Měsíční shrnutí - březen


Krásný slunečný den, milí čtenáři,

dnes tady pro vás mám článek typu shrnutí. Březen byl, co se do počtu přečtených knih týká, poměrně plodným. Sama jsem se divila, kdy jsem všechny knihy stihla přečíst, a po smutném únoru obzvlášť.

Doufám, že se mi takto bude dařit i v následujících měsících. Byla bych pak opravdu spokojená, neboť knih na seznamu k přečtení mám stále dost. Nehledě na to, že některé čekají dýl, než je zdrávo.
V březnu jsem přečetla jedenáct knih, a to:
  1.  Návod k použití lásky - Renáta Názlerová
  2.  Tatér z Osvětimi - Heather Morris
  3.  Narušitel - David Balda, Petr Kult
  4.  Na dostřel - Taylor Adams
  5.  Podstata - Patrik Bodnár
  6.  Zničím tě a vezmu si, co je mé - Jane Lythellová
  7.  Počátek v konci - Elaine a Vincent Lóre
  8.  Poslední polibek - Adriana Macháčová
  9.  Smrtící tajnosti - Robert Bryndza
  10.  Poslední aristokratka - Evžen Boček
  11.  Gemina - Amie Kaufmanová, Jay Kristoff

Návod k použití lásky - Renáta Názlerová
Autorka si mě naprosto získala. Ať už se jedná o téma knihy, které by se podle názvu mohlo zdát sladké jako med. Opak je ale pravdou. Témata v knize jsou vážná a je dost možné, že s podobným trápením, jako Tamařini klienti, měla problém nejedna čtenářka nebo její kamarádka. 
Kniha je psána svěže s lehkostí a vtipem. Díky stylu vyprávění si vás získá a vy si příběh jistě zamilujete, ba co vice, odnesete si také cenné rady do života. Protože nikdy nevíte, kdy se Vám budou hodit.

Recenzi si můžete přečíst zde.

Hodnocení 4/5

Tatér z Osvětimi - Heather Morrisová
Jedná se bezesporu o neuvěřitelný a zároveň nezapomenutelný příběh dvou mladých lidí a jejich lásky, která se zrodila v místech, kde byste jen těžko očekávali. V knize jsou popsána i zvěrstva, která se v táboře děla, nicméně nezachází se zde úplně do hloubky, jako v jiných knihách o holocaustu a jsou zde zmiňována pouze okrajově. Na prvním místě zde zůstává příběh Laleho a Gity a s tímto vědomím je také nutné ke knize přistupovat.

Recenzi si můžete přečíst zde.

Hodnocení 5/5

Narušitel - David Balda, Petr Kult
Myslím si, že kdyby příběh Vladislava Baldy sepsal někdo s citem a tak, aby jeho vyprávění pozvedl na vyšší úroveň a stvořil "plnohodnotnou" knihu, jednalo by se bezesporu o zajímavý příběh plný napětí a akčních scén. Bohužel tak, jak je, působí spíše jako přepsaný scénář a tím pádem se hodí pouze jako doplněk k filmu.

Recenzi si můžete přečíst zde.

Hodnocení 3/5
Na dostřel - Taylor Adams
I když je kniha místy pořádně přitažená za vlasy, přesto autorovi odpouštím. Na dostřel pro mě byla rozhodně lepší a uvěřitelnější než její předchůdkyně a já jsem byla v podstatě spokojená. 
Tuto knižní jednohubku jsem si opravdu vychutnala a jsem zvědavá, s čím přijde autor příště.

Recenzi si můžete přečíst zde.

Hodnocení 4/5

Podstata - Patrik Bodnár
Autor si relativně dobře poradil s omezeným prostorem opuštěné budovy. Jeho vyprávění působí přirozeným dojmem a plusem je také pomalé budování napětí. Osobně mi začínalo být později jasné, kam nejspíš míří, přesto jsem si však tento příběh plný napětí užila do posledního písmenka. Myslím si, že na prvotinu se jedná o poměrně zdařilé dílo, které si rozhodně zaslouží být čteno.

Recenzi si můžete přečíst zde.

Hodnocení 4/5

Zničím tě a vezmu si, co je mé - Jane Lythellová
V prvé řadě je třeba asi podotknout, že kniha je spíš než psychologickým trhrillerem, psychologickým románem. Jistá předvídavost je samozřejmostí, takže tentokrát se, bohužel, nedočkáme ani konce s nějakým pořádným "wow" efektem. 
Nelogické chování postav, hlavně v samotném závěru knihy, bylo už jen takovou třešinkou na trošku kostrbatém dortu. Bohužel, i když jsem se na knihu těšila a měla jistá očekávání, tak se jedná o průměrný kousek, který nenadchne, ale ani neurazí.

Recenzi si můžete přečíst zde.

Hodnocení 3/5

Poslední polibek - Adriana Macháčová
Poslední polibek je sice krátkou knihou, avšak nechybí zde pořádná dávka napětí a překvapivých zvratů, které nám autorka pomalu dávkuje. 
Adriana Macháčová se ve svém románu zaobírá dvěma aktuálními tématy a těmi jsou nevěra, která je pro partnera většinou pořádnou fackou a psychická šikana ze strany partnera, která se opravdu špatně dokazuje. 
Pokud máte chuť se začíst do Posledního polibku, který se na první pohled tváří jako růžový bonbónek, který uvnitř ukrývá drsný příběh, tak rozhodně neváhejte.

Recenzi si můžete přečíst zde.

Hodnocení 5/5


Smrtící tajnosti - Robert Bryndza
Tak jako v předchozích knihách, i zde sledujeme myšlenkové pochody pachatele. Nemusíte se však bát, jeho totožnost je tentokrát utajena až do samotného konce. Díky tomu se můžeme společně s Erikou a jejím týmem pustit do vyšetřování a hledat jednotlivé stopy k dopadení pachatele, což bude tentokrát skutečným oříškem. 
Už dlouho se mi nestalo, abych četla sérii, ve které vždy autor zvedne pomyslnou laťku zase o kousek výš. Pevně doufám, že nebudeme muset čekat na další případ moc dlouho. Eriku a její tým jsem si vážně oblíbila! :-)

Recenzi si můžete přečíst zde.

Hodnocení 5/5

Gemina - Amie Kaufmanová, Jay Kristoff
Gemina je opravdu chytře vymyšleným a vystavěným příběhem, který si vás získá od první strany. Neskutečná čtivost s postupným gradováním napětí až do samotného monstrózního finále, spolu se zmíněnou grafickou stránkou knihy, je něčím, co si užijete do poslední stránky.

Všem, kteří knihu nebo sérii ještě nečetli, rozhodně doporučuji a to s velkým nadšením. Myslím, že ti, kteří mají již přečteno, mi rádi dají za pravdu.

Recenzi si můžete přečíst zde.

Hodnocení 5/5

Suma sumárum
Počet knih: 11
Celkový počet stran: 3265
Kniha měsíce: Gemina
Překvapení měsíce: Poslední polibek 
Zklamání měsíce: Počátek v konci
Nejčtenější nakladatelství: Cosmopolis
Tak takto vypadal můj knižní březen. A co vy? Měli jste štěstí na přečtené knihy? A jaké bezvadné kousky jste ulovili nebo přečetli?

Těším se na vaše komentáře!

Mějte se krásně
Pinky 

8 komentářů:

  1. Wow! Teda krásné skóre. To by ti jeden záviděl :D A samé krásné kousky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :-) No sama jsem se divila, jak hezky to naskákalo :-D

      Vymazat
  2. Jedenáct je fakt pecka. A to jsou tam i pěkný bichle.. Bych potřebovala taky :-P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, nějak se zadařilo :-D Hlavně Smrtící tajnosti a Gemina se četly samy, takže mi to ani nepřišlo, že jsou tak tlustý :-)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Sama jsem tomu nemohla uvěřit! :-D Myslím, že tohle se mi opět dlouho nepovede :-))

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat