Měsíční shrnutí - leden


Krásné pondělní odpoledne, milí čtenáři,

vítám vás u článku, který jsem nepsala více než půl roku, a tím je měsíční shrnutí. Myslím si, že neuškodí menší rekapitulace toho, jak se mi v lednu vedlo, co se přihodilo nového a kolik knih jsem zvládla přečíst.

V lednu jsem přečetla celkem osm knih a to:
  1.  Tiché lži - Sarah Pinborough
  2.  Kavárna v Kodani - Julie Caplin
  3.  Stíny nad zálivem - Lucy Clarkeová
  4.  Zkrátka se zamilujte - Ali Bergová, Michelle Kalusová
  5.  Není úniku - Taylor Adams
  6.  Nechtěné - Emily Gunnisová
  7.  Devět nocí - Zuzana Strachotová
  8.  Mlhy Serengeti - Leylah Attar

Tiché lži - Sarah Pinborough
Celkově se jedná o více než povedený psychologický thriller, který je snad povinností pro všechny milovníky tohoto žánru. 
Co se týče srovnání s autorčinou předchozí knihou, tak zde by to bylo asi stejné jako srovnávat hovězí maso s mrkví. Absolutně nesrovnatelné, každé úplně jiné. Přesto jsou Tiché lži v něčem stejné, jedná se o autorčino vyprávění, které si vás prostě a jednoduše získá už od první věty.

Recenzi si můžete přečíst zde.

Hodnocení 5/5


Kavárna v Kodani - Julie Caplinová
Osobně knihu doporučuji všem ženám, které potřebují vydechnout u knihy, která doslova zahřeje. Já sama jsem se nemohla odtrhnout a čtení si náležitě vychutnala. Rozhodně si nenechám ujít další autorčinu knihu, která nás tentokrát zavede do Brooklynské pekárny.

Recenzi si můžete přečíst zde.

Hodnocení 5/5




Stíny nad zálivem - Lucy Clarkeová
Autorka napsala více než slušný psychothriller, který však klame tělem hned od začátku a v mnoha rovinách. Začátek knihy totiž nevypadá moc lákavě a vyprávění je velmi opatrné. Postupně se zdá, jakoby autorka konečně zapudila počáteční nejistotu a rozjíždí se nebezpečným tempem plným zvratů a překvapení.

Recenzi si můžete přečíst zde.

Hodnocení 5/5


Zkrátka se zamilujte - Ali Bergová, Michelle Kalusová
Opravdu jsem si přála, abych byla z knihy stejně nadšená, jako ostatní čtenářky, ale bylo zde hodně věcí, které byly opravdu divné. Moc mě mrzelo, že autorky udělaly z ústřední postavy milovnici klasické literatury, která však svými názory působí docela omezeně a svým chováním nepřipomíná dospělou ženu, nýbrž mladé nezkušené děvče.

Recenzi si můžete přečíst zde.

Hodnocení 2/5


Není úniku - Taylor Adams
Není úniku je bezesporu kniha s velice zajímavým tématem. Pět cizích lidí odříznutých od okolního světa díky sněhové bouři, z toho jeden je psychopat, který vězní malé dítě v dodávce na parkovišti před odpočívadlem. 
Jenže to, co autor začal předvádět v poslední třetině knihy mi hlava nebere. Z hlavní hrdinky, která byla doteď odvážná a rozhodnutá neznámému dítěti pomoct se stal "kříženec" neohroženého Chucka Norrise a Arnolda Schwarzeneggra z filmů o Terminátorovi. To se opravdu moc nepovedlo a celý příběh to celkem zabilo.

Recenzi si můžete přečíst zde.

Hodnocení 3/5


Nechtěné - Emily Gunnisová
Pokud vás láká kniha, která se bude dotýkat tématu Magdaleniných prádelen, tak po Nechtěných rozhodně sáhněte. Autorka totiž píše stylem, kdy lze jen těžko rozeznat fakta od fikce a díky tomu na vás čeká příběh plný drsného zacházení, bezmoci a utrpení, doplněný silnou touhou zjistit, co přesně se stalo nejen Ivy, ale také ostatním dívkám.

Recenzi si můžete přečíst zde.

Hodnocení 5/5


Devět nocí - Zuzana Strachotová
Pokud stále váháte, zda se do knihy pustit, tak již neváhejte. Zuzana Strachotová napsala pokračování, které je nabité akcí, bojů zblízka i zrady. Nechybí zde ani láska, která je však nenucenou a skvěle celý příběh doplňuje. 
Myslím si, že se Devět nocí může směle srovnávat se zahraniční tvorbou a já jsem velice pyšná, že i u nás existují autorky, které si čtenáře dokáží získat přesně tak, jako to udělala Zuzana.

Recenzi si můžete přečíst zde.

Hodnocení 5/5


,

Suma sumárum
Počet knih: 8
Celkový počet stran: 2792
Kniha měsíce: Devět nocí
Překvapení měsíce: Kavárna v Kodani
Zklamání měsíce: Zkrátka se zamilujte
Nejčtenější nakladatelství: Cosmopolis a Metafora, z obou nakladatelství dvě knihy


Tak takto vypadal můj knižní leden. A co vy? Měli jste štěstí na přečtené knihy? A jaké bezvadné kousky jste ulovili nebo přečetli?

Těším se na vaše komentáře!

Mějte se krásně
Pinky 

4 komentáře:

  1. Leden jsi měla hezky nabitý (teď jsem si u Mončiného únorového ohlédnutí přečetla, že jsi v únoru zvládla jen jednu knihu). Březen už máš určitě zase lepší :-) Jinak pěkné knížky jsi četla, na Tiché lži se chystám a Kavárnu v Kodani a Stíny nad zálivem jsem četla už dříve a byly to fajn knihy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo v lednu jsem to docela rozjela :-) Neboj, v březnu jsem skládala reparát i za únor a koukala jsem, že jsem na tom ještě lépe než v lednu :-D
      Jsem zvědavá, co povíš na Tiché lži, mi se moc líbily, i když byly úplně jiné, než autorčina předchozí kniha. Rozhodně se nebudu bát sáhnout po další její knize, tak snad se brzy dočkáme :-)

      Vymazat
  2. Tiché lži jsou rozhodně na mém seznamu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad s nimi budeš spokojená, já jsem rozhodně byla :-)

      Vymazat