiku jsem byl v depresi a dostal jsem pomoc odnikud, dokud jsem nepřišel do kontaktu s doktorem Isikolem, který mi pomohl. Obnovil lásku a spojení mezi mnou a mým partnerem a po 2 dnech jsem ho dostal zpět, jak slíbil. Stejně jako všichni ostatní, kteří o něm mluví, jsem zde, abych o něm řekl dobro a poděkoval mu za to, že mi znovu přinesl radost do života. Neselže, když se mu pokusíte pomoci i vám. Stačí mu napsat přes WhatsApp/Telegram: +2348133261196 nebo mu můžete poslat e-mail na adresu: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  26. Jmenuji se Aneta Kulhánek a jsem zde, abych ocenil doktora Isikolo. Vždy jsem měla se svým přítelem komplikovaný vztah. Tolikrát jsme se pohádali kvůli nejistotě na obou stranách a oddělili jsme se. Moc dobře jsem věděla, že ho stále miluji a potřebuji ho zpátky ve svém životě. Zanedbal mou prosbu a snahu dát věci do pořádku a dostal jsem informaci, že už se schází s jinou dámou. Situaci jsem nemohl pomoci, tak jsem musel kontaktovat DR ISIKOLO a povídali jsme si a já jsem mi vše vysvětlil. Ujistil mě, že mi pomůže a zajistí, abych ho dostal zpátky ke mně. Neztrácel čas, aby mi pomohl, obnovil lásku a radost, kterou jsme sdíleli, a já jsem dostal svého muže zpět ke mně. Vím lépe, že vše, co tolik lidí říká o DR ISIKOLO, je vlastně pravda, když jsem dostal výsledek jeho práce za 48 hodin, jak slíbil. Věřte mi, že i vám může pomoci, pokud věříte. Takže ho teď kontaktujte. Jeho e-mailový kontakt: isikolosolutionhome@gmail.com Můžete ho také WhatsApp/Viber na +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  27. Manželská krize, kterou jsem procházel, skončila a skončila, když se do toho zapojil doktor Isikolo. Stejně jako všechny ostatní páry jsme měli své rozdíly a já se ujistil, že jsem udělal vše, co je v mých silách, abych ji vedl správně, zajistil ji a mé děti a také je chránil. Oba jsme se obětovali, abychom zajistili, že přežijeme svazek, dokud se nezačne chovat a úmyslně se se mnou tolik pohádá. Domov se stal nepříjemným pro všechny ostatní včetně mých dětí. Manipuloval s ní přítel, který byl rozvedený a chtěl také zničit moje manželství. Musel jsem kontaktovat doktora Isikolo a on odpověděl a udělal vše, co bylo v jeho silách, aby problémy ukončil. Obnovil lásku a spojení mezi námi a já nyní mohu říci, že jakákoli iluze, kterou moje žena prožívala, mi vzala a je teď lepší ženou. Výsledek toho, co pro mě doktor Isikolo udělal, který se projevil po dvou dnech, mě ohromil. Já a moje domácnost zůstáváme vděční. Apeluji na každého, kdo potřebuje pomoc s vyřešením svých vztahů a manželských problémů, aby kontaktoval doktora Isikolo, protože řešení je jisté. Jeho e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište na WhatsApp na +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  28. Po 2 letech jsem ztratil manželství a byl to pro mě hrozný zážitek. Moje žena mě a mého syna opustila a všechno se stalo mimo moji kontrolu a nikdy jsem nevěděl, že jen málo lidí v mém okolí vytvořilo mou ženu a obrátilo ji proti mně jen proto, že jsem se rozhodl vybudovat svou rodinu a více se na ni soustředit. Musel jsem vyhledat pomoc, protože vím, že jsem neudělal nic pro to, aby moje manželství ztroskotalo. Doktor Isikolo mi pomohl a hodně mi bylo odhaleno, co se stalo. Seslal kouzlo shledání lásky, které mě a mou ženu znovu spojilo a celé zlo, které proti mně moje rodina udělala, bylo odhaleno. Jsem vděčný, že můj domov je zpět šťastnější než kdy předtím, a veškeré uznání patří doktoru Isikolo, protože opravdu vyřešil mé problémy hned po 48 hodinách. e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com nebo mu napište na WhatsApp na +2348133261196

    OdpovědětVymazat
  29. Nisam znala da mogu vratiti svog zaručnika dok nisam kontaktirala dr. Isikoloa koji mi je pomogao. Imala sam užasan nesporazum sa svojim čovjekom i različito smo krenuli. Bio sam emocionalno potišten i nisam znao što učiniti da pomognem situaciji. Tako sam saznao za dr. Isikolo. Kontaktirao sam ga i zamolio ga da mi pomogne oko mojih problema. Rekao mi je sve što sam trebala znati i razumjeti i poštovala sam procedure i na kraju mi je riješio problem i sada smo ja i moj zaručnik ponovno zajedno i znam da ćemo se uskoro vjenčati. To ne bi bilo moguće da mi dr. Isikolo nije pomogao kako je obećao. Rezultat njegovog rada sigurno se očituje nakon 48 sati i to 100% zajamčeno. Vidljivo mi je vidjeti učinak rezultata svega što je učinio za mene i doista su se ljubav i privrženost između mene i mog zaručnika u potpunosti vratili i drago mi je što ga nisam izgubila ni s kim vani. On vam također može pomoći ako mu se sada obratite. Pošaljite mu poruku na WhatsApp na +2348133261196 ili na njegovu e-poštu: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  30. Já a moje žena jsme měli nedorozumění, které vedlo k obrovské hádce a ona odešla z domova a vrátila se zpět do domu svého otce. Nechal jsem své emoce dostat ze sebe to nejlepší a zůstal jsem od ní trvale daleko. Věci se zhoršily, když začala vídat jiného muže a já o tom nikdy nevěděl. Snažil jsem se problém vyřešit a přimět ji, aby se vrátila domů a nikdy se nevrátila. Později jsem zjistil vše, co se děje, a rozhodl jsem se vyhledat pomoc, abych napravil své manželství s ní, což mě přimělo kontaktovat doktorku Isikolo. Jak se očekávalo, pracoval pro mě a problém byl vyřešen a já jsem se sešel se svou ženou. Vrátila se domů hned po 48 hodinách, jak slíbil doktor Isikolo. Jsem mu navždy zavázán za vyřešení problému, který jsem měl v manželství. laskavě ho kontaktujte pro rychlou a naléhavou pomoc, zkontrolujte jeho stránku (https://isikolo-temple.com) nebo jej WhatsApp na: +2348133261196

    OdpovědětVymazat