Přírůstky č. 46

Krásný slunečný den, milí čtenáři,

dnes tady pro vás mám článek s novými knihami, které mi doplnily knihovničku. Jak jste si už minule mohli všimnout, tak jsem po sto letech oživila nejen tento typ článků, ale také shrnutí (které mimochodem již chystám :-))

Doufám, že vás opět inspiruji k objevení nějaké zajímavé knihy, nebo že i vy mi dáte tip na nějakou super četbu. U minulých přírůstků jste docela komentovali, takže jsem opravdu ráda, že tento typ článků rádi čtete.

Dneska bych vám ráda ukázala celkem šest knih. Pět z nich jsou recenzními výtisky a jedna mnou koupená. Některé knihy mám již přečtené, jednu dokonce zrecenzovanou. No, nebudeme to dlouho zdržovat a půjdeme rovnou na věc :-)


Jako první bych vám ráda ukázala knihu Duch z domu Ashburnů z pera Darcy Coates. Knihu mám jako recenzní výtisk od Megaknih a strašně jsem se na ni těšila. Bohužel jsem měla asi opravdu vysoké očekávání a zde pak přichází velké zklamání. 
Recenzi si můžete přečíst zde.


Anotace
O tomto domě se šířily podivné zvěsti bezmála sto let. Jeho majitelka, Edith, odmítala nechat kohokoli vstoupit dovnitř a nedaleké městečko navštěvovala jen málokdy. Po její smrti zdědila dům její jediná příbuzná, Adrienne. Vše co má, je jeden kufr, dvacet dolarů a milovaný kocour. Dům je pro ni příležitost, jak začít nový život, kterou si nemůže dovolit odmítnout.

Ačkoli na duchy nevěří, při zkoumání svého nového domova naráží na věci, které v ní vyvolávají neklid. Do tapet na zdech jsou vyryty podivné nápisy, v lese nedaleko domu je ukryt starý hrob a tajuplné portréty v chodbě v prvním patře jakoby sledovaly každý její pohyb.
Jak odhaluje další a další tajemství domu, začíná věřit, že pověsti, které se o něm vyprávějí, mají možná pravdivější jádro, než předpokládala. Budova má chmurnou a děsivou minulost. Adrienne postupně zjišťuje, že o její život usiluje něco hluboce nepřirozeného a děsivě odporného.


Pekárna v Brooklynu Julie Caplinové je knihou, na kterou jsem se neskutečně těšila. Nedávno jsem četla Kavárnu v Kodani a byla jsem opravdu nadšená, zároveň mi bylo jasné, že si budu chtít přečíst všechny knihy z této série.
Recenzi na Kavárnu v Kodani si můžete přečíst zde.


Anotace
Romantický a vtipný příběh o cestě do Brooklynu, lahodných dortících, lásce i přátelství. Vydejte se na výlet do města, které nikdy nespí, a nechte se okouzlit!

Sophie doufá, že ji její přítel James už brzy požádá o ruku. Jenomže všechno dopadne jinak a Sophie se rozhodne přijmout stáž v americkém časopise. Odjezd do New Yorku je pro ni spíš útěk než životní příležitost. Naplno se vrhne do práce a nemyslí na nic jiného. A už vůbec ne na lásku.

Ubytuje se nad maličkou pekárnou sympatické Belly, která peče ty nejúžasnější dortíky v celém Brooklynu. Spřátelí se a Sophie začne volný čas trávit v její pekárně a pomáhá jí s pečením sladkostí i svatebních dortů. Jenže Bella má bratrance Todda, obletovaného, šarmantního a naprosto neodolatelného. Má jen jednu chybu – odmítá jakýkoliv vážný vztah. Jenže ten nehledá ani Sophie, takže jejich přátelství zdánlivě nestojí nic v cestě…

Další romantický příběh od Julie Caplinové, autorky oblíbené Kavárny v Kodani, vás tentokrát vezme na výlet do životem kypícího New Yorku a přesvědčí vás, že z útěku se může vyklubat dobrodružství a že lásku někdy najdeme, až když ji hledat přestaneme.


A na nebi čekají hvězdy je knihou z pera autorky Lori Nelson Spielmanové, která má na svědomí například úspěšný Seznam tajných přání. Díky hodnocení, jaké autorka má, a také díky lákavé anotaci jsem knize neodolala. Myslím, že se bude jednat o velmi emotivní román.


Anotace
Erika, úspěšná realitní makléřka z New Yorku, má všechno – skvělou kariéru a dvě krásné dospívající dcery. Jenže jedna z nich, Kristen, zemře při vlakové nehodě. Kromě smutku nad ztrátou dcery se trápí také výčitkami. Ten den měla obě dcery vézt do školy ona, jenže dala přednost kariéře. Annie, druhá Eričina dcera, má svoje vlastní výčitky. Neměla nechat Krissie ten den odjet. Objeví se však jiskřička naděje. Co když došlo při identifikaci k záměně a Kristen je stále naživu? Její nezvyklé chování v den, kdy zemřela, i tajemné vzkazy, které Erika začne dostávat, tomu nasvědčují.

Propast mezi Erikou a Annie se rozšiřuje, a tak zatímco Erika začíná pátrat na odlehlém ostrově Mackinac, kde sama vyrostla, odjíždí Annie do Paříže, protože věří, že Kristen se skrývá právě tam. Ale je Krissie opravdu to jediné, co je dokáže znovu sblížit?


No a jelikož asi stárnu, protože poslední dobou jedu spíše na románové vlně, tak jsem neodolala ani Obchodníkovi s hudbou od Rachel Joyceové. Myslím, že by se mohlo jednat o čtení, které krásně pohladí na duši. Rozhodně se na něj těším a jsem zvědavá, jak si příběh užiju. 


Anotace
Frank si pronajme krámek v zapadlé anglické uličce a začne v něm prodávat to, co je mu nejbližší – desky s hudbou. Nahrávky všech žánrů, délek i kvality zaplní prázdný obchod. Pro každého, kdo vejde dovnitř, vybere Frank tu pravou desku. Nezáleží na vkusu, náladě nebo věku, každému vybere to, co právě potřebuje. Žádná magie. Stačí jen naslouchat.

Život poklidně plyne na vlně hudby a každodenního života spolu s ostatními obyvateli této uličky. Ale ačkoliv má Frank dar empatie a citu pro to, co potřebují ostatní, on sám zůstává starým mládencem.

Jednoho dne omdlí před obchodem dívka. Frank a jeho přátelé se jí ujmou, ale jakmile se jí udělá lépe, zmizí. Všichni se ptají: "Kdo je ta dívka:" "Proč má zelený plášť?" "Je to doktorka?" "A co ten její německý přízvuk?" Ale Frank neslyší... zamiloval se. Dívka se vrací a pomalu mezi nimi vzniká...láska? Má šanci na úspěch? 


Tiché zlo od Emmy Viskicové je prvním dílem z nové detektivní série, jehož ústřední postavou je neslyšící muž. Super nápad, a něco neokoukaného, co myslíte? :-)
Osobně už mám knihu přečtenou a pomalu na ni chystám recenzi, svůj názor si však zatím nechám pro sebe.


Anotace
Caleb Zelic pronásleduje vraha svého nejlepšího přítele. Nikdy nezapomene žádnou tvář. A to mu může zachránit život.
Calebův přítel z dětství a obchodní partner Gary byl brutálně zavražděn. Zlámali mu prsty, prořízli krk. Navíc policie podezírá Caleba, že on je vrah. Cítí se vinen za Garyho smrt, touží po pomstě a chce dokázat svou nevinu, pustí se tedy do pátrání na vlastní pěst. Caleb a jeho přítelkyně Frankie, bývalá policistka, se vydají po jediné stopě, kterou mají – jméno Scott. Nikdo neví, kdo je Scott. Ale Scott je vždy napřed.
Jenomže Caleb je hluchý. V tichu, které ho obklopuje, se naučil porozumět lidem skrze signály skrývající se za každým úsměvem, grimasou, dotykem. Jenomže neslyšená a špatně odezíraná slova mohou způsobit problémy… 


A poslední knihou, kterou bych vám ráda ukázala je Řbitov zviřátek z pera Stephena Kinga. Kniha teď vyšla s novou, filmovou obálkou a já jsem prostě nemohla odolat. Řbitov je jedna z mých nejoblíbenějších knih a zároveň první "kingovkou" kterou jsem kdy četla. 

Od doby, kdy jsem ji přečetla poprvé již uplynulo dlouhých patnáct let a pořád se k ní ráda vracím. Doma mám již brožované vydání, které jsem dostala od sestry před lety k narozeninám a jsem ráda, že jsem mu mohla pořídit tohoto "brášku" v novém kabátku :-)


Anotace
Rodina Creedových se usadí ve starém domě v půvabném prostředí venkova státu Maine. Otec lékař, krásná žena, rozkošné děti. Zdálo by se, že nic nemůže překazit jejich štěstí... Avšak objevuje se Cosi, co mrazí krev v žilách, Cosi strašnějšího než sama smrt. Cosi nesrovnatelně příšernějšího a silnějšího...


Tak to by bylo z nových knih všechno. Určitě mi napište, jestli jste některou z nich četli nebo vás zaujala a teprve se chystáte. 
A rovnou mi můžete napsat, co zajímavého čtete, inspirace není nikdy dost :-)

Zatím se mějte se krásně!
Pinky 

19 komentářů:

  1. Krása Jani. :-) Ten Řbitov si musím taky pořídit, když jí tak chválíš. :-) Já viděla kdysi to staré zpracování filmu akurát, tak jsem zvědavá. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řbitov fakt doporučuju, možná, že se u něj budeš i trošku bát :-) Staré zpracování jsem taky kdysi dávno viděla, ale přiznám se, že už si ho nepamatuju :-)

      Vymazat
  2. Na recenzi na tiché zlo se těším, zají mě další názory!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejpozději příští týden by mohla být recenze na světě :-)

      Vymazat
  3. Super knížky, díky za tipy!

    OdpovědětVymazat
  4. Čím dám víc mě láká Řbitov zvířátek, i když to vůbec není žánr, který běžně čtu. Jsem zvědavá, jestli se k němu nakonec odhodlám :)

    OdpovědětVymazat
  5. Hmmm ... Tak tentokrát bych klidně brala všechny. Některé mám, některé čekám a Rbitov zvířátek jsem četla. 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, snad si všechny knihy náležitě užiješ :-) Budu se těšit na názory! :-)

      Vymazat
  6. Krásné kousky, hlavně to nové vydání Řbitova. Ségra si ho taky koupila, když jsem jí na něj upozornila :-) Několik knížek máme společných, tak budu zvědavá, jestli se naše názory budou různit nebo ne :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi se právě ta obálka taky moc líbila, i když ty masky nesouvisí s dějem v knize. Ale prostě jsem se do ní na první pohled zamilovala :-D
      Tak snad budeme s knihami obě spokojené :-)

      Vymazat
  7. Pekárnu už mám přečtenou a paráda. Jen se musím odhodlat k napsání recenze :D Tiché zlo mě nadchlo, těším se na další díl a na tvou recenzi jsem zvědavá :) A na nebi čekají hvězdy chci otevřít ještě dnes. Mám na ni velké očekávání, tak snad nás nezklame ;) Řbitov zvířátek má parádní obálku. Ta se bude krásně vyjímat v knihovně. Užij si všechny knihy ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se na Pekárnu teprve chystám, ale strašně se na ni po Kavárně těším, tak snad mě nezklame :-)
      Řbitovu to v knihovně náramně sluší, děkuju :-)

      Vymazat
  8. Pěkné kousky, až na Kinga, tomu jsem nepřišla na chuť :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem měla na jeho knihy zatím štěstí, jediná, se kterou se peru je "TO" tam jsem nebyla schopná se prokousat přes začátek :-(

      Vymazat
  9. Skoro samé "cosmopolistky" :-)
    Já mám za sebou knihu Obchodík s hudbou, která se mi vcelku líbila. Dnes vyšla i recenze.
    A pak na mě čeká kniha A na nebi čekají hvězdy. Tak snad nás nezklame. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, no :-D Jsou tady obsaženy víc než dost :-) Obchodník s hudbou zatím leží v knihovně, ale "hvězdy" právě čtu a je skvělá, moc se mi líbí, tak doufám, že budeš taky spokojená :-)

      Vymazat
  10. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat