Lásko, kde jsi ?

- Nick Spalding



Jamie Newman je poradce pro styk s veřejností a reklamní textař na volné noze, který v současnosti pracuje pro místní noviny na změně jejich podoby. Zároveň si vede blog, kde se se svými čtenáři rád dělí především o humorné postřehy ze svého života, hlavně z období svého randění, kde doopravdy nemá o trapasy nouzi.


Jamie je už dva roky bez stálé přítelkyně a jeho přátelé a známí se rozhodli, že mu musí nějakou slečnu najít. A tak jsme svědky jeho randění s poněkud svéráznou Isobel, která se s ničím moc nepáře nebo Annikou, nádherou blondýnou ze které je Jamie tak vedle, že další trapas na sebe nenechá dlouho čekat.

... Jsem si vědom toho, že Annika i servírka zírají, jak si přimhouřenýma očima prohlížím tabuli a snažím se rozhodnout, jakou kávu si dát. Celý zoufalý se rozhodnu smíchat jich několik dohromady. "Latte a... a... moka kapučíno bez cukru s limetkou, mátou a vanilkou, prosím."
Servírka na mě civí, jako bych se jí právě vysral do ruky.
 "Co ?"

Po nezdařilých schůzkách se odhodlá k dalšímu kroku a to k rychlému randění, ke kterému se nechal přemluvit od své sestry. Pod falešným jménem Glen Artichoke krouží od stolu ke stolu a modlí se, aby jeho nynější utrpení co nejdříve skončilo. Když dostal o pauze chuť na cigaretu a šel si zapálit potají na záchody, tak netušil, že svým počínáním spustí požární hlásič a následnou evakuaci celé společnosti.

Laura McIntyreová je majitelkou obchodu s čokoládou a své trable s muži si zapisuje do deníku, jako dopisy adresované své zesnulé matce. Bohužel ji před nedávnem opustil milovaný přítel Mike, kterého Laura považovala za toho pravého a tak se zařekla, že už na chlapy kašle.
Jelikož Lauře táhne na třicet a je stále sama tak se Lauřin kamarád Tim rozhodl, že jí se sháněním toho pravého trochu pomůže. Tak se Laura vydává na rande naslepo se záhadným Brianem - nadrženým realitním makléřem.
Následují další schůzky s dalšími muži. Za zmínku určitě stojí i další neznámý, Graham,  který na rande dorazí v cyklistickém dresu, který nadevše miluje své kolo.

... Stephanie mi druhý den volala, aby se zeptala, jak se mi zdařilo rande. Začala jsem své vyprávění popisem toho, co měl Graham na sobě.
"Tyjo, tak to je smůla," prohlásí. "Proto mu všichni říkají Démon rozkroku."

Po spoustě schůzek na sebe Laura s Jamiem narazí, a to doslova, a konečně to vypadá, že by se na ně mohlo usmát štěstí. Jenže další potíže na sebe nenechají dlouho čekat...


Tuto knihu jsem dostala od kamarádky někdy začátkem června a jsem velice ráda, že ji můžu mít ve své knihovně. 
Kniha začíná poznámkou autora, ve které se dovídáme, že je kniha sestavena ze skutečných trapasů, které se staly nejen samotnému autorovi, ale i lidem z jeho okolí.

Samotná kniha je vyprávěna z pohledu Jamieho, který nám ukazuje svůj pohled formou zápisků na blogu, tak z pohledu Laury, která píše dopisy své zesnulé matce. Tyto zápisky se střídají a jsou vždy označeny, takže se čtenář ve vypravěči určitě neztratí.

Kniha je plná humoru, inteligentních dialogů a sem tam nějakých sprostých slov - a ruku na srdce, kdo by nějaké to sprosté slovo v daných situacích nepoužil ? 
Autor báječně vystihl situace, které mohou nastat při hledání toho pravého partnera. I když se přiznám, že jsem mu v některých chvílích moc nevěřila Lauru, která byla spíše více jako muž než jako žena.

Knihu určitě nedoporučuji číst někde na veřejnosti, nebo vedle spícího partnera / jako já :-) /, protože jsem při čtení doslova brečela smíchy a říkám si, že situace, ve kterých se hlavní hrdinové ocitli, doopravdy musel napsat sám život.

Kniha je báječným společníkem na zlepšení špatné nálady a čte se naprosto sama. Já jsem ji měla přečtenou během jednoho odpoledne a díky svým záchvatům smíchu jsem si prodloužila život o pěkných pár let.

Pokud jste puritáni a chtěli byste si knihu přečíst, tak Vám ji moc nedoporučuji, všem ostatním, kteří se nebojí peprnějších výrazů a sexu můžu říct jediné : "Směle do toho !"

Recenze na druhý díl - Láska na třetí  zde.


Název : Lásko, kde jsi ?  - série Láska a život (1. díl)
Autor : Nick Spalding
Nakladatelství : Fortuna Libri, v edici Fortuna Litera
Počet stran : 288




A co vy ? Četli jste tuto knihu ? Líbila se Vám ? 
Nebo máte v plánu si ji přečíst ? 
Neváhejte a o svůj názor se podělte v komentářích :-)

4 komentáře:

  1. Obě knihy už jsou v mé knihovně a chystám se na ni, až budu více ve stresu, to pak takové knihy miluju :D
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať se pak líbí :) Určitě stojí za to si na ně počkat.

      Vymazat
  2. I tato kniha na mě čeká. Ještě bych si ráda pořídila druhý díl, dokud v LK mají. Moc knih, kéž by měl den víc hodin :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To znám, taky kolikrát nemám na čtení tolik času, kolik bych chtěla :) Všimla jsem si, že některým tyto knihy přišly nechutné, nicméně já se královsky pobavila a totéž přeju i Tobě :)

      Vymazat