Přírustky č. 30

Krásné páteční odpoledne, milí čtenáři,
dnes tady pro Vás mám slibovaný článek s týdenními přírustky.
Venkovní teploty nám připomínají léto ale já jsem se to rozhodla ignorovat a místo čtení na balkóně jsem byla zalezlá doma, pohodlně usazená v křesle a hádejte co jsem dělala :-) Ovšem není všem dnům konec a tak bude jistě mnoho dalších příležitostí jak se alespoň trochu opálit a nebýt bílá jako stěna.


Teď už k těm přírustkům. Z těch mám totiž ohromnou radost, jelikož se mi podařilo doplnit další knihou mou začínající sbírku Kinga, přišly mi nějaké recenzáčky, doplnila jsem svou e-knihovnu a mám kompletní další ze sérií.
Tak se na to jdeme podívat :-)

Jako první mi přišla kniha ze které mám neskutečnou radost, jelikož se mi povedlo ji ukořistit za více než dobrou cenu. Po knize jsem začala pokukovat až poté, co mi kamarádka řekla, že je nedostatková a na databázi v bazaru se pohybuje okolo devíti stovek.
Jedná se o další bichličku z pera Stephena Kinga...





... dorazila mi kniha Pod kopulí, na kterou jsem velice zvědavá :-)...



Anotace
Malé městečko odřízne od okolního světa neproniknutelná bariéra neznámého původu a obyvatelé jsou náhle ponecháni sami sobě. Ovzduší je postupně znečišťováno, zásoby se tenčí, energetické zdroje docházejí, pokusy o proražení bariéry jsou marné. Vláda státu je bez ohledu na veškeré své zdroje bezmocná a může pouze zvenčí přihlížet.
Místní radní s diktátorskými sklony si uvědomí příležitost konečně vyniknout a prokázat svému městečku dobro, samozřejmě podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Začne je řídit pevnou rukou – v této mimořádné situaci přece nemůže nic lepšího udělat, lidé silné vedení jistě ocení! Další reálie příběhu - syn radního s nádorem na mozku, ilegální výrobna drog a jediná slyšitelná radiostanice, vtloukající lidem do hlavy jen boží lásku - to jsou přísady, které působí jako katalyzátor už beztak výbušné situace. Můžeme sledovat postupný rozklad lidského společenství, kde přestávají platit pravidla civilizace. Výsledkem je mistrná studie lidské bezmoci, arogance a násilí.


Jako další jsem si doplnila knihovničku o další e-knihu. Mělo by se jednat o detektivku z justičního prostředí a je jí Advokátova dcera.

Anotace
Odhalovat tajemství patří k jejich práci. Veřejnost je pokládá za bezúhonné. Jejich hlavním zájmem by měla být spravedlnost. Co když to ale není tak úplně pravda? Sean Serrat se vypracoval na úspěšného washingtonského advokáta. Vzorného manžela a otce tří dětí dokonce navrhli do Nejvyššího soudu. Ale vzápětí se ztratila Seanova dcera Abby, talentovaná studentka práv. A brzy nato našli její tělo v knihovně Nejvyššího soudu. Zprvu se zdá, že zločin spáchal Abbyin přítel Malik, avšak Sean má jiné podezření. Podezření, kvůli kterému se bude muset přiznat k dávnému tragickému pochybení. Jenže někdo jiný se naopak snaží svá pochybení pohřbít navždy. I se všemi, kdo by je chtěli vynést na světlo…


Nejlevnější cenu knihy Advokátova dcera najdete na portále Srovname.cz


Další knihou, která mi dorazila byl recenzní výtisk z nakladatelství Omega a jak Míša z Knižního deníčku trefně poznamenala, pokud to nebude pecka, tak sním svoje boty !


... jedná se o knihu Metoda 15/33 a já doufám, že to bude pecka s velkým "P"...


Anotace
Představte si bezmocnou, šestnáctiletou, těhotnou dívku, kterou právě někdo unesl z domova a naložil do špinavého auta.

Jenže: dívka je sociopatka, má IQ na hranici geniality a je to skvělá manipulátorka. Od první chvíle únosu touží po dvou věcech – ochránit své nenarozené dítě a nemilosrdně se únosci pomstít. Promyšleně a s klidnou hlavou kalkuluje a čeká na správný okamžik k útoku.

Tento thriller je o tom, co se stane, když oběť je stejně bezcitná jako únosce. Příběh plný zvratů vede k zamyšlení, kdo je tu vlastně oběť a kdo agresor. 

Fascinující psychologický thriller mladé americké autorky vychází ve 20 zemích a získal několik ocenění, například National Indie Excellence Award (2015) nebo School Library Journal's nejlepší kniha pro dospívající mládež za rok 2015.


Nejlevnější cenu knihy Metoda 15/33 najdete na portále Srovname.cz


Další kniha, kterou Vám tady ukážu mi doplnila jednu postapo sérii a já se do celé série konečně budu moct pustit.


... jedná se o poslední díl ze série Metro...


Anotace
Třetí světová válka smazala lidstvo z tváře Země. Planeta osiřela. Velkoměsta byla obrácena v prach a popel. Železnice rezivějí. Družice se osaměle potácejí na oběžné dráze. Rozhlas na všech vysílacích frekvencích mlčí.
Přežili jen ti, kteří poté, co se rozezněly poplašné sirény, stačili doběhnout ke vchodům do moskevského metra. Tady, v hloubce několika desítek metrů, na stanicích a v tunelech, se lidé snaží přečkat konec světa. Vytvořili si zde svůj mikrokosmos místo původního makrokosmu. Ze všech sil se upínají k životu a odmítají se vzdát. Sní o tom, že se vrátí na povrch – jednou, až pomine radioaktivní záření způsobené svrženými jadernými bombami. A nevzdávají se naděje, že najdou další přeživší…

Metro 2035 završuje příběh Arťoma z první knihy kultovní trilogie. Na tuto knihu miliony čtenářů čekaly řadu let a zahraniční nakladatelé zakoupili práva na překlad dávno předtím, než byl román dokončen.


Nejlevnější cenu knihy Metro 2035 najdete na portále Srovname.cz


Jako poslední mi dorazila e-kniha k recenzi pro Chrudimku. Nelenila jsem a hned jsem ji začala číst, jelikož mě vážně zaujala. Jedná se o knihu Akta x - Nikomu nevěř.

Anotace
Všichni bychom tomu rádi uvěřili... „Pravda je někde tam venku.“ Akta X byla znovu otevřena a výsledkem je série patnácti příběhů z pera různých autorů, v nichž se na scénu vracejí agenti Mulder a Scullyová, aby pokračovali ve svých výpravách do děsivého přítmí, v němž musí čelit tváří v tvář mimozemšťanům, netvorům, intrikám i temným spiknutím. Jednotlivé povídky si v ničem nezadají s příběhy obou protagonistů, které čtenáři znají z televizních sérií i filmů.

Editorem sbírky povídek je Jonathan Maberry, jehož jméno se objevuje v žebříčcích autorů bestsellerů listu New York Times a který je několikanásobným držitelem ceny Brama Stokera. Tento profesionální autor a učitel psaní publikoval více než tisíc článků, dvě hry a řadu románů i knih z oblasti literatury faktu.


Nejlevnější cenu knihy Akta X - Nikomu nevěř najdete na portále Srovname.cz


Tak to by bylo všechno z mých přírustků pro 20. týden roku 2017. Myslím, že jsem se v žádné knize nemusela seknout a mám tady opět samé zajímavé kousky, kterými jsem Vás inspirovala.

A co vy ? Ulovili jste nějaký zajímavý kousek na který mi chcete dát tip ? Neváhejte a napište, budu se na Vaše komentáře těšit :-)

Mějte se krásně a užívejte 
Pinky 

23 komentářů:

  1. Jeeeeee, kde si ukořistila Pod kupolí? Tu chci už fakt dlouho a metodu si chystám taky ukořistit, fakt vypadá na pecku :-) Jinak krásné přírůstky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi hlídej si bazar knih na fb. Poslední dva měsíce tam byla 3x a pokaždé za super peníz :-)

      Vymazat
  2. Metoda mě láká, těším se na recku :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mě teda nepřišlo nikdy, že by bylo Pod kupolí nedostatkové zboží i nás v knihkupectví v Neoluxoru ji zrovna teď nedávno měli, když jsem procházela regály Stephena Kinga. Ale ono je to asi jak kde. Třeba zrovna u nás ji nikdo nechce tak tam stále leží :D
    Každopádně knihu jsem nečetla, ale viděla jsem seriál a ten byl naprosto výborný, věřím, že kniha je určitě ještě lepší :-) Snad se ti tedy bude líbit.
    A budu se těšit na recenzi:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kde presne? Nikde v eshopu nic neni. 😞

      Vymazat
    2. Moc se mi nechce věřit, že by byla normálně dostupná, nicméně neříkám, že to není možné.

      Vymazat
  4. Parádní kousky ;-)
    A botky k večeři nebyly :-D;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a jsem ráda! Asi bych nevěděla jestli jíst syrové nebo tepelně upravené :-D

      Vymazat
  5. Metoda 15/33 by mi měla také přijít, vypadá to vážně na originální příběh :) Ale všechno to jsou parádní přírůstky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, sama se na všechny strašně těším, nicméně mi přijde že poslední dobou čtu fakt pomalu...

      Vymazat
  6. Metodu už mám taky doma, vypadá hodně zajímavě. :) Pod kupolí mě taktéž nalákalo, kamarádka sleduje seriál a moc se jí líbí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu se těšit na recenzi a jsem velice zvědavá kdy se ke Kingovi dostanu :-)

      Vymazat
  7. Tolik kousků co mě zajímá :-) Metoda vypadá dost slibně. A Pod kupolí mě hodně zaujalo, zkoušela jsem i seriál, ale to byla hrůza...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Seriál mám stahnutý, nicméně jsem ještě nekoukala, vždy se snažím první přečíst knihu :-)

      Vymazat
  8. Jeee, kde jsi sehnala tu prvni zalozku? Tu s tou kosti! tu musim mit!
    Kniga - http://blog.knigy.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu jsem dostala v balíčku s výhrou, takže moc neporadím, bohužel...

      Vymazat
  9. Na Metodu se chystám, budu se těšit na recenzi :) A Kinga jsem kdysi taky začala sbírat, ale nějak to nedopadlo. Tak snad bych to mohla napravit :D Užij si knihy ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že na metodu se chystá spousta lidí a doufám, že všichni budou spokojení :-) Jinak s tím Kingem, já jsem začala relativně nedávno, takže jsem na samém začátku, ale je to krásný vidět, jak se to pomalu rozrůstá :-)

      Vymazat
  10. King je klasik a já ho miluji, ale tuhle knihu jsem ještě nečetla. Metodu jsem chtěla také, ale počkám si na recenze :D Jinak Advokátovu dceru si pořídila mamina, tak ji mám druhá v pořadí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo King je prostě PÁN. Mám ráda jeho knihy a poslední rok jsem je začala pomalu pořizovat domů, tak snad ho jednou někdy budu mít kompletního. Zatím mám jen pár kousků.
      Advokátova dcera vypadá dobře, nalákala mě anotací, tak snad za to bude stát :-)

      Vymazat
  11. Jsem zvědavá na Advokátovu dceru a Metodu :) Těším se na recenze :)

    OdpovědětVymazat