Mafiosa | Catherine Doyle

Temnější,
smyslnější
a nebezpečnější...


Pokud jste nečetli první díl, tak čtení této recenze Vás může ochudit o skvělý zážitek - POZOR - obsahuje spoilery k předchozím dílům.



Po tragédii, která Sofii potkala se dočkala toho, že ji Falconeovi vzali pod svá křídla, i když měla namále. Dozvěděla se, že je Marinová, členka rodiny, která je již dlouhá léta největším nepřítelem Falconeových a zároveň zůstala na světě úplně sama.

I když si někteří členové rodiny stále myslí, že je Sofie špehem Marinových, jejich námitky jsou jim k ničemu, byli přehlasováni většinou. Aby Sofie dokázala svou loajalitu vůči rodině, je nucena zabít cíl, jak nařídil Valentino.

„Drž ruku dlaní nahoru.“ Z Valentinova pohledu se mi rozbušilo srdce. Zvedla jsem paži a moc dobře jsem si uvědomovala, jak pomalu se pohybuju.
Felice se opřel v křesle vedle Valentina, jednu hubenou nohu přehozenou přes druhou. Paže měl založené na hrudi tak pevně, jako by byl z lepenky a někdo se ho pokusil seskládat dohromady. „Neusekne ti ji, Persefono. Nemusíš nám tu předvádět svou zbabělost.“
„Felice,“ okřikl ho Luca. Čelisti zatínal tak pevně, až se zdálo, že by mohl drtit sklo. Seděl za stolem naproti mně, napůl se ode mě odvracel. Chtěla jsem, aby se na mě podíval, aby mi řekl, že všechno dobře dopadne, jenže to neměl v popisu práce. Ale dostal mě sem – dali mi příležitost. Bylo by naivní doufat v cokoli víc.
Nico střelil pohledem po svém strýci. „Sofie iniciaci nezná. Nebuď na ni tak přísný.“
Felice povytáhl obočí. „Pokud to říkáš…“

Lucovi se však tento úkol moc nelíbí. Byl by raději, kdyby Sofie mohla žít obyčejným životem bez toho, aby si špinila ruce krví a válkou mezi rodinnými klany. Začíná si uvědomovat, že Sofii nic dobrého v rodině nečeká, ale své obavy si nechává sám pro sebe.

Sofie se mezitím s pomocí Nica připravuje na svůj úkol. Dlouhé hodiny nacvičuje střelbu na cíl, včetně dalších situací, které mohou nastat. Vůbec netuší, co se zatím honí Lucovi hlavou, sama má dost svých starostí, včetně červíčka pochybností, který ji začíná pomalu nahlodávat.


Vážení přátelé, třikrát sláva pro nakladatelství Baronet, a to hlavně díky jeho vydávání knih. Konkrétně mluvím o tom, že když Baronet začne vydávat nějakou sérii, tak její díly vydává v krátké době po sobě a čtenáři díky tomu nemusí čekat dlouhé roky, než série vyjde celá. 

Jistě mi dáte za pravdu, že Vendeta, první díl série Krev za krev byla skvělá, a díky jejímu konci jste měli jistě pocit, že okamžitě potřebujete další díl. Já jsem alespoň takový pocit měla a jsem velice ráda, že jsem druhý díl začala číst až v době, kdy jsem měla doma závěrečný díl. Nevím totiž, jak bych přežila čekání do doby, než by vyšel. Po dočtení "dvojky" jsem totiž okamžitě sahala po Mafiose, s bušícím srdcem, zrychleným dechem a hromadou otázek.

Obálka knihy se nese v podobném duchu, jako předchozí díly. Tentokrát v barevném provedení vede fialová a celkově se mi tato obálka zdá nejlepší, asi proto, že slibuje ještě více napětí, díky použitým nábojnicím.

Uvnitř knihy na nás opět čeká vzkaz nakladatelství Chicken House, stejně, jak tomu bylo i u předchozích dílů. Následuje 52 kapitol, které jsou krátké a velice čtivé a každá z kapitol má svůj vlastní název, který nám trošku napovídá, co se bude v dané kapitole odehrávat. Celou sérii pak zakončuje epilog a nechybí ani autorčino poděkování.

Rozhodně je na místě připravit se na to, že Mafiosa je ještě lepší, než přecházející knihy. Jedná se o luxusní zakončení celé série u které nejen, že nebudete dýchat, ale budou se ve vás mísit všemožné pocity takovou rychlostí, že budete mít po dočtení přetrvávající euforický pocit ještě dlouhé minuty a hodiny.

Celý příběh je tak hezky provázaný, že předchozí knihy krásně vedly až k tomuto dokonalému konci, k té poslední bitvě, kterou si budou pamatovat úplně všichni. Autorka stvořila sérii, která chytne za srdce nejen mladé kočky, které touží po akci, ale zároveň romantice, které se doprovázené krví nepřátel, prolínají celou sérií. Tato série totiž chytne také zralé ženy, které touží uniknout z každodenní rutiny svého života, touží utíkat bok po boku s mafiánskými kluky, které nelze jinak, než obdivovat a to i přes jejich mafiánskou minulost a přítomnost.

Catherine Doyle píše neskutečným stylem, kdy vás kniha doslova pohltí a vy máte pocit, že se ocitáte, spolu s hlavními hrdiny, uprostřed dění a jste jedním z nich. Stránky utíkají neskutečnou rychlostí a vy se řítíte až k samotnému cíli, který je bohužel blíž a blíž. 
Proč píšu bohužel? Protože vám je jasné, že s posledním zaklapnutím knihy skončí něco úžasného, něco, co vás bavilo ve volných chvílích. Skončí příběh, jehož hlavní hrdiny jste si zamilovala a víte, že vám bude právě za hlavními hrdiny a jejich životy plnými nebezpečí a akce, neskutečně smutno.

Myslím si, že autorka nemohla tuto sérii opravdu zakončit lépe. Věřte mi, že je pro mě hodně těžké o této sérii napsat něco kloudného, já jsem se do ní prostě a jednoduše zamilovala. Mrzí mě, že nemohu najít ta správná slova a vychválit ji až do nebes, ale jedno vím jistě. Určitě tuto sérii doporučím všem, kteří touží po akci a krvi, která je zjemněná romantikou a láskou, kde nechybí krásní a mladí hoši z mafiánské rodiny.

Rozhodně jsem nečetla naposledy a v budoucnu si velice ráda najdu chvilku, abych se setkala se svými oblíbenými hrdiny. Také doufám, že Catherine Doyle napíše zase nějakou silně návykovou sérii, která vyjde i u nás.


Název: Mafiosa
Série: Krev za krev (3. díl)
Autor: Catherine Doyle
Překlad: Zuzana Ľalíková
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 376







8 komentářů:

  1. Musím se přiznat, že mě osobně téma této knihy nezaujalo. Nějak tu mafiánskou tématiku nemusím. Ale koukám, že ty jsi spokojená byla a to je dobře! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každému sedí něco jiného no :-)
      Mockrát děkuji za komentář, měj se hezky :-)

      Vymazat
  2. Jani naprosto chápu ,že jsi se do této série zamilovala.Já jsem na tom stejně a série Krev za krev bude patřit stejně jako série Bavettovi k sériím ,ke kterým se budu vracet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, že jsi další fanynkou :-) Sérii Bavettovi jsem začala číst, ale přiznám se, že jsem nedošla dál, jak k prvnímu dílu. Jsem hrozná

      Vymazat
  3. Tvé zalíbení naprosto chápu, mě zaujal hne dprvní díl. K dalším jsem se zatím nedostala, ale plánuji to jen co to bude možné :))

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkná recenze :) Četla jsem první díl a docela mě bavil :) Je pravda že mi přišlo trochu směšné, jak hlavní hrdinka vzala v poklidu , že randí s mafiánem, ale celkově to stejně byla příjemná oddechovka :) Chystám se na další díl :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to si myslím, že budeš i nadále spokojená. Tato série má totiž, co se čtivosti týče, vzestupnou tendenci :-)

      Vymazat