Rozbalovačka č. 13

Hezký den všem čtenářům,
dnes máme první den roku 2017 a já Vám všem přeji všechno jen to nejlepší do Nového roku, aby byl lepší, než ten minulý a dobrou ruku při výběru knih :-)

Dnes tady mám první rozbalovačku tohoto roku. Balíček mi přišel už předevčírem, ale neměla jsem moc času sepsat tento článek, tak jsem si jej jen vyfotila do zásoby.
Původně jsem knihy měla dostat k Ježíšku, ale bohužel se nepoštěstilo a i když sestra dělala objednávku už začátkem listopadu, aby vše stihlo dorazit včas, tak se tak nestalo a já jsem si proto knihy objednala po Vánocích sama a jinde. 

Celkem mi tedy dorazilo šest knih. 
Pět z nich patří do série, která je velice známá a já jsem na ni slyšela jen samou chválu. Nyní je už delší dobu ve výprodeji za úžasný peníz. Vydalo ji nakladatelství Moba a já jsem na ni strašně zvědavá.

Druhá kniha je prvním dílem ze série, který nebyl delší dobu k sehnání. Jedná se o fantasy, které sice nečtu, ale na tuto sérii se strašně těším. K Vánocům jsem dostala od kamarádky druhý díl a teď v lednu se chystám zakoupit zbylé dva díly. Vydalo ji nakladatelství Egmont a to v brožovaných vazbách.
Tato série má taky spousty pozitivních ohlasů a já doufám, že se k ní dostanu co nejdříve. 

Už tušíte o jaké knihy se jedná ? No, nebudu to déle zdržovat a půjdeme se na to spolu podívat...


...Balíček byl opět perfektně zabalený...



...Jako první se uvnitř ukrývala pentalogie 
"Květy z půdy"...



... a první díl ze série Měsíčních kronik a to "Cinder"...



Anotace
Po smrti otce zůstávají sourozenci Christopher, Cathy a dvojčata Cory a Carrie se svou matkou sami. Ta ovšem nemá peníze a tak se rozhodne pro riskantní návrat k velmi bohatým rodičům, kteří ji ale vydědili. Děti zavře do podkrovního pokoje a s pomocí své zlé matky jim nosí potřebné věci k přežití. Dětem vlastně nic neschází, kromě čerstvého vzduchu, živých květin a pocitu volnosti. Na půdě, kam je přístup jen z onoho pokoje si vybudují papírovou "zahradu" kde si můžou pětiletá dvojčata hrát. Postihne je ale nejedno úskalí, největším problémem začíná být dospívání Christophera a Cathy, kteří se do sebe bezhlavě zamilují... 

Anotace
Rušné ulice Nového Pekingu se hemží lidmi a androidy. Populaci devastuje smrtící nákaza. Z vesmíru tomu přihlížejí krutí měsíční lidé, kteří čekají na správný okamžik. Nikdo netuší, že osud Země spočívá v rukou jediné dívky...

Šestnáctiletou Cinder považuje většina lidské společnosti za nepovedenou hříčku techniky a její macecha za neúnosné břemeno. Být kyborg ale má i své výhody – mozkové rozhraní poskytuje Cinder nevšední schopnost opravovat věci (roboty, vznášedla, své vlastní nefungující součástky), díky čemuž se stane nejvyhlášenější mechaničkou v Novém Pekingu. Právě tato pověst přivede k jejímu stánku prince Kaie, který potřebuje před výročním bálem opravit porouchaného androida. Princ opravu v legraci nazve otázkou národní bezpečnosti, ale Cinder má podezření, že věc je mnohem vážnější, než jí je princ ochoten prozradit.
Cinder touží udělat na prince co nejlepší dojem, ale se všemi plány je konec, když se její mladší nevlastní sestra a jediná lidská přítelkyně nakazí smrtelným morem, který sužuje Zemi už celé desetiletí. Macecha obviní z dceřiny nemoci Cinder a nabídne její tělo pro výzkum moru, což je „pocta“, kterou dosud nikdo nepřežil.
Ale netrvá dlouho a vědci zjistí, že jejich nové pokusné morče je zvláštní. Chirurgové, kteří proměnili Cinder v kyborga, něco skrývali. Něco cenného.
Něco, kvůli čemu jsou někteří lidé ochotní zabíjet…



Na knihy se nesmírně těším a sama jsem zvědavá, jak se mi budou líbit. Doufám tedy, že budu stejně nadšená, jako čtenáři, kteří tyto knihy tolik opěvovali :-)

A co vy a tyto knihy ? Četli jste je ? A jak se Vám líbily ? Nebo Vás taky lákají a teprve se je chystáte číst ?
Určitě mi napište do komentářů, ráda si přečtu Váš názor.

Mějte se krásně 
Pinky :-)

14 komentářů:

  1. Mám doma Scarlet a Cinder a určitě si dokoupím zbytek. Slyšela jsem na to jen kladné recenze ,tak jsem moc zvědavá jaké to bude. Ještě jsem neměla čas si je přečíst. Co se týká Květů z půdy ,tak ty si zatím kupovat nebudu nemusím takhle dlouhé rodinné ságy .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem ještě neměla čas se do nich pustit, mám tady ještě nějaké resty, nicméně doufám, že se k nim co nejdříve dostanu :-)

      Vymazat
  2. Skvělý výběr knih :) Já si pořídila zatím první díl Květy z půdy a podle toho jak se mi kniha bude líbit, pořídím si zbytek ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Já si je raději nakoupila najednou, beztak mě bude zajímat, jak to dopadne :-)

      Vymazat
  3. Nechala ses zlakat koukam :-) A Cinder rozhodne doporucuji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přiznávám, že tak trošku ano. Snad nebudu litovat :-)

      Vymazat
  4. Knížky znám jen podle obálek z pultů obchodů, ale nečetla jsem. Momentálně se trochu distancuji (asi k vlastní škodě) od knižních sérií. Ale i tak se najde bezpočet dalších knih, k přečtení :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt, že u sérií nikdy nemáš jistotu, jestli je nakladatelství vůbec vydá kompletní...

      Vymazat
  5. Květům z půdu pořád odolávám. Už už jsem si sérii chtěla pořídit na konci roku, kdy šla cena rapidně dolů, ale nakonec jsem se udržela. Asi nejdřív zkusím knihovnu a uvidím, jestli se mi první díl zalíbí tak moc, abych ho musela mít doma. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já jsem neodolala a za ty peníze jsem si je hned koupila, tak doufám, že nebudu litovat :-)

      Vymazat
  6. O květech z půdy jsem už slyšela, ale nevím, jak by mě to bavilo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no já doufám, že mě bavit budou, když jsem si koupila celou sérii :-D

      Vymazat
  7. Květy z půdy mě také lákají. Ať se knížky líbí :-)

    OdpovědětVymazat