RECENZE: Přírodní léky na bolest | Dr. Yann Rougier & Marie Borrel

Zbavte se bolesti pomocí přírodních léků a cvičení


Bolest je součástí naší každodenní zkušenosti – od mírné bolesti hlavy po zdrcující artritidu.
Tato kniha je novým nepostradatelným průvodcem při ulevování od bolesti přírodní cestou pomocí široké škály metod například dýchání a relaxačních technik, diet, jógy, masáží, bylinných obkladů, balzámů, čajů a zábalů. 

Věděli jste, že ananas umí bojovat se zánětem? A máta může ulevit od bolestí hlavy? Nebo že bolesti kloubů můžete snížit díky masážím určitých bodů na zápěstí?

Kniha obsahuje klíčové poznatky o porozumění bolesti, proč ji cítíme, a k tomu vědecky osvědčené techniky, které vám pomohou se jí zbavit. Tato základní příručka patří do vašeho arzenálu pro boj s celou řadou běžných onemocnění. 


Každého z nás někdy trápí nějaký druh bolesti. Ať už se jedná o bolesti běžnější, jako třeba bolest hlavy, přes zažívání až po artritidu. Kniha Přírodní léky na bolest nás seznámí nejen s bylinami, které od bolestí ulevují, ale také nás naučí bolest pochopit a poradí nám, které potraviny by bylo vhodné zařadit do svého jídelníčku.

Obálka se v tomto případě opravdu povedla. Na první pohled je nejen líbivá, ale báječně sedí k danému tématu a donutí čtenáře, si knihu blíže prohlédnout a prozkoumat.

Uvnitř je kniha rozdělena do deseti tematických okruhů: 
  • Jak se bolest přenáší
  • Jídlem proti bolesti
  • Hluboké dýchání a celkové uvolnění těla
  • Praktické rady při běžných zdravotních potížích
  • Bolest kloubů
  • Revmatické bolesti
  • Bolest způsobená úrazy a nehodami
  • Kardiovaskulární bolest
  • Ženské bolesti
  • Zažívací potíže
Každý z okruhů je přehledně rozpracován a přináší cenné rady, které nejsou pouze babskými radami, ale jedná se o vědecky dokázané poznatky. Kniha si však nehraje na to, že příroda je všemocná a nezavrhuje ani klasickou léčbu. 

V případě, že trpíte chronickým onemocněním, tak doporučuje potraviny, byliny a cviky, které mohou vaše chronické bolesti zmírnit, a tím pádem váš zdravotní stav zlepšit. 

Kniha se však nevěnuje pouze chronickým bolestem, ale také všedním bolístkám, které nás mohou běžně potkat.

Věděli jste, že při popáleninách od sluníčka vám můžou výrazně pomoci obklady z medu? Při těžkých nohách to bude nálev z komonice a při aftech vám může pomoci citron.

Všechny tyto cenné rady obsahuje tato útlá knížečka, která by rozhodně ve vaší knihovně neměla chybět. I přes to, že patříte spíše do skupiny lidí, kteří při bolesti raději sáhnou po tabletě a úplně je neužije na vyvařování různých lektvarů a mastí, tak věřím, že právě kniha Přírodní léky na bolest vám poskytne cenné rady, ze kterých si jistě vezmete to své. 

Kniha nenásilným způsobem ukazuje, čím si můžeme dopomoci a to bez tvrdých diet či opatření, což se mi líbí. Zároveň nám představí TOP 10 potravin, které nám pomohou v boji proti bolesti a vysvětlí nám, že důležité je hlavně pH, které je dobré udržovat neutrální, což se daří opravdu jen málokomu.

Za sebe rozhodně doporučuji. Pevně věřím, že si z knihy odnesete spoustu cenných rad a váš život bude díky ní zase o něco bezbolestnější.


Za zaslání recenzního výtisku mnohokrát děkuji nakladatelství Anag
kde si knihu Přírodní léky na bolest můžete zakoupit.





Název: Přírodní léky na bolest
Autor: Dr. Yann Rougier & Marie Borrel
Nakladatelství: Anag
Počet stran: 127
Rok vydání: 2019
Vydání první


Žádné komentáře:

Okomentovat