Manžel na objednávku

- Catherine McKenzieová



Hlavní hrdinka Anna Blytheová by si na svůj život nemusela stěžovat. Má skvělou práci v redakci časopisu, pro svou knižní prvotinu sehnala nakladatele a má úžasnou nejlepší kamarádku.  Jejím problémem ale je, že má na muže opravdu smůlu. Když zjistí, že je jí její partner Stuart nevěrný, tak si sbalí své věci, a odstěhuje se do nového bytu.

 Brzy poté, co se v novém bytě zabydlí najde na ulici vizitku společnosti Blythe & Company, která ji zaujala především shodou jména, navíc se domnívá, že se jedná o seznamku. Díky shodě jmen a taky ze zvědavosti si ji Anna schová.


 Když jí po čase nejlepší kamarádka oznámí, že se bude vdávat, tak Anna začne žárlit, že je pořád sama a odhodlá se vyzkoušet služeb agentury, kterou před časem našla. Po příchodu na místo ji ale čeká pořádný šok - ona tajemná agentura se totiž nezabývá seznamováním, ale zprostředkováním pořádně drahých sňatků. Nejdříve je z toho Anna v šoku, ale pak souhlasí. Podaří se jí projít složitými testy, projde psychologickou přípravkou a vydává se do luxusního apartmánu v mexickém letovisku poznat svého budoucího manžela - Jacka.



Mám pocit, že mi to celkem sluší, ale jsem tak nervózní, že bych za to ruku do ohně nedala. A kromě toho - jak má člověk vlastně vypadat při prvním setkání se svým dohozeným nastávajícím ? 

Sexy ? Cudně ? Příčetně ? 


I když kniha slibuje, že tady máme novou Bridget Jones(ovou), já jsem z příběhu ten pocit neměla. Anna rozhodně není ztřeštěná jako Bridget - spíš naopak. Je to celkem obyčejná ženská, která bohužel neměla štěstí na správného partnera a ze samoty je jí smutno. Přála by si potkat lásku na dýl než jen pár měsíců. Jejím snem je princ na bílém koni. Prostě fajn chlap, který ji nenechá ve štychu a bude ji mít rád stejně, jako ona jeho. A tak se mu vydává naproti, byť netradičním způsobem.


Začátek byl teda strašný, při čtení jsem si říkala "Proboha, co sis to zas koupila..." , ale asi kolem 30. stránky mě to začalo neskutečně bavit. Příběh se četl naprosto sám, téměř se mi od čtení nechtělo odcházet. Hlavní hrdiny jsem si oblíbila, a u čtení jsem se bláznivě usmívala.

Knihu jsem přečetla za jedno odpoledne. 

Jediné, co bych knize vytkla, bylo počeštění jména hlavní hrdinky, aby Annu oslovovali Aničko, to ne, absolutně mi to tam nesedělo.


Celkově jsem měla z knihy dobrý pocit a knihu bych s klidným srdcem mohla doporučit.



Název : Manžel na objednávku

Autor : Catherine McKenzieová
Nakladatelství : Fortuna Litera
Počet stran : 344





2 komentáře:

  1. Teda, to vypadá celkem dobře. Asi budu muset jít mrknout do LK :D
    Kateřina
    trojtecka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat