Půlroční ohlédnutí



Krásné odpoledne, milí čtenáři,

je to již pořádnou řádku měsíců, co jsem naposledy psala nějaké měsíční shrnutí. V podstatě posledním shrnutím bylo to prosincové, kde jsem zároveň zhodnotila celý svůj čtecí rok.

Jelikož vím, že spousta z vás má tyto články ráda, tak jsem se rozhodla, že sepíšu nějaké shrnutí za prvních šest měsíců roku 2018. Nebudu tedy úplně pečlivá, spíše si to spolu projedeme "letem, světem," abyste zde nemuseli dlouho sedět.

Tento rok mám zatím nejslabší na přečtené knihy, od začátku své "blogové" kariéry. I když leden byl, co se počtu přečtených knih týče, nadprůměrný, ostatní měsíce za moc nestály a to hlavně díky našemu novému psímu kamarádovi.

V poslední době jsem však opět začala více číst, takže se pomalu snažím doplňovat recenze na již přečtené knihy. Můžete tak v nejbližších dnech očekávat recenzi na Cinder & Ellu nebo třeba Falešný román či Slunečnice.

Teď se tedy podíváme na přečtené knihy v prvním pololetí. Připravila jsem si pro vás graf, aby měl tento článek alespoň nějakou kulturu a byl přehledný.



Jak je vidět, nejlepší pro mě byl leden, kdy jsem zvládla přečíst 12 knih. Tento rekord se mi podařil hlavně díly čtrnáctidenní hospitalizaci, takže času na čtení bylo opravdu více než dost.
Svých průměrných sedm knih jsem zvládla přečíst pouze v dubnu. Nyní se opět ke čtení vracím, nutno podotknout, že do konce měsíce bych ráda ještě alespoň dvě knihy zvládla přečíst, tak uvidíme.

Kdybyste se chtěli podívat, jaké knihy jsem přečetla konkrétně, tak se můžete mrknout na seznam, který najdete zde.

Myslím si, že zatím mám štěstí na přečtené knihy, nějaké výraznější zklamání jsem tento rok ještě nedržela v rukách a pevně doufám, že tento stav vydrží i do konce roku.
Co se týče knižní výzvy, tak zde jsem, oproti minulému roku, ve skluzu. Nicméně jelikož mám výzvu jen jako celkové oživení, tak rozhodně nepanikařím. Co přečtu, to přečtu, čtení totiž vnímám jako radost a ne povinnost :-)


A pokud vás zajímá něco z mého osobního života, tak jak jsem již říkala, máme doma nového člena rodiny. Ke stávající psí dámě jsme si pořídili štěně, které s námi žije již druhý měsíc. Začátky byly opravdu těžké, ale konečně jsme se všichni sžili a dokonce i Kessinka vzala nového člena na milost. Ani netušíte, jak velký kámen mi spadl ze srdce, zvlášť po těch těžkých začátcích.


S bráškou, náš je ten vlevo :-)

Osm týdnů
Asistence při psaní tohoto článku :-)

Tak vážení čtenáři, děkuji Vám za přečtení tohoto článku a také za vaši přízeň. Jste opravdu úžasní a vaše vzkazy a komentáře mi dělají nesmírnou radost.

Mějte se krásně a užívejte krásných dnů
Pinky 


8 komentářů:

  1. My jsme si pejska pořídili před necelými dvěma lety a také poklesl počet přečtených knih a hlavně úplně stranou šly pastelky a omalovánky. Ale věřím, že se k nim jednou vrátím, aspoň třeba v zimě. Nicméně jsem ještě pomalejší čtenář než ty, čtu jedenadvacátou knížku teprve. Takže letošek je i u mě hodně slabý. Stále jsem neodbourala prokrastinaci u ntb, a o tom to taky je. :) Tak ať se vám s novým pejsánkem krásně žije, jsou to miláčci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás už se naštěstí věci dávají zase do normálu. Největším problémem bylo oba pejsky hlídat, jelikož Kessi na "malého" vrčela a celkově k němu byla spíše nepřátelská a navíc se ho bála, no...
      Teď už je to lepší, pomalu ale jistě se z nich stávají parťáci :-)

      Vám taky hodně radostí s pesanem :-)

      Vymazat
  2. Takže tímto článkem hlásáš "Jsem zpět a v plné síle"? Super, paráda, tak to se budu těšit na tvé přečetné knížky a recenze (a nejen na ně) :-) A pejsek krásný, takový ňuňánek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, jsem zpět!! :-)) Snad se tedy bude dařit podle plánu :-)
      A mockrát děkuji, vyřídím ňuňánkovi, že je k zulíbaní :-D

      Vymazat
  3. I tak je to pořád pěkné čtecí skore :) A pejsek je naprosto dokonalý malý fešák :) U mě je to taky letos slabší, příprava na státnice se čtením nešla moc dohromady :) Ale snad se vše dožene ted v létě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju, taky doufám, že trochu načtu přes léto, jak přítel bude jezdit na kolo :-)
      Jinak pesanovi vyřídím, je to teď takový "lamač dívčích srdcí" :-))

      Vymazat