Přírůstky č. 41


Krásné odpoledne, knihomolové,
dnes tady mám opět jeden ze článků ve kterém vám představím své nejnovější přírustky v knihovničce. Nové knihy se mi tady trochu nahromadily a i když jsem Vám článek slibovala už dříve, tak se omlouvám, ale neměla jsem na psaní ani chuť, ani náladu.
Raději jsem si četla a nebo jsem v poslední době hodně spala.

Myslím, že rovnou půjdem na to, co říkáte? :-)


Jako první jsem se stavila do levných knih. Původně jsem přesně věděla, pro jaké knihy jdu, ale vždy mám "štěstí," že zrovna u nás knihy o které mám zájem nejsou. I tak jsem neodcházela s prázdnou a pořídila jsem si hned dva kousky. První knihou je Etta a Otto a Russell a James, která vypadá na skvělý road trip, kdy jsou v hlavních rolích senioři. Na knihu jsem určitě zvědavá, tak doufám, že se k ní dostanu brzy, ale jak se znám...

Anotace
Ettě je 82 let a celý život strávila na farmě uprostřed kanadské prérie. Vidět oceán je její největší přání. A tak jednoho rána vstane ještě časněji než obvykle, vezme si pušku, čokoládu a na nohy své nejpevnější boty a vydá se na východ. K oceánu to má přes 3000 kilometrů daleko. Její manžel Otto na ni trpělivě čeká doma, vaří podle Tetiných kartiček s recepty a vzpomíná. A soused Russell vzpomíná také, ale jeho vzpomínky jsou jiné – stále Ettu miluje stejně, jako ji milovat před 50 lety, předtím, než se provdala za Ottu. Silný a poetický příběh, ve kterém se hranice mezi vzpomínkami, iluzemi a realitou pomalu smazávají.


Druhou knihou pořízených v levných knihách jsou Pravidla sýrárny. Kdybyste jen věděli, jak miluju sýry. A kniha o lásce, zradě, pomstě a kousku úžasného sýra musí být skvělá. Obálka milovníka sýrů rozhodně zaujme na první pohled. Všimla jsem si, že kniha na databázi nemá moc kladné hodnocení, ale ráda se o jejích kvalitách přesvědčím sama, zvlášť, když mě zaujala už když vyšla.

Anotace
Příběh nejen o lásce, zradě a pomstě…, ale také o kousku nejvzácnějšího sýra na světě. Co všechno může způsobit kousek vynikajícího sýra? Páramo de Guzmán, domácí sýr vyráběný v jedné rodině po celé generace, dokáže neuvěřitelné věci. Přenese vás do časů, kdy jídlo bylo opravdové a znamenalo daleko víc než jen plný žaludek. Anebo ve vás probudí touhu po vzdálených světech, po jiných kulturách, než je ta zběsilá americká, ale třeba také touhu stát se úspěšným novinářem, jezdit po světě a hledat právě takové příběhy, jako je příběh sýraře Ambrosia. Právě takovou touhu vzbudil i v čerstvém absolventovi kurzu tvůrčího psaní Michaelovi, který se nakonec rozhodne splnit si svůj mladický sen a vydá se do zapadlé vesnice na španělské Mesetě hledat tajemství vzestupu a pádu sýra Páramo de Guzmán a jeho tvůrce. Samozřejmě záhy pozná, že věci nejsou vždycky takové, jak se jeví okouzleným očím. Ale zároveň objeví něco mnohem tajemnějšího, složitějšího a zajímavějšího – spletitý příběh lásky, přátelství a zrady, která může člověka přivést až k vraždě, nebo taky k odpuštění a poznání. A navíc najde i přátele, pochopení a odpovědi na daleko více otázek, než si na začátku své cesty vůbec dokázal položit. Zavede nás do tradiční španělské „povídárny“ nad vinným sklepem, kde si lidé na tvrdých lavicích nad červeným vínem už po staletí vyprávějí příběhy, jako je ten o sýru, který vás dokáže přenést do dětství.


Pak mi dorazily dva recenzní výtisky, tentokrát jsou jimi zelené detektivky z Moby. Sama jsem zvědavá, jak se mi budou líbit. Detektivky mám ráda, tak doufám, že mě budou knihy bavit. Jedná se o povídkovou knihu Námluvy se zločinem a druhá kniha nese název Případ dívčího orchestru.

Anotace
O tom, že každé námluvy nemusí skončit dobře, a námluvy se zločinem už vůbec ne, vypráví nový soubor krimi povídek emeritního komisaře kriminální služby Ladislava Berana. Už názvy povídek – Ďábelský plán, Parťák, který nedržel slovo, Zaplacené alibi, Sbohem svobodo, Druhá identita, Zloděj, který neměl talent, ale i ty s poetickým názvem, jako Půlnoční blues pro starou dámu, V manželské posteli se nefauluje, Námluvy se zločinem nebo Oči, které lhaly – slibují potřebné napětí, humor i člověčinu, které jsou pro tohoto autora typické.


Anotace
Na tchyni majitele soukromé detektivní kanceláře Janu Brodskou se obrátila mladá houslistka Kamila Krausová s žádostí, aby vyhledala její kamarádku a kolegyni z dívčího orchestru Ilonu Tůmovou, která se za podivných okolností ztratila na zájezdu v Rakousku. Od té doby o sobě nedala nikomu vědět. Nikdo ji nepostrádá – ani její matka, která má další dvě malé děti, ani Ilonin nevlastní otec, ani Ilonin přítel violoncellista. Ilona chybí jen profesorce houslí, která neztratila víru ve skvělou budoucnost talentované houslistky, a Kamile, která si vyčítá, že nezabránila kamarádčinu lehkomyslnému jednání...


Další dvě knihy jsem si objednala abych doplnila sérii. Jedná se o knihy Sochař smrti a Zloba od Chrise Cartera. Čekala jsem schválně kvůli Zloby, která teď vyšla nově v dotisku, tak abych si ji mohla hned koupit a nemusela jsem se bát, že mi ji opět vyprodají, než se rozhoupu.
Aktuálně mi tedy chybí tři knihy od autora, abych měla sérii kompletní. Doufám, že se mi do konce roku podaří sérii doplnit.

Anotace
Detektivové Robert Hunter a Carlos Garcia stojí před dalším temným případem. Tentokrát jim chorá mysl sériového vraha předkládá s každou obětí hádanku: Jaký vzkaz se skrývá v obludném uměleckém díle, zanechaném na místě činu? Proč vložil pachatel tolik práce a fantazie do zprávy, kterou mohl sdělit mnohem snazším způsobem? A chce vůbec něco sdělit, nebo jen mate policii falešnou nápovědí, aby ji připravil o čas a svedl ze stopy? Jaká událost z dávné minulosti spustila jeho řádění – a proč až teď?

Chris Carter, mistr svého oboru, nezklame ani tentokrát: řešení je opět šokující a překvapivé, a přesto má čtenář šanci dospět k němu současně s vyšetřovateli, neboť mu autor nic nezamlčuje.


Anotace
Na počátku příběhu dojde k podivné autonehodě a vzápětí je zatčen muž, podezřelý z dvojnásobné sadistické vraždy. Následující vyšetřování vede k odhalení vraha, který nejméně pětadvacet let unášel, mučil a vraždil oběti po celých Spojených státech, aniž měl někdo tušení o jeho existenci. Podezřelý tvrdí, že je jen pěšákem v obrovském labyrintu lží a klamu – dá se mu věřit? To má zjistit detektiv Robert Hunter, tentokrát „pohostinsky vystupující“ ve službách FBI. Ve svém šestém příběhu odhaluje Hunter děsivá tajemství, která se ho tentokrát týkají osobně a otevírají staré rány z jeho minulosti.


Poslední knihou, která mi došla je novinka, kterou všichni chválí a já jsem neodolala. Graficky je opravdu nádherná a nemůžu se na ni vynadívat. doufám, že stejná bude i uvnitř. Jedná se o knihu Šest vran. Doufám, že mi při čtení nebude vadit neznalost Griši :-)


Anotace
Ketterdam – rušné přístavní město, kde se dá za peníze koupit naprosto cokoliv. Nikdo to neví lépe než Kaz Brekker, fenomenální podvodník a zloděj. Neštítí se žádné špinavé práce a dokáže vybruslit z každé situace. Jednoho dne dostane nabídku, na kterou by kývl jen šílenec. Pohádková odměna však několikanásobně převyšuje všechna nebezpečí, která ze sebevražedné zakázky plynou. Sám to ale nezvládne. Bude potřebovat další pomocníky… Trestance prahnoucího po pomstě. Zázračného střelce se slabostí pro hazardní hry. Černou ovci z prominentní rodiny na útěku z domova. Špiónku pohybující se neslyšně jako stín. Dívku využívající svoji krásu jako smrtící zbraň. Šest nebezpečných psanců se pokusí o nemožné – vloupat se do Ledového paláce, nejstřeženější pevnosti světa. Kdo z nich přežije? Jaká tajemství vyplavou na povrch? Odvrátí nebezpečí, které hrozí světu?


Tak to by bylo pro tento článek asi všechno. Vy mi určitě napište, jestli vás některá z knih zaujala, popřípadě, jestli jste nějakou již četli.
Budu se na vaše komentáře těšit.

Mějte se krásně!
Pinky  

17 komentářů:

  1. Ty knihy z LK mám taky :-) Už jen obálky jsou nádherné a myslím,že to nebude špatné čtení.

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé kousky :) Ty dvě z LK tam také pořád obcházím a nevím :)) Ať se všechny líbí :)

    OdpovědětVymazat
  3. No to je zase nových knih - kupa! :) Tak ať se ti líbí!
    Mě se nahromadila jen jedna, a to Šílená (hádej od koho) :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čoveče ale kupa za celý měsíc :-))
      Doufám, že se ti bude Šílená líbit ;-)

      Vymazat
  4. Pěkná hromádka :-) Jsi dobrá, že sis z LK donesla jen dvě knihy :-) Na jejich webových stránkách jsem viděla, že prodávají nějakého Cartera, teď nevím, kterého :D Budu muset po tom zapátrat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, jako mě tam poslední dobou nic neláká a když ztama něco chci, tak to stejně nemají, takže je to v podstatě úplně jedno :-D
      Jinak jo, dlouhodobě tam měli Dvojitý kříž a teď tam mají nově Nočního lovce, což je třetí díl.

      Vymazat
  5. Hezké přírůstky Jani :) Užij si čtení :) Mě naposledy v LK zaujala jen Arabská žena :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Jani, snad budu spokojená :-)) A pořídila sis ji? Mě ty Arabské ženy a dcery a babičky moc nelákají..

      Vymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. Jani knihy od Chrise Cartera jsou výborná volba.Je to můj VIP spisovatel.Pravidla sýrárny jsem viděla u vícero čtenářů a blogerů , tak jsem zvědavá na tvůj názor.A co se týká knihy Šest vran, tak ta kniha je vzhledově nádherná a co se týká děje ,tak to vypadá ,že to bude přesně můj šálek kávy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani se ti nedivím, že se jedná o Tvého VIP spisovatele, já jsem se do jeho knih taky zamilovala. Píše opravdu senzačně a díl od dílu je lepší a lepší :)

      Vymazat
  8. Sest vran taky okoukavam, ale je fakt, ze si nejsem jista, kazdy ma jiny nazor ze a zacinat zase novou serii... moje knihovna je jich uz plna a ne vsechny jsou cele :-D jinak jsem byla taky v Lk a vyber nic moc, ukoristila jsem akorat Kralovnu Alzbetu od Alison Weir... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já jsem původně taky nemyslela, že bych šest vran kupovala, ale nějak jsem se nechala zlákat okolními pozitivními ohlasy a je fakt, že kniha byla všude, na facebooku, na instagramu, na blozích... tak jsem prostě neodolala, jsem tedy zvědavá, jaká bude :-)

      Vymazat