Přírůstky č. 45


Krásné páteční odpoledne, milí čtenáři,

tento typ článků už se na blogu neobjevil opravdu dlouho. Nicméně jsem si říkala, že by bylo fajn vám ukázat nové knihy, které mi v poslední době doplnily knihovnu. Třeba mezi nimi naleznete inspiraci i pro vaše čtení.

Celkem bych vám ráda ukázala šest knih, z toho čtyři recenzní výtisky a dvě knihy, kterým jsem neodolala a udělala si radost.
Takže jdeme na to :-)


Jako první vám ukážu knihy z nakladatelství Fortuna Libri, se kterým jsem na konci minulého roku navázala spolupráci. Knihy mě zaujaly už na první pohled svými obálkami, které jsou opravdu více než vydařené. Po prozkoumání anotace jsem si řekla, že by se nemuselo jednat o špatné čtení.

Jako první tady mám Poslední polibek od Adriany Macháčové. Obálka je opravdu kouzelná, nejen díky mé "úchylce" na růžovou barvu, ale hlavně díky tomu, že vypadá jako malovaná. Knihu mám již přečtenou a v nejbližší době plánuji vydat recenzi, vám už nyní můžu říct, že se jedná o opravdovou knižní pecku :-)


Anotace
Román poslední polibek je malou exkurzí do dramatické mnohotvárnosti vztahů muže a ženy. Henrietu nesmírně zranila manželova nevěra. Od života dostala nečekanou pořádnou facku. Najednou je všechno jiné. Henrieta se ale nemíní vzdát muže a k záchraně své rodiny je odhodlaná udělat cokoliv. Nerozvážnost, žárlivost a bolest jí zatemní rozum. Spáchá zločin a s tajemstvím se ve slabé chvíli svěří kamarádce. Aneta je bezradná, neví, co se strašnou informací dělat. Sama má starostí nad hlavu. Stojí před zoufalým rozhodnutím: má se vzbouřit a opustit puntičkářského manžela nebo se jednou provždy smířit s ovzduším v jejich rodině? Zvláštní smrt mladé prodavačky dostane na starost kriminalista Fedor Durnsteiner. Jenže kapitán se místo vyšetřování víc zabývá vlastním zkracovaným vztahem. Je přesvědčený, že jeho bývalá přítelkyně si s ním jen rozmarně pohrávala, dokud nezískala, co si naplánovala. Zdánlivě bezvýchodné situace, vyhrocené konfrontace a neočekávané zvraty ženou hlavní hrdiny k nevypočitatelnému jednání. Najdou východisko z napohled neřešitelných problémů?


Druhou knihou z nakladatelství Fortuna Libri je Zapomenutý klíč ke štěstí od Sophie Jenkinsové. Od knihy očekávám stejně příjemné překvapení, jako u Posledního polibku. 


Anotace
Štěstí si vás občas najde tam, kde byste ho čekali nejméně.

Lana Greenová je osmadvacetiletá spisovatelka, která je tak trochu samotářka a zakládá si na své nezávislosti. Nepotřebuje přátelé, ke štěstí jí úplně stačí knihy. To si alespoň myslí. Nancy Ellis Hallová bývala kdysi uznávanou autorkou knih. Dnes je jí osmdesát, žije sama ve svém domě v severním Londýně a má pocit, že se o sebe dokáže bez problémů postarat. Ve skutečnosti však trpí Alzheimerovou chorobou a moc nad vlastním jednáním jí pomalu protéká mezi prsty. Když se ze dvou na první pohled nesourodých žen stanou jednoho dne spolubydlící, jejich životy se zcela nečekaným způsobem změní. Dokážou jedna druhé pomoci, ačkoliv ani jedna z nich netuší, že pomoc nutně potřebuje?

Sophie Jenkinsová vystudovala tvůrčí psaní na City University v Londýně a prozaickou literaturu na Middlesex University. Žije na severu Londýna a věnuje se psaní, především povídek. Při psaní knihy Zapomenutý klíč ke štěstí vycházela z vlastní zkušenosti se svou matkou, které diagnostikovali stařeckou demenci. Tato zkušenost jí pomohla pochopit to, že štěstí trvá, i když vzpomínky vyblednou.



Jelikož jsem byla docela dlouho nemocná a bylo to opravdu ošklivé, tak jsem si za odměnu koupila Psí domov od W. Bruce Camerona. Jedná se o třetí knihu ze série Psí poslání. Doma mám již obě předchozí knihy, takže tato byla jasnou volbou. Všimla jsem si, že teď kniha nově vychází i s filmovou obálkou, která je opravdu kouzelná.


Anotace
Lucas Ray byl doslova šokován, když z opuštěné budovy vyběhlo štěně a skočilo mu do náruče. A i když Lucas ví, že domů si štěně z mnoha důvodů vzít nesmí… udělá to. Protože Bella je nádherná a upřímná. Snaží se Bellu skrývat, ovšem tento úkol se ukáže nad jeho síly. A tak musí Bellu, která patří k v Detroitu zakázaným pitbulům, dát pryč. Alespoň dočasně, než vymyslí, co dál. Ovšem Bella odmítá čekat. Hnána svou láskou a věrností se vydává na nebezpečnou cestu přes stovky kilometrů, z Colorada až tam, kde cítí svůj domov… Psí domov je srdceryvný příběh pro všechny milovníky psů a zvláště pak pro ty, kteří si zamilovali autorovy předchozí hity – Psí poslání a Psí cestu!


U nakladatelství Leda vyšla novinka s názvem Sok, autora Iana Reida. Kniha slibuje znepokojivý psychologický thriller plný hrůzy. Upřímně jsem velmi zvědavá a těším se, až se do knihy začtu.


Anotace
ŽIJÍ TU VE DVOU UŽ SPOUSTU LET. Nikdo k nim NEJEZDÍ.
Junior a Hen by si na odlehlé kanadské farmě dál idylicky žili v dokonalém odloučení od hektické civilizace. Jednoho večera však manžele vyruší nezvaný host. Mladík z vlivné firmy jim přináší zprávu, že Junior vyhrál losování o účast na vesmírné misi – jenže on se do žádné loterie nepřihlásil! Nad dvojicí se tak začne vznášet atmosféra mučivé nejistoty a permanentního napětí.

Nekoupili si LOS, ale POSLALI JIM VÝHRU. Dokážou UNÉST SVŮJ OSUD? Podezřelý posel se v domě usadí a eviduje vše, co Junior dělá, každou vteřinu jeho života – prý proto, že na dobu pobytu v kosmu agentura vytvoří jeho umělého dvojníka, který bude s Hen žít a starat se o farmu. Junior se postupně proměňuje v soubor elektronických dat a spolu se ženou cítí, že za událostmi se skrývá strašlivá hrozba, jejíž důvod a smysl nechápou…

Chce ŽÍT ZA MĚ! Musel jsem TO UDĚLAT. NEMĚL JSEM NA VYBRANOU...

"Reid mistrovsky vytváří atmosféru hrůzy a udržuje čtenáře v napětí." (Publishers Weekly)

"Zneklidňující a děsivý psychologický thriller plný existenciální hrůzy a nepřetržitého napětí." (Book Riot)
"Napínavý román, který vás pobaví a současně naplní pochybami o základních principech lidství." (BookPage)
Cena Goodreads za nejlepší horor roku 2018 – finále


Další knihou, kterou bych vám ráda představila je novinka autorky píšící pod pseudonymem Anna Beatrix Bártová a jedná se o knihu Prokletí Schwartzovy vily. Když jsem knihu zaznamenala, tak jsem neodolala a musela si ji pořídit. 


Anotace
Svět živých i mrtvých se střetává. Minulost se hlásí na světlo boží a nenechá vás spát!

Mladí manželé Nora a Leonard očekávají rodinu a nemají kde bydlet. Financí nevlastní mnoho, a když se naskytne příležitost zakoupit byt ve staré secesní vile na okraji města, nadšeně po ní skočí. Co na tom, že cena je až podezřele nízká a za nedalekou hřbitovní zdí vykukují kříže a náhrobky. I když si Nora oddechne od všetečné tchyně, skutečný klid v domě nenajde. Je až příliš empatická a citlivá, a jeho minulost je příliš temná. Když se kolem začnou dít prapodivné věci a na chodbách se objevovat cizí lidé ve sto let starých oděvech, pustí se do pátrání. Tajemství, které odhalí, vám vezme dech!


No a poslední knihou nemůže být jiná než nejnovější "Bryndzovka." Včera mi totiž dorazil balíček z nakladatelství Cosmopolis, ve kterém se ukrývala kniha Smrtící tajnosti od Roberta Bryndzy. Jedná se již o šestý díl ze série se svéráznou Erikou Fosterovou. Začíná mě mrzet, že jsem již v polovině a trochu přibržďuju, abych si příběh déle užila. 


Anotace
Jednoho mrazivého rána nalezne po probuzení matka svou dceru v kaluži krve a zmrzlou na malé předzahrádce. Kdo mohl provést takovou věc – zavraždit oběť na prahu jejího vlastního domu, ještě k tomu na Štědrý večer?

Po posledním, velmi bolestném případu se Erika Fosterová cítí zranitelná, ale nakonec se rozhodne, že se ujme i tohoto vyšetřování. Jakmile začne pracovat, objeví zprávu o útocích ve stejné, dosud poklidné čtvrti Londýna. Všechny spojuje jeden detail – oběti byly napadeny černě oblečenou postavou s nasazenou plynovou maskou…


Tak to by bylo z nových knih všechno. Určitě mi napište, jestli jste některou z nich četli nebo vás zaujala a teprve se chystáte. 
A rovnou mi můžete napsat, co zajímavého čtete, inspirace není nikdy dost :-)

Zatím se mějte se krásně!
Pinky 

14 komentářů:

  1. Krásné přírůstky a nádherné fotky! Soka, Prokletí Schwartzovy vily a Smrtící tajnosti mám také (což už jistě víš :D) a jsem zvědavá, jaké budeme mít na tyto knihy názory :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju Marcel, jsi milá ♥ Jinak doufám že se nám budou líbit! :) Všechny tři vypadají víc než slibně :)

      Vymazat
  2. Samé pecky Jani fakt!! 😱😱 Nejvíc mě zaujal Poslední polibek, Sok no a samo Prokletí vily od Sabci 😉😊👍👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žejo, tentokrát fakt šťastná ruka (snad) :) Polední polibek byl skvělý, rozhodně doporučuju, no a zbytek snad taky nezklame :)

      Vymazat
  3. Také mi včera dorazil balíček se Smrtícími tajnostmi. Knihu jsem ještě neotevřela, protože jsem rozečetla jiný recenzák, ale moc se na Eriku těším. Opět jsou hodně kladné reakce, takže doufám, že mě kniha zase nakopne :D Jinak zbytek knih víceméně neznám. Užij si všechny knihy a třeba mě pak svou recenzí na některou nalákáš ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že se máš na co těšit. Já jsem si plánovala, jak si ji budu šetřit a už mám přečteno. Opět skvělá a neskutečně čtivá! :-)
      No a ostatní knihy, bude mi potěšením tě opět na nějakou nalákat ;-)

      Vymazat
  4. Ten Sok ma celkom zaujal vyzera to na dobre citanie. Som zvedava na tvoju recku.. ak bude 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě bude, Ali. Mám v plánu ji číst co nejdříve :-)

      Vymazat
  5. pekna hromadka, krasna, hlavne at jsi spokojena se vsemi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám v to, všechny totiž vypadají více než slibně :-)

      Vymazat
  6. Krásné přírůstky. Na Psí domov se taky chystám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super :-) Já z nich četla jen Psí poslání a to mě opravdu dostalo, na film se však raději dívat nebudu.

      Vymazat