RECENZE: Liška Šiška ve školce | Iva Gecková

Napadlo vás někdy, co asi ve školce dělají hračky, když děti odejdou domů? 


Znáte malou Adélku, která tak ráda chodí do školky a pomáhá paní učitelce uklízet hračky?
Adélka má svou oblíbenou plyšovou hračku lišku Šišku a tu si občas bere do školky s sebou. Jednoho dne ji ale ve školce zapomene.

Co bude s liškou Šiškou? Jak se ve školce zabaví, bude mít co jíst a nebude jí tam smutno? A co vůbec dělají hračky ve školce, když jsou kluci a holky doma?

Všechno se dozvíte, když si přečtete milou pohádku o tom, co se děje ve školce, když děti odejdou.


Nakladatelství Bambook nedávno vydalo první z knih s liškou Šiškou. Pojďme se spolu podívat, jak se jí bude líbit ve školce plné hraček. Věřím, že vás zaujme už na první pohled.

Obálka je veselá už na první pohled a jistě zaujme nejedno dítko "školkou povinné". 

Uvnitř se ukrývá celkem sedm kapitol, přičemž každá z nich má svůj vlastní název. Kapitoly nejsou nijak dlouhé a proto se může stát, že se svou ratolestí přečtete knihu, takříkajíc, na jeden zátah.

Copak se asi děje s hračkami ve školce poté, co obejdou poslední děti a paní učitelka zamkne dveře?  Přesně to se dozví liška Šiška. Tu totiž její Adélka zapomněla ve školce a bohužel bude muset počkat až do druhého dne, než se spolu zase shledají.

Adélka má strach, že se po ní bude Šišce stýskat, ale opak je pravdou. Šišku by totiž ani nenapadlo, že se stane součástí něčeho tak velkolepého, jako bude oslava narozenin malého ledního medvěda. Veškeré hračky pro něj totiž chystají odpoledne plné zábavy, vždyť narozeniny jsou jen jednou do roka.

Ilustrace Báry Buchalové jsou jedním slovem úžasné. Jsou hravé, plné veselých barev a zajisté potěší oko nejen malého, ale také velkého čtenáře. Hlavním plusem je také fakt, že žádná ze stran nezůstává pouze bílá. Barvy jsou opravdu na každé stránce odshora až dolů.

Také příběh samotný je moc hezky napsaný. Ukazuje dětem, že není třeba plakat, když si svou oblíbenou hračku zapomenou třeba ve školce. Určitě si tento pobyt mimo vyhřátou postýlku svého kamaráda užije stejně, jako liška Šiška. 

Příběh o lišce Šišce si děti jistě zamilují od první stránky. Osobně bych knihu doporučila pro děti školkového věku, kolem čtyř let, ale věřím, že dokáže zaujmout i malé tříleťáky. 

A co vaše děti? Zajímalo by je, co dělají hračky, když jsou ve školce samy? Tak v tom případě je Liška Šiška ideální knížkou právě pro ně. Jistě se dozví spoustu zajímavých věcí, o kterých dodnes vůbec netušily.


Za zaslání recenzního výtisku mnohokrát děkuji nakladatelství Bambook,
knihu Liška Šiška ve školce si můžete zakoupit na stránkách nakladatelského domu Grada.




Název: Liška Šiška ve školce
Série: Liška Šiška (1. díl)
Autor: Iva Gecková
Ilustrace: Bára Buchalová
Nakladatelství: Grada
Edice: Bambook
Počet stran: 64
Rok vydání: 2020
Vydání první


4 komentáře:

  1. To je tak krásna kniha! 😍 Keby som mala doma nejakého drobca, tak si s ním túto krásku ihneď prečítam...musí to byť poklad v knihovničke! 😊

    OdpovědětVymazat
  2. Roztomilé a kouzelné na první pohled.:) Je mi jasné, že pro malé čtenáře bude kniha naprosto dokonalá. Mít ve svém okolí „cílovou skupinou", hned knihu sháním...

    OdpovědětVymazat